Οι νύχτες στο Φλόρες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι νύχτες στο Φλόρες

Μυθιστόρημα

Cesar Aira

10.65€ -26% 7.88€
Ο Άλντο και η Ροσίτα, ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Αργεντινών, αναγκάζονται λόγω της οικονομικής κρίσης να ξεκινήσουν μια παράξενη, νυχτερινή δουλειά: τη διανομή πίτσας με τα πόδια στη συνοικία Φλόρες. Ο ασυνήθιστος αυτός τρόπος διανομής μάς δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε έναν ολόκληρο κόσμο που κινείται στην τροχιά του χρήματος και περιλαμβάνει έναν δολοφονημένο έφηβο, έναν δικαστή και κάποιες καλόγριες ενός μοναστηριού-οίκου ευγηρίας. Μια αριστοτεχνική ακτινογραφία της κοινωνίας της Αργεντινής, γραμμένη με εντυπωσιακή οικονομία στη γλώσσα και λιτές, ακριβείς περιγραφές που συνθέτουν ένα θέατρο του παραλόγου, όπου τίποτε δεν είναι αυτό που φαίνεται.
Κατερίνα Τζωρίδου

Κατερίνα Τζωρίδου (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη το 1966. Πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα. Τελείωσε το λύκειο στη Θεσσαλονίκη και στη συνέχεια έζησε για τέσσερα χρόνια στα Γιάννενα, όπου αποφοίτησε από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης. Από το 1988 ζει στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής της κινηματογραφικής εφημερίδας Παράλλαξη και έχει επίσης γράψει κείμενα για το κινηματογραφικό περιοδικό Οθόνη. Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με λογοτεχνικές μεταφράσεις από τα αγγλικά και τα ισπανικά. Επίσης εργάζεται ως διερμηνέας συνεδρίων στα αγγλικά και τα ισπανικά. Είναι μέλος της εταιρίας υποτιτλισμού "Storyteller", μέσω της οποίας συνεργάζεται ως υποτιτλίστρια με τα κινηματογραφικά φεστιβάλ: Δράμας, περιοδικού Σινεμά, Θεσσαλονίκης, Κωνσταντινούπολης και όλα τα αφιερώματα του Υπουργείου Πολιτισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Έχει εκδόσει τα βιβλία: "Μια τσαγιέρα αλλιώτικη", "Ο κλέφτης των χρωμάτων", "24 γράμματα και μια αρκούδα", "Επιστροφή στην πόλη", "Η ραγισμένη καρδούλα", "Μια νύχτα στον ουρανό".

Cesar Aira

Cesar Aira (Συγγραφέας)

Ο Σέσαρ Άιρα γεννήθηκε στο Κορονέλ Πρινγκλές της Αργεντινής το 1949. Από το 1967 ζει στο Μπουένος Άιρες. Μυθιστοριογράφος, δοκιμιογράφος, θεατρικός συγγραφέας και μεταφραστής, είναι ένας από τους πιο παραγωγικούς και ανατρεπτικούς συγγραφείς της Αργεντινής. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από σαράντα βιβλία με μυθιστορήματα, διηγήματα, δοκίμια και θεατρικά έργα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
144
Βάρος:
0.4 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση