Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Από τη χωροταξία στη χωροδιαχείριση
(Η έννοια του στρατηγικού χωρικού σχεδιασμού και της εδαφικής συνοχής στην Ευρώπη)
Συγγραφέας:   Στέλλα Κυβέλου


Offer
Στην εποχή μας η "κλασική" παρεμβατική χωροταξία και το παραδοσιακό ρυθμιστικό μοντέλο σχεδιασμού χρήσεων γης παραχωρούν σταδιακά τη θέση τους στον "στρατηγικό χωρικό σχεδιασμό", απαραίτητο για την αποτελεσματική και συντονισμένη διαχείριση της χωρικής αλλαγής σε περιβάλλοντα όπου επικρατεί κατακερματισμός και αβεβαιότητα.

Στόχος του βιβλίου είναι να εξοικειώσει τους αναγνώστες με τις προβληματικές της ευρωπαϊκής και διεθνούς έρευνας, να τους εισαγάγει στις ποικίλες αναγνώσεις που έχουν επιχειρηθεί, στα μέχρι σήμερα μεθοδολογικά εργαλεία και αποτελέσματα. Η συγγραφέας παρουσιάζει επίσης τις πολυεπίπεδες ερευνητικές διαδρομές της κριτικής σκέψης στον τομέα του στρατηγικού χωρικού σχεδιασμού, της εδαφικής συνοχής, αλλά και της βιώσιμης ανάπτυξης ως σημείου ανασύνταξης των χωρικών πολιτικών στην Ευρώπη.

Μια εμπεριστατωμένη μελέτη που απαντά στην ανάγκη συμμετοχής και της χώρας μας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

24χ17 εκ., 344 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Επιστημονική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.9 (Περιφερειακός προγραμματισμός), 711.44 (Πολεοδομία - Ευρώπη)
ISBN: 978-960-218-671-8
ISBN (10ψήφιο): 960-218-671-2
Βάρος: 0.614 κιλά
Εκδότης: Κριτική
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κυβέλου, Στέλλα
Η Στέλλα Κυβέλου είναι αρχιτέκτων-μηχανικός ΕΜΠ, DEA και κάτοχος PhD Χωροταξίας, Περιφερειακού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας του Πανεπιστημίου Paris I - Pantheοn-Sorbonne. Έχει ειδίκευση σε ζητήματα τοπικής ανάπτυξης και αυτοδιοίκησης, καθώς και ευρωπαϊκής πολιτικής περιβάλλοντος. Διετέλεσε ειδική επιστήμων της Μονάδας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάλυσης Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος ΔΠΘ. Σήμερα είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου και επισκέπτρια ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Paris I - Pantheοn-Sorbonne. Είναι επίσης σύμβουλος του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πρόεδρος της SDMed Observation, Planning & Eco-Innovation, επιστημονική υπεύθυνη πολλών ευρωπαϊκών προγραμμάτων και διεθνών εκδηλώσεων, καθώς και συνεργαζόμενη ερευνήτρια στο Κέντρο Πολιτικής Έρευνας και Τεκμηρίωσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.