Το κοιμητήρι της Σινέρα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το κοιμητήρι της Σινέρα

Salvador Espriu

5.09€ -10% 4.58€
Ήταν καιρός να γνωρίσουν οι Έλληνες έναν από τους εξέχοντες ποιητές του αιώνα μας, τον κορυφαίο καταλανό ποιητή Σαλβαδόρ Εσπρίου. Έτσι, όχι μόνο θ΄ ακούσουν μια φωνή που με το βάθος και την αυστηρότητα του ποιητικού της λόγου είμαι βέβαιος πως θα σπεπάσει πολλές, αλλά και θ΄ ανακαλύψουν έναν υψηλόκορμο ποιητή που αρδεύουν το έργο του πλούσια τα ελληνικά μυθολογικά στοιχεία. Γιατί χώρος λειτουργικός της ύπαρξης και της δημιουργίας του Εσπρίου είναι η Μεσόγειος και πηγές της προσωπικής μυθολογίας του η Ελλάδα και η Βίβλος. Ο χώρος αυτός είναι κατάσπαρτος από τα στοιχεία που συνθέτουν μ΄ ευκρίνεια τον μεσογειακό κόσμο: τον ήλιο, την θάλασσα, την φύση, τη νύχτα, και μέσα στον κόσμο αυτόν ο Ποιητής υψώνει τον μελαγχολικό μεσογειακό άνθρωπο που η ευκρίνεια αυτή απογυμνώνει από ψευδαισθήσεις και παρηγοριές για να τον ωθήσει προς την ουσία της υπαρξιακής του αγωνίας που συνιστά η αήττητη διερώτηση περί του θανάτου. [...] (από την εισαγωγή του βιβλίου)
Κώστας Ε. Τσιρόπουλος

Κώστας Ε. Τσιρόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Κώστας Ε. Τσιρόπουλος (1930) γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε νομική (Θεσσαλονίκη) και ιστορία της τέχνης στο Παρίσι και τη Βαρκελώνη. Ιδρυτής και διευθυντής της ετήσιας έκδοσης "Χριστιανικό Συμπόσιο" (1966-1971) και του περιοδικού "Ευθύνη" (1961-1966, και από το 1972). Συνεργάστηκε επί χρόνια με την ΕΡΤ και την "Καθημερινή" (1962-1967), Γενικός Γραμματέας της Στέγης Καλών Τεχνών και Γραμμάτων (1974-1976), Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Θεάτρου (1975-1980), Πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Έχει τιμηθεί με το βραβείο Φέξη των Δώδεκα (1964), Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου (1966), Α΄ Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος (1979), Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών (1986), Βραβείο της Εταιρείας Χριστιανικών Γραμμάτων (1989) Α Βραβείο της Εταιρείας Μεταφραστών Λογοτεχνίας (1990), Μεγάλο Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (2007), και έχει ανακηρυχθεί επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Γρανάδας (2004). Το ποιητικό, πεζογραφικό και δοκιμιακό του έργο εκτείνεται σε δεκάδες τόμους. Έχει επίσης μεταφράσει από τα ισπανικά, τα καταλανικά και τα γαλλικά βιβλία και κείμενα των Ορτέγα υ Γκασσέτ, Αντόνιο Ματσάδο, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, Καμίλο Χοσέ Θέλα, Χουάν Ραμόν Χιμένεθ, Σαλβαδόρ Εσπρίου, Χοσέ Μπεργαμίν, Ντρυόν, Ζενεβουά, Αρανγκούρεν κ.ά. Βιβλία και κείμενά του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Πέθανε στις 23 Φεβρουαρίου 2017.

Salvador Espriu

Salvador Espriu (Συγγραφέας)

Ο Σαλβαδόρ Εσπρίου γεννήθηκε στην Σάντα Κολόμα ντε Φαρνέρς στις 10 Ιουλίου του 1913, αλλά ο πατέρας του, συμβολαιογράφος, μετέφερε πολύ γρήγορα την οικογένειά του στην Μπαρθελόνα. Σπούδασε νομικά και αρχαία ιστορία - κι από τότε εγκαινιάζεται η ουσιώδης μυθολογική του κοινωνία με τον ελληνικό κόσμο των συμβόλων. Άρχισε να γράφει και να δημοσιεύει αφηγηματικά κείμενα: "Ο δόκτωρ Ριπ", "Λαΐα", "Απόψεις", "Η Αριάδνη στον κωμικοτραγικό λαβύρινθο", "Θαύμα στα Κύθηρα", "Λετίτσια κι άλλα πεζά". Τον σκληρό καιρό του εμφυλίου πολέμου γράφει το πρώτο δραματικό έργο, την "Αντιγόνη", σε σαφείς διασυνδέσεις με την επώδυνη πραγματικότητα που ζούσε, έργο όμως που δεν θα εκδώσει παρά πολλά χρόνια μετά. Το πρώτο του ποιητικό βιβλίο, το "Κοιμητήρι της Σινέρα" παρουσιάζεται στα 1964. Πέθανε στις 22 Φεβρουαρίου του 1985.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
20χ13
Βάρος:
0.087 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση