Κλασικές ιστορίες περιπέτειας
zoom in
24.27€ -27% 17.72€

Οι ιστορίες περιπέτειας δεν βγήκαν ποτέ εκτός μόδας. Πολλοί συγγραφείς έχουν γράψει ιστορίες για τα κατορθώματα ηρώων και κακούργων που κράτησαν τους αναγνώστες στις πολυθρόνες τους για αιώνες. Αυτή η καταπληκτική συλλογή ιστοριών δεν διαφέρει.
Κάθε σελίδα της είναι γεμάτη με δραματικές περιγραφές ανατριχιαστικών περιπετειών που σε παίρνουν μαζί τους σε ένα συναρπαστικό ταξίδι. Χωρισμένο σε πέντε ενότητες - Απεχθή εγκλήματα, Ήρωες της στιγμής, Άβατες περιοχές, Άγριες θάλασσες και Απόδραση και διάσωση - το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει δεκαεφτά από τις καλύτερες περιπέτειες που γράφτηκαν από μερικούς από τους πιο σπουδαίους συγγραφείς.
Μερικές ιστορίες είναι αποσπάσματα από μυθιστορήματα όπως το Νησί των θησαυρών, Ταξίδι στο κέντρο της γης και Ο κόμης Μοντεκρίστο. Στα κείμενα αυτά δίνεται στην αρχή μικρή περίληψη της ιστορίας. Άλλες αποτελούν αυτοτελείς ιστορίες, όπως η Αγάπη για τη ζωή και το Χέρι. Όλες οι ιστορίες περιέχουν πλούσια εικονογράφηση που αιχμαλωτίζει την αίσθηση της περιπέτειας και ενθαρρύνει τα παιδιά να συνεχίσουν το διάβασμα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jack London

Jack London (Συγγραφέας)

O Τζακ Λόντον γεννήθηκε το 1876 στο Σαν Φρανσίσκο, εξώγαμο τέκνο της Φλώρας Γουέλμαν και ενός περιπλανώμενου αστρολόγου, του Γουίλιαμ Χένρυ Τσέηνυ. Την ίδια χρονιά, η μητέρα του παντρεύτηκε τον Τζων Λόντον, χήρο με δύο κόρες, που έδωσε στο εξώγαμο αγόρι το επώνυμό του και το όνομα Τζων Γκρίφιθ. Το 1891 ο Τζακ Λόντον άφησε το σχολείο και έπιασε δουλειά σε εργοστάσιο, το 1892 υπηρέτησε αξιωματικός στην ακτοφυλακή του Σαν Φρανσίσκο, και το 1893, έπειτα από έξι μήνες ταξίδι στον Ειρηνικό με τη σκούνα Σόφι Σάδερλαντ, κέρδισε το πρώτο βραβείο μιας τοπικής εφημερίδας "για το καλύτερο περιγραφικό άρθρο" με θέμα έναν τυφώνα στις ακτές της Ιαπωνίας. Το 1895 επιστρέφει στο σχολείο, και το 1896 μπαίνει στο Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα και στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϋ, όπου μένει μόνο ένα εξάμηνο. Τα δύο επόμενα χρόνια τον βρίσκουν στην Αλάσκα, απ΄ όπου αρχίζει να ασχολείται επαγγελματικά με το γράψιμο. Το 1902 περνά από το Λονδίνο, αλλά το 1904 τον βρίσκει στις θάλασσες της Κορέας και της Ιαπωνίας, ανταποκριτή του ρωσο-ιαπωνικού πολέμου. Λίγο αργότερα (1906) θα γίνει ανταποκριτής ενός άλλου συγκλονιστικού γεγονότος: του σεισμού που ισοπεδώνει το Σαν Φρανσίσκο. Τα επόμενα χρόνια περνούν με γράψιμο και ταξίδια στη Χαβάη, στην αποικία των λεπρών του Μολοκάι, στην Ταϊτή, στα νησιά Φίτζι, αλλά και στη Βόρειο Καλιφόρνια, πάνω σε άμαξα με τέσσερα άλογα. Όλα τα σπουδαία έργα του γεννιούνται καθ΄ οδόν, μαζί με πολύ ποτό και τροπικές αρρώστιες, ώσπου το 1916 πεθαίνει από ουραιμία, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση της εποχής, ενώ η εκδοχή της αυτοκτονίας ανακινείται είκοσι δύο χρόνια αργότερα από τον Ίρβινγκ Στόουν. Λίγο πριν την ίδια χρονιά, έχει παραιτηθεί από το Σοσιαλιστιικό Κόμμα "επειδή έχει πια χάσει την αγωνιστική του φλόγα και δεν ασχολείται διόλου με την πάλη των τάξεων".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Charles Dickens

Charles Dickens (Συγγραφέας)

Ο Τσαρλς Ντίκενς γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1812 στο Πόρτσμουθ της Νότιας Αγγλίας. Ήταν το δεύτερο από τα οκτώ παιδιά του Τζον και της Ελίζαμπεθ Ντίκενς. Η οικογένεια μετακόμισε στο Λονδίνο το 1823. Οι σπατάλες και η άσωτη ζωή του πατέρα του οδήγησαν την οικογένεια σε οικονομικό αδιέξοδο και τον Τζον Ντίκενς στη φυλακή για χρέη. O νεαρός Ντίκενς αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο και να εργαστεί σε ένα εργοστάσιο βερνικιών. Οι συνθήκες εργασίας ήταν εξαιρετικά δύσκολες και επηρέασαν το συγγραφικό του έργο, ενώ αποτέλεσαν το θέμα του αυτοβιογραφικού μυθιστορήματος Δαβίδ Κόπερφιλντ (1849-1850). Στη συνέχεια ο Ντίκενς δούλεψε ως βοηθός σε δικηγορικό γραφείο. Το 1836 παντρεύεται την Κάθριν Χόγκαρθ, κόρη του ευυπόληπτου Σκοτσέζου δημοσιογράφου Τζορτζ Χόγκαρθ, με την οποία θα αποκτήσει δέκα παιδιά. Θα χωρίσουν 22 χρόνια αργότερα λόγω των εξωσυζυγικών περιπετειών του.
Η πρώτη του μεγάλη λογοτεχνική επιτυχία άρχισε με την έκδοση σε συνέχειες του μυθιστορήματος Τα ντοκουμέντα της λέσχης Πίκγουικ (1836), καθιερώνοντας με αυτό τον τρόπο την κυκλοφορία των μυθιστορημάτων της βικτοριανής εποχής σε συνέχειες σε περιοδικά και εφημερίδες. Τα δύο επόμενα μυθιστορήματά του, Όλιβερ Τουίστ (1837-1838) και Νίκολας Νίκλεμπι (1838-1839), καταγράφουν τη θλιβερή καθημερινότητα του Λονδίνου και του Γιορκσάιρ, όπου βασιλεύει η εκμετάλλευση, η εγκληματικότητα και η διαφθορά.
Το 1844 γράφει τη Χριστουγεννιάτικη ιστορία, ενώ ακολουθούν δύο ακόμα σπουδαία μυθιστορήματα Ο ζοφερός οίκος (1852-1853) και Μικρή Ντόριτ (1855-1857), τα οποία αποτελούν δριμύτατη κριτική στους βικτοριανούς θεσμούς. Τα επόμενα χρόνια δημοσιεύει δύο από τα πιο γνωστά μυθιστορήματά του, την επική Ιστορία των δύο πόλεων (1859), που εκτυλίσσεται στο Λονδίνο και το Παρίσι κατά τη διάρκεια της Γαλλικής Επανάστασης, και τις Μεγάλες προσδοκίες (1860-1861) με ήρωες τον ορφανό Πιπ και τη μυστηριώδη Εστέλα. Ο Ντίκενς εμφάνισε προβλήματα υγείας κατά τη δεκαετία του 1860 και η σωματική κόπωση των δημό­σιων αναγνώσεων των βιβλίων του, τις οποίες άρχισε το 1858, επιτάχυναν την κατάπτωσή του, αν και στο Our Mutual Friend (1865) διατηρεί ορισμένα από τα καλύτερα στοιχεία της κωμικής του πλευράς.
Το τελευταίο του μυθιστόρημα, Το μυστήριο του Έντουιν Ντρουντ, παρέμεινε ημιτελές και πέθανε στις 9 Ιουνίου 1870. Ο θάνατός του προκάλεσε αισθητή λαϊκή συγκίνηση και θάφτηκε στη Γωνιά των Ποιη­τών στο Αβαείο του Ουέστμινστερ.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Guy de Maupassant

Guy de Maupassant (Συγγραφέας)

O Henri Rene Albert Guy de Maupassant γεννιέται στη Νορμανδία το 1850 και πεθαίνει στο Παρίσι το 1893. Ξεκινά να γράφει σε ηλικία δεκατριών χρόνων και συνεχίζει να δουλεύει εντατικά μέχρι το τέλος της ζωής του. Στο έργο του περιλαμβάνονται έξι μυθιστορήματα, οκτώ θεατρικά έργα, μερικές ποιητικές συλλογές, πολλά δοκίμια, άρθρα και ταξιδιωτικά αφηγήματα και το κυριότερο, πάνω από τριακόσια διηγήματα. Ο Maupassant μεγαλώνει στη Νορμανδία, κοντά στη φύση και τους ανθρώπους της υπαίθρου. Είναι ένα πανέξυπνο αγόρι με μεγάλη παρατηρητικότητα που απολαμβάνει εξίσου το παιχνίδι με τη μελέτη. Όταν ο Guy γράφει τους πρώτους του στίχους, η μητέρα του, ενθουσιασμένη τον αναθέτει στον Flaubert , παλιό οικογενειακό φίλο, που γίνεται ο πνευματικός πατέρας του Maupassant. Σε ηλικία δεκαεννέα ετών ξεκικά σπουδές στη νομική σχολή του Παρισιού και αργότερα προσλαμβάνεται στο δημόσιο. Το 1874 γνωρίζει στο σπίτι του Flaubert τον Zola, ο οποίος τον περιβάλλει με φιλία και τον εισάγει σ΄ έναν κύκλο μεγάλων καλλιτεχνών της εποχής. Το 1880 με τη βοήθεια του Zola εκδίδεται το διήγημά του "Χοντρομπαλού" χάρη στο οποίο αναγνωρίζεται ως μεγάλος διηγηματογράφος. Παραιτείται από το υπουργείο και ασχολείται αποκλειστικά με το γράψιμο. Ο Maupassant αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και πεθαίνει από σύφιλη σε ψυχιατρική κλινική του Παρισιού σε ηλικία μόλις σαράντα τριών ετών. Στα 310 διηγήματά του έχει καταγράψει την πραγματικότητα σε όλες της τις εκφάνσεις, αποστασιοποιημένα, χωρίς να αναπτύσσει κοινωνικούς προβληματισμούς, με ύφος λιτό και ακριβές, άλλοτε ανάλαφρο και περιπαικτικό και άλλοτε πικρό και ζοφερό.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Rudyard - Joseph Kipling

Rudyard - Joseph Kipling (Συγγραφέας)

O Ράντγιαρντ Κίπλινγκ γεννήθηκε στη Βομβάη της Ινδίας στις 30 Δεκεμβρίου το 1865. Σχολείο πήγε στην Αγγλία, όπου έζησε μαζί με την αδελφή του σε μια πολύ σκληρή θετή οικογένεια. Σε ηλικία δεκαεπτά ετών επέστρεψε στην Ινδία και ανέλαβε χρέη αρχισυντάκτη στην εφημερίδα "Civil and Military Gazette" της Λαχόρης. Το 1886 δημοσίευσε τα πρώτα του ποιήματα και το 1887 τα πρώτα του διηγήματα. Το "Plain Tales from the Hills" του χάρισε άμεση αναγνώριση και τον έκανε παγκόσμια γνωστό. Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε αρχικά στην Ινδία, αλλά η πραγματική του αξία αναδείχθηκε όταν τα βιβλία του έγιναν γνωστά στην Αγγλία, όπου έφτασε το 1889, διάσημος πια, μετά από μια σειρά ταξίδια στην Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αμερική. Η επιτυχία του ενισχύθηκε χάρη στις δυνατές του ιστορίες, που συγκεντρώθηκαν στη συλλογή "Life΄ s Handicap", και στην πρωτοτυπία του "Barrack-Room Ballads" (1892): τα ποιήματα "Mandaly", "Tommy", και "Guna Din" έγιναν δημοφιλείς παραστάσεις στα μιούζικ-χωλ, που, όπως οι ύμνοι και οι μπαλάντες, αποτέλεσαν σταθερή έμπνευση για τον στίχο του. Ακολούθησαν πολλές σειρές διηγημάτων, όπως τα "Soldiers Three", "Under the Deodars", "Wee Willie Winkie" κ.ά. Το 1892 παντρεύτηκε την Αμερικανίδα Caroline Balestier και έγραψε μερικά από τα καλύτερα βιβλία του, μεταξύ των οποίων το "The Jungle Book" (Ο Μόγλης, το βιβλίο της ζούγκλας, 1894) και τη συνέχειά του, "The Second Jungle Book" (1895), με τα οποία κατέκτησε το εφηβικό κοινό. Το 1896 μετακόμισε στην Αγγλία, όπου γεννήθηκε ο γιος τους John, αλλά συνέχισε να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μαζί με την οικογένειά του, παραμένοντας για μεγάλα χρονικά διαστήματα στη Νότιο Αφρική. Το 1901 εκδόθηκε ο "Κιμ", το αριστούργημά του. Άλλα σπουδαία βιβλία του: "The Seven Seas" (ποίηση), "Captains Courageous" (1897, μυθιστόρημα), "Stalky and Co" (1899, διηγήματα), "Just so Stories" (1902, ιστορίες για παιδιά), "Traffics and Discoveries" (1904, διηγήματα), "Puck of Pook΄ s Hill" (1906, ιστορίες για παιδιά) κ.α. Τιμήθηκε με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων, το 1907, και με το Νόμπελ Λογοτεχνίας. Ο Ράντυαρντ Κίπλινγκ είναι ένας από τους πιο γνωστούς ύστερους βικτωριανούς ποιητές και μυθιστοριογράφους. Πέθανε στο Λονδίνο στις 18 Ιανουαρίου 1936, σε ηλικία 70 ετών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Δουμάς (υιός) (1824-1895) είναι πασίγνωστος κυρίως από το μυθιστόρημά του "Η κυρία με τις καμέλιες" που διασκεύασε ο ίδιος για το θέατρο. Έγραψε ακόμη πολλά άλλα θεατρικά έργα, πολεμώντας μέσα από αυτά το κοινωνικό ψέμα και την κακία των συγχρόνων του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Anthony Hope Hawkins

Anthony Hope Hawkins (Συγγραφέας)

Ο Sir Anthony Hope Hawkins (1863 - 1933), υπήρξε εξαιρετικά δημοφιλής άγγλος συγγραφέας του τέλους του 19ου αιώνα, που υπέγραφε τα βιβλία του με το ψευδώνυμο Anthony Hope. Η επιτυχία του προήλθε κυρίως από τα έργα που λαμβάνουν χώρα σε μια φανταστική χώρα, τη Ρουριτανία, κάπου στη νοτιο-ανατολική Ευρώπη, γνωστά ως "The Ruritanian novels". Γνωστότερο και πιο πετυχημένο από αυτά "Ο αιχμάλωτος της Ζέντα" (1894). Ο Anthony Hope Hawkins γεννήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 1863 στο Λονδίνο και ο κληρικός-πατέρας του τον έγραψε στο περίφημο ιδιωτικό σχολείο του Μάρλμπορο. Συνέχισε τις σπουδές του στο Balliol College της Οξφόρδης, όπου σπούδασε νομικά, και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου (barrister) από το 1877 ως το 1894. Στο ίδιο διάστημα άρχισε να γράφει και δημοσίευσε ένα μυθιστόρημα, το "A man of mark" (1890), που πέρασε απαρατήρητο. Η επιτυχία άρχισε να του χαμογελάει με τα διηγήματα "The Dolly dialogues" που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα "Westminster Gazette" το 1894. Αυτό τον οδήγησε στην απόφαση να εγκαταλείψει οριστικά τη δικηγορία και να αφοσιωθεί στη γραφή. "Ο αιχμάλωτος της Ζέντα" δημοσιεύθηκε τον Μάιο του 1894 και γνώρισε πρωτοφανή επιτυχία για τα δεδομένα της εποχής. Μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, μεταφέρθηκε στη σκηνή του θεάτρου το 1896 και αργότερα στον κινηματογράφο. Γνωστοί συγγραφείς της εποχής εκφράστηκαν επαινετικά για το ταλέντο του, όπως ο Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον, που "άνοιξε" το δρόμο για το μυθιστόρημα περιπέτειας σαν αυτό του Άντονι Χόουπ, αλλά και ο ποιητής και κριτικός Andrew Lang (1844-1912), που δήλωνε ότι προτιμάει την πεζογραφία των Conan Doyle, Haggard και Hope από αυτή του Hardy και του Henry James. Η συνέχεια του "Αιχμαλώτου της Ζέντα", με τίτλο "Ρούπερτ Χένζω" ("Rupert of Hentzau") εκδόθηκε το 1898 και γνώρισε κι αυτή επιτυχία. Αντίθετα, χλιαρότερη ήταν η υποδοχή του κοινού στα επόμενα μυθιστορημάτά του: "Tristram of Blent" (1901), "Sophy of Krakovia" (1906), "Lucinda" (1920), κ.ά. Κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου εργάστηκε για το Βρετανικό υπουργείο πληροφοριών και, μετά το τέλος του, τιμήθηκε με τον τίτλο του Ιππότη για τις υπηρεσίες του. Το 1927 δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του με τίτλο "Memories and notes".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Edith Nesbit

Edith Nesbit (Συγγραφέας)

Η Edith Nesbit ήταν αγγλίδα συγγραφέας παιδικών βιβλίων, ποιήτρια και πολιτική ακτιβίστρια (Kennington 1858 - New Romney 1924). Έγραψε περίπου 60 βιβλία παιδικής λογοτεχνίας. Επίσης, υπήρξε ιδρυτικό μέλος της The Fabian Society, μιας προδρομικής οργάνωσης του σημερινού Εργατικού Κόμματος.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robert Louis Stevenson

Robert Louis Stevenson (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Λούις Στήβενσον (Robert Louis Stevenson) γεννήθηκε στο Εδιμβούργο στις 13 Νοεμβρίου του 1850. Έγραψε μυθιστορήματα, ποιήματα, δοκίμια, επιστολές ταξιδιωτικά και παιδικά βιβλία. Σ΄ όλη του τη ζωή ταξίδευε -συχνά για λόγους υγείας- για να καταλήξει τελικά στους Τροπικούς, στη Σάμοα, όπου συνέχισε το συγγραφικό του έργο. Οι ιθαγενείς τον λάτρευαν και τον αποκαλούσαν Tusitala (ο παραμυθάς). "Το νησί των θησαυρών" (1883) ξεκίνησε σαν απλός χάρτης που θα μπορούσε να διασκεδάσει τα παιδιά. Άλλα γνωστά έργα του είναι: "Η παράξενη ιστορία του Δόκτορα Τζέκιλ και του κυρίου Χάιντ" (1886), "Η απαγωγή" (1886) και "Ο αφέντης του Μπάλαντρε" (1889). Πέθανε ξαφνικά στις 3 Δεκεμβρίου του 1894, στο ζενίθ της δημιουργικής του πορείας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Daniel Defoe

Daniel Defoe (Συγγραφέας)

Ο Ντάνιελ Ντιφόου γεννήθηκε το 1660 στο Λονδίνο με το όνομα Ντάνιελ Φόου (Daniel Foe), αλλά το άλλαξε το 1695 σε Ντιφόου, προσθέτοντας το "De" ως ένδειξη αριστοκρατικής καταγωγής. Ακολούθησε τις εγκύκλιες σπουδές στην πρεσβυτεριανή Ακαδημία του Stoke Newington. Ο πατέρας του, που ήταν κρεοπώλης και θρήσκος, τον προόριζε για το ιερατικό αξίωμα, αλλά ο ίδιος προτιμούσε το εμπόριο. Και αυτή τη δουλειά την εγκατέλειψε όμως, γιατί δεν ήταν γεννημένος για επιχειρηματίας. Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία και την πολιτική (εξέδωσε την πολιτική εφημερίδα "Review of the Affairs of France", μεταξύ 1704-1714, με την υποστήριξη των μαρκησίων -"Earls"- Robert Harley και Sidney Godolphin· υπήρξε μυστικός πράκτορας του Ουίλιαμ του Γ΄ στη Σκοτία και τη Γαλλία· θεωρείται πρωτοπόρος της οικονομικής δημοσιογραφίας), μέσω των οποίων απέκτησε φήμη και κύρος. Το 1697 έγραψε το σατιρικό ποίημα "The True-Born Englishman" ("Ο γνήσιος Άγγλος"), στο οποίο υπερασπιζόταν τον βασιλιά Ουίλιαμ Γ΄ της Οράγγης, σατιρίζοντας, ταυτόχρονα, τις υπερβολές των συμπατριωτών του σε σχέση με τα θέματα φυλετικής καθαρότητας. Η λογοτεχνία τον κέρδισε μάλλον αργά: εξέδωσε το μυθιστόρημα "Ροβινσώνας Κρούσος" ("Robinson Crusoe") μόλις το 1719, το οποίο διαβάστηκε ως αλληγορία του πολιτισμού, του οικονομικού ατομικισμού και της βρετανικής αποικιοκρατίας και άσκησε πολύ μεγάλη επίδραση -ακολούθησαν δύο συνέχειες του ίδιου του Ντιφόου, "Farther Adventures", 1719 και "Serious Reflections", 1720, το έργο του Johann Wyss, "Οικογένεια Ελβετών Ροβινσώνων" ("The Swiss Family Robinson", 1812), ενώ και τα "Ταξίδια του Γκάλιβερ" ("Gulliver΄s Travels") του Τζόναθαν Σουίφτ (1726), μπορούν να διαβαστούν, ως ένα βαθμό, σαν παρωδία του μυθιστορήματος του Ντιφόου. Ακολούθησαν τα μυθιστορήματα "Κάπτεν Σίνγκλετον" ("Captain Singleton"), το 1720, "Συνταγματάρχης Τζακ" ("Colonel Jack"), "Μολ Φλάντερς" ("Moll Flanders") και "Ημερολόγιο της χρονιάς της πανούκλας" ("A Journal of the Plague Year"), το 1722, καθώς και το τελευταίο του μυθιστόρημα, "Ροξάνα" ("Roxana: The Fortunate Mistress"), το 1724. Ο Ντάνιελ Ντιφόου υπήρξε πολυγραφότατος, με περίπου 545 έργα στο ενεργητικό του, τα οποία ασχολούνται με διάφορα θέματα (πολιτική, γεωγραφία, οικονομία, εμπόριο, θρησκεία, δίκαιο, ψυχολογία, παραψυχολογία, ταξίδια, σάτιρα, κ.ά.). Σ΄ αυτά συγκαταλέγονται: "An Essay upon Projects", με προτάσεις κοινωνικο-οικομικών μεταρρυθμίσεων, 1697, "The Storm", χρονικό της θύελλας του Λονδίνου, 1704, "Appeal to Honour and Justice", 1715, "The Family Instructor", 1715,"Religious Courtship", 1722, "The Complete English Tradesman", 1726, "The New Family Instructor", 1727, "The Great Law of Subordination Considered", 1724, "Everybody΄s Business is Nobody΄s Business", 1725, "The Political History of the Devil", 1726, "A System of Magick", 1726, "An Essay on the History and Reality of Apparitions", 1727, "A General History of Discoveries and Improvements", 1727, "Atlas Maritimus and Commercialis", 1728, καθώς και το ταξιδιωτικό χρονικό "A Tour thro΄ the Whole Island of Great Britain", 1724-1727. Πέθανε το 1731 από ληθαργικό πυρετό. Θεωρείται από τους θεωρητικούς της λογοτεχνίας ως ένας από τους πρώτους συγγραφείς μυθιστορήματος με τη σύγχρονη έννοια, από τους πρωτοπόρους του είδους στη Μ. Βρετανία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Robert Michael Ballantyne (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Henry Rider Haggard (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Richard Doddridge Blackmore (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιούλιος Βερν

Ιούλιος Βερν (Συγγραφέας)

Ο Ιούλιος Βερν (1828-1905) υπήρξε πολυγραφότατος Γάλλος μυθιστοριογράφος και ξεκίνησε την καριέρα του με τη συγγραφή και παρουσίαση θεατρικών έργων.
Δημοσίευσε πολλά εκλαϊκευτικά έργα, μεταξύ των οποίων την Έγχρωμη Γεωγραφία της Γαλλίας, αλλά έγινε διάσημος χάρη στα 80 μυθιστορήματα που έγραψε και στα οποία η συναρπαστική περιπέτεια συνδυάζεται με την έξοχη, ποιητική περιγραφικότητα, τη γόνιμη φαντασία και τον πλούτο των συναισθημάτων. Είχε τη διορατικότητα και την προφητική έμπνευση να προβλέψει πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και δικαίως θεωρείται ο πατέρας του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sir Arthur Conan Doyle

Sir Arthur Conan Doyle (Συγγραφέας)

Ο σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ γεννήθηκε στο Εδιμβούργο στις 22 Μαΐου 1859. Καταγόταν από ιρλανδική καθολική οικογένεια. Σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και αμέσως μετά τις σπουδές του υπηρέτησε ως γιατρός σε πλοίο σε ένα ταξίδι στη Δυτική Αφρική. Τον Ιούνιο του 1882 έφτασε στο Πόρτσμουθ, όπου έστησε το δικό του ιατρείο.

Παράλληλα με το επάγγελμα του γιατρού, ο Ντόιλ έγραφε μανιωδώς. Το 1887 εκδίδεται η Σπουδή στο κόκκινο, το πρώτο αστυνομικό μυθιστόρημα στο οποίο κάνει την εμφάνισή του ο Σέρλοκ Χολμς. Το έργο δεν σημείωσε εμπορική επιτυχία. Ο Ντόιλ, ωστόσο, ξεκίνησε να δημοσιεύει τακτικά τις περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς και του συνεργάτη του δόκτορα Γουάτσον στο μηνιαίο περιοδικό The Strand Magazine. Σε αυτό το περιοδικό θα δημοσιευθούν οι δώδεκα ιστορίες που απαρτίζουν τη συλλογή Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς, οι οποίες συγκεντρώθηκαν σε έναν τόμο και εκδόθηκαν για πρώτη φορά στις 14 Οκτωβρίου του 1892.

Το 1885 ο Ντόιλ παντρεύτηκε τη Λουί­ζα Χόκινς. Το ζευγάρι απέκτησε δύο παιδιά, μία κόρη και έναν γιο. Το 1893 η Λουίζα διαγνώστηκε με φυματίωση. Μετά τον θάνατό της, ο Ντόιλ παντρεύτηκε την Τζιν Λέκι, με την οποία απέκτησε δύο γιους. Τον Δεκέμβριο του 1893 ο συγγραφέας αποφάσισε να «σκοτώσει» τον Χολμς, με σκοπό να επικεντρωθεί στα ιστορικά του μυθιστορήματα. Αυτό έγινε στην ιστορία Το τελικό πρόβλημα.

Ήταν, όμως, τέτοια η δημόσια κατακραυγή και αγανάκτηση των θαυμαστών του διάσημου ντετέκτιβ που ανάγκασαν τον συγγραφέα να επαναφέρει τον χαρακτήρα στο μυθιστόρημα Ο σκύλος των Μπάσκερβιλ (1901-1902, Mίνωας 2018). Ο Σέρλοκ Χολμς εμφανίστηκε συνολικά σε εξήντα ιστορίες, οι οποίες εκδόθηκαν από το 1887 έως το 1927.

Ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ πέθανε στις 7 Ιουλίου 1930. Οι τελευταίες του λέξεις θα απευθύνονταν στη δεύτερη γυναίκα του, στην οποία, με το χέρι του μέσα στο δικό της, πρόλαβε να πει ότι ήταν υπέροχη.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
512
Διαστάσεις:
19x16
Βάρος:
0.801 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση