Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Διδασκαλία και μάθηση στη νοσηλευτική και άλλες επιστήμες υγείας
Συγγραφέας:   Στέλλα Κοτζαμπασάκη


Διδασκαλία και μάθηση στη νοσηλευτική και άλλες επιστήμες υγείας
Η διασύνδεση των μεθόδων διδασκαλίας και μάθησης με το χώρο και το αντικείμενο της Νοσηλευτικής Επιστήμης αποτελεί πεδίο που μέχρι σήμερα δεν έχει καλυφθεί στην Ελληνική βιβλιογραφία. Η διδασκαλία των μεθόδων διδασκαλίας στις σχολές της Νοσηλευτικής βασίζεται στη νοσηλευτική φιλοσοφία που υποστηρίζει ότι οι νοσηλευτές, όπου κι αν απασχολούνται, έχουν να διαδραματίσουν έναν αδιαμφισβήτητα σημαντικό εκπαιδευτικό ρόλο, καθώς η διδασκαλία αποτελεί μια από τις πιο σπουδαίες νοσηλευτικές παρεμβάσεις.
Η Καθηγήτρια της Νοσηλευτικής κα Στέλλα Κοτζαμπασάκη, με τη μακρόχρονη εκπαιδευτική της εμπειρία, αλλά και την ιδιαίτερη ενασχόλησή της με το αντικείμενο, παρουσιάζει μια πλήρη και ενδελεχώς τεκμηριωμένη αναφορά στο ιδιαίτερα δύσκολο αντικείμενο της διδασκαλίας και μάθησης. Το βιβλίο πραγματεύεται αρχικά με την ψυχολογική διάσταση της νοσηλευτικής εκπαίδευσης και με θέματα που σχετίζονται με τη διανοητική κια ψυχοκοινωνική ανάπτυξη και τις ατομικές διαφορές, καθώς και τον τρόπο που επηρεάζουν τη διδασκαλία και τη μάθηση. Συζητά για τις κυριότερες θεωρίες μάθησης και πως αυτές μελετούν και προσδιορίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία. Περιλαμβάνει θέματα ανάπτυξης προγράμματος σπουδών, προετοιμασία για διδασκαλία και υποκίνησης των σπουδαστών. Επίσης αναφέρεται σε μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, συμπεριολαμβανομένης της μάθησης στον κλινικό χώρο. Τέλος, καλύπτονται θέματα αξιολόγησης της μάθησης, αλλά και διασφάλισης της ποιότητας και της αξιολόγησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
Το παρόν σύγγραμα απευθύνεται στους νοσηλευτές, στους σπουδαστές της Νοσηλευτικής, αλλά και σε άλλους επαγγελματίες υγείας που ενδιαφέρονται για θέματα διδασκαλίας και μάθησης και εφαρμογής των εκπαιδευτικών μεθόδων για τη βελτίωση των διδακτικών τους δεξιοτήτων. Θα αποτελέσει σίγουρα ένα χρήσιμο εργαλείο για όσους το χρησιμοποιήσουν διδάσκοντες ή διδασκόμενους.

21χ14 εκ., 534 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 610.730 7 (Νοσηλευτική - Σπουδή και διδασκαλία)
ISBN: 978-960-452-086-2
ISBN (10ψήφιο): 960-452-086-5
Βάρος: 0.8 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
42.60
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

37.91
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.