Batman: Τι απέγινε ο σκοτεινός ιππότης;
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Batman: Τι απέγινε ο σκοτεινός ιππότης;

Neil Gaiman

`Είμαι νεκρός;`
`Όχι ακόμα.`
`Τότε, πες μου τι συμβαίνει.`
`Είσαι ο καλύτερος ντετέκτιβ του κόσμου, Μπρους.
Βρες την απάντηση.`

Είναι ο φύλακας άγγελος και ο Σκοτεινός Ιππότης του Gotham City. Εδώ και χρόνια δίνει έναν απελπισμένο αγώνα για να κρατήσει τους δρόμους της πόλης του ασφαλείς. Απόψε όμως σημειώθηκε η τελευταία και μεγαλύτερη απώλεια αυτού του πολέμου...
Ο ίδιος ο Batman.
O Σκοτεινός Ιππότης κείτεται σε ένα φέρετρο στο Στενό του Εγκλήματος, εκεί όπου γεννήθηκε ο θρύλος του. Οι καλύτεροι φίλοι του και οι μεγαλύτεροι εχθροί του έχουν συγκεντρωθεί για να τον αποχαιρετήσουν. Καθένας τους λέει και μία διαφορετική ιστορία για τον Batman που γνώρισε: για το πώς έζησε... και πώς πέθανε.
Σαν μια σκιά μέσα στη νύχτα, μια μυστηριώδης φιγούρα παρακολουθεί αυτό το μακάβριο σκηνικό. Ξέρει πως οι αντιφατικές ιστορίες που διηγούνται οι διάφοροι ήρωες και εγκληματίες δεν μπορεί να είναι αληθινές. Πριν ξημερώσει η επόμενη μέρα, προτού ο Batman χαθεί για πάντα, θα πρέπει να απαντήσει σε μία κρίσιμη ερώτηση:
ΤΙ ΑΠΕΓΙΝΕ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΙΠΠΟΤΗΣ;
Αντλώντας την έμπνευσή τους από κομβικά γεγονότα των περιπετειών του Σκοτεινού Ιππότη, δύο κορυφαίοι δημιουργοί, ο βραβευμένος συγγραφέας Neil Gaiman (The Sandman, Coraline, American Gods) και ο διάσημος εικονογράφος Andy Kubert (Χ-Men, Captain America, Batman) ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους για να αναδείξουν μια διαφορετική πτυχή του μεγάλου ήρωα.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Andy Kubert (Εικονογράφος)


Ηλίας Τσιάρας (Μεταφραστής)


Neil Gaiman

Neil Gaiman (Συγγραφέας)

O Neil Gaiman είναι ένας από τους σημαντικότερους μυθοπλάστες της εποχής μας. Το μεγαλύτερό του έργο είναι οι 10 τόμοι (75 τεύχη) του κόμικ The Sandman, που έχει αποσπάσει πολλά μεγάλα βραβεία σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Αγγλία, η Γερμανία κ.ά. Κεντρικός ήρωας του Τhe Sandman είναι ο Μορφέας, ο αινιγματικός άρχοντας του κόσμου των ονείρων. Τα πιο γνωστά του μυθιστορήματα είναι το Neverwhere, που μεταφέρθηκε στην μικρή οθόνη, το Stardust, που απέσπασε το Μυθοποιητικό Βραβείο για το Καλύτερο Μυθιστόρημα Φαντασίας του 1999, και βέβαια το American Gods, το μοναδικό βιβλίο στην ιστορία της λογοτεχνίας του φανταστικού που έχει αποσπάσει τα βραβεία Nebula, Hugo, Bram Stoker και Locus, και είναι υποψήφιο για το Παγκόσμιο Βραβείο Λογοτεχνίας του Φανταστικού. Πολλά από τα διηγήματά του έχουν συμπεριληφθεί στη συλλογή Smoke and Mirrors: Short stories and illusions. Γεννήθηκε το 1960 στο Πόρτσεστερ της Αγγλίας και τώρα μένει στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έχει ακριβώς τρία παιδιά και περίπου εφτά γάτες.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
72
Διαστάσεις:
26x17
Βάρος:
0.303 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση