Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Φωνούλες

Offer

[...] Η ανάγνωση και η γραφή θεωρούνται διαδικασίες ενεργού σκέψης για τη δημιουργία νοήματος και την παραγωγή μηνύματος. Από νωρίς δίνουμε ευκαιρίες στα παιδιά να έρθουν σε επαφή με το γραπτό λόγο. Προσπαθούμε οι δραστηριότητες αυτές να έχουν νόημα για τα παιδιά, να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους. Αναδύεται ο κοινωνικός χαρακτήρας του γραπτού λόγου, δημιουργώντας έτσι στα παιδιά τη θέληση να τον κατακτήσουν. Είναι σημαντικό τα παιδιά να κατανοήσουν τη σπουδαιότητα του γραπτού λόγου και τη λειτουργία του, γιατί έτσι αποκτούν κίνητρα και ξεπερνούν τις δυσκολίες που έχει η εκμάθηση της γραπτής γλώσσας. Ξεκινάμε με τα ονόματα των παιδιών, με πίνακες αναφοράς, με δραστηριότητες στα κείμενα, με σταυρόλεξα, αινίγματα και επεκτεινόμαστε στη σύνδεση της γλώσσας με τη συναισθηματική και περιβαλλοντική αγωγή. Όλες αυτές οι δραστηριότητες θέτουν τις βάσεις για τον εγγραμματισμό και ας μην έχουν κατακτήσει όλα τα παιδιά στον ίδιο βαθμό δεξιότητες γραφής και ανάγνωσης.

Το βιβλίο αυτό δεν στοχεύει να δώσει ένα πρόγραμμα-συνταγή για εφαρμογή του μέσα στην τάξη του νηπιαγωγείου. Στόχος του είναι να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς, με τα στοιχεία που προτείνει, στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν το δικό τους πρόγραμμα, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις εμπειρίες, τις γνώσεις και τις ανάγκες των παιδιών της τάξης τους, και επίσης, θα είναι σύμφωνο με τις βασικές αρχές της διαθεματικότητας.

Επιδιώκει να αποτελέσει ένα υποστηρικτικό υλικό σ΄ αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε, τόσο η δυναμική της ομάδας όσο και η προσωπικότητα του κάθε εκπαιδευτικού είναι σε κάθε περίπτωση μοναδικές, ώστε κάθε χρόνο ο ίδιος ο εκπαιδευτικός αποφασίζει και αναπροσαρμόζει τις επιλογές τους με σκοπό την μέγιστη ανταπόκριση στις απαιτήσεις της τάξης του και τον σκοπό και τις επιδιώξεις του προγράμματος.

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)Σημείωση: Στοιχεία Διαθεματικής Προσέγγισης σύμφωνα με το Α.Π.Σ. (Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών) για το Νηπιαγωγείο.

29χ21 εκ., 128 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ηλικία Από: 4 ετών
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 372 (Εκπαίδευση, Προσχολική), 372.8 (Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή))
Άλλα πρόσωπα: Διονύσης Καραβίας (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-7661-45-6
ISBN (10ψήφιο): 960-7661-45-1
Βάρος: 0.673 κιλά
Εκδότης: Μένανδρος
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
24.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.56
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κατσαντώνη, Ρεβέκκα
Η Ρεβέκκα Κατσαντώνη είναι πτυχιούχος της Σχολής Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί σε ιδιωτικά νηπιαγωγεία και από το 1991 εργάζεται σε δημόσιο νηπιαγωγείο. Έκανε εξομοίωση πτυχίου και μετεκπαίδευση στο Μαράσλειο Διδασκαλείο (2004-2006). Παρακολούθησε σεμινάρια περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, διαθεματικότητας και αγωγής υγείας. Έχει υλοποιήσει προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, πολιτιστικής ανάπτυξης, αγωγής υγείας και καινοτόμα προγράμματα ΥΠΕΠΘ (μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.