Πώς να κατακτήσετε τη φώτιση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πώς να κατακτήσετε τη φώτιση

1935- Dalai Lama XIV

19.90€ -10% 17.91€

Στο `Πώς να Κατακτήσετε τη Φώτιση`, ο Δαλάι Λάμα ανατρέχει στα θεμέλια του Βουδισμού για να παρουσιάσει μια άμεση και πρακτική προσέγγιση στα αιώνια ερωτήματα: Πως μπορούμε να ζήσουμε απελευθερωμένοι από τον πόνο και τη δυστυχία; Πως μπορούμε να επιτύχουμε μακροχρόνια ευτυχία και γαλήνη; Αντλώντας από παραδοσιακές βουδιστικές πρακτικές διαλογισμού και χρησιμοποιώντας διαφωτιστικά παραδείγματα από τη σημερινή ταραγμένη εποχή, παρουσιάζει μεθοδικές, βήμα προς βήμα ασκήσεις, σχεδιασμένες έτσι ώστε να διευρύνουν την ικανότητα του αναγνώστη για πνευματική ανάπτυξη αλλά και να πιστοποιούν την πρόοδο της προσπάθειάς του. Ακολουθώντας τις πρακτικές αυτές μπορούμε να μάθουμε πώς να αντικαθιστούμε τα βασανιστικά συναισθήματά μας με θετικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, για να μπούμε στο μονοπάτι που θα μας οδηγήσει σε μια κατάσταση ανώτερης συνειδητότητας. Πλούσιο σε προσωπικές ιστορίες και βαθιές ενοράσεις που πηγάζουν από τις εμπειρίες του Δαλάι Λάμα ως δια βίου μαθητή, στοχαστή, πολιτικού ηγέτη και προσώπου τιμημένου με το Νόμπελ Ειρήνης, το `Πώς να κατακτήσετε τη Φώτιση` προσφέρει στον αναγνώστη όλη τη σοφία, την υποστήριξη, την καθοδήγηση και την έμπνευση που χρειάζεται για να φτάσει στην πνευματική επίτευξη και πληρότητα.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Βασιλική Τζουράκη

Βασιλική Τζουράκη (Μεταφραστής)

Η Βασιλική Τζουράκη σπούδασε Αρχιτεκτονική στο ΕΜΠ, αλλά εργάστηκε κυρίως ως δημοσιογράφος. Συνεργάστηκε με πολλά πανελλαδικής κυκλοφορίας έντυπα και υπήρξε διευθύντρια του περιοδικού "Avantage". Τα τελευταία χρόνια αρθρογραφεί κυρίως πάνω σε θέματα ψυχοσωματικής υγείας, εναλλακτικών θεραπειών και αρχιτεκτονικής. Έχει επίσης γράψει το βιβλίο "Γιατρέ μου, γίνονται θαύματα;" (Εκδ. Μύρτος). Με το φενγκ σούι ασχολείται την τελευταία δεκαετία, γι΄ αυτό σε εποχές που ήταν μια εντελώς άγνωστη έννοια - και σήμερα στις μελέτες της το συνδυάζει με τις αρχές της σύγχρονης ψυχολογίας του χώρου.

1935- Dalai Lama XIV

1935- Dalai Lama XIV (Συγγραφέας)

Ο Δαλάι Λάμα, ο Τεντζίν Γκιάτσο, είναι ο πνευματικός και κοσμικός ηγέτης του θιβετιανού λαού. Γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1935, σ΄ ένα χωριουδάκι που ονομάζεται Τάκτσερ και βρίσκεται στο βορειοανατολικό Θιβέτ. Η Αυτού Αγιότης, που προερχόταν από οικογένεια χωρικών, αναγνωρίστηκε όταν ήταν δύο ετών, σύμφωνα με τη θιβετιανή παράδοση, ως μετενσάρκωση του προκατόχου του, του 13ου Δαλάι Λάμα. Οι Δαλάι Λάμα αποτελούν ενσαρκώσεις του Βούδα της Συμπόνιας, οι οποίοι επέλεξαν να γεννηθούν και πάλι, με σκοπό να υπηρετούν άλλα ανθρώπινα όντα. Δαλάι Λάμα σημαίνει "Ωκεανός Σοφίας". Συνήθως οι Θιβετιανοί αποκαλούν την Αυτού Αγιότητα Γιέσε Νόρμπου, "Το Πετράδι που πραγματοποιεί Ευχές", ή απλώς Κούντουν, που σημαίνει Ύπαρξη. Το 1989, απονεμήθηκε στην Αυτού Αγιότητα το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης, λόγω της σταθερής αντίστασης στη χρήση βίας, ακόμη και στην περίπτωση επίθεσης προς το λαό του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
336
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.543 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση