Solomon Kane: Το κάστρο του διαβόλου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Solomon Kane: Το κάστρο του διαβόλου

Robert E. Howard

Μέλας Δρυμός, 16ος αιώνας. Ένας βλοσυρός ταξιδιώτης διασχίζει το αρχαίο γερμανικό δάσος χωρίς κάποιο συγκεκριμένο προορισμό. Όταν, όμως, ο Σόλομον Κέιν συναντάει έναν απαγχονισμένο νεαρό σε ένα ξέφωτο, αποφασίζει να αντιμετωπίσει τον υπαίτιο - ένα βαρόνο τον οποίο οι χωρικοί από τα γύρω χωριά τρέμουν περισσότερο κι από τον ίδιο το θάνατο. Κάτι πολύ χειρότερο, όμως, από το διαβολικό βαρόνο και τον πανούργο λύκο που λυμαίνεται το δάσος βρίσκεται κρυμμένο στο ερημωμένο μοναστήρι κάτω από το κάστρο του βαρόνου... εκεί όπου ένας ιερέας που εγκατέλειψε το δρόμο του θεού και στράφηκε στη λατρεία του Σατανά βρήκε σκοτεινό θάνατο πριν από αιώνες...

Το "Κάστρο του Διαβόλου" είναι μια από τις κλασικές ιστορίες του Άγγλου εκδικητή Solomon Kane, του ήρωα που εμπνεύστηκε ο δημιουργός του Conan, Robert E. Howard.

Robert E. Howard

Robert E. Howard (Συγγραφέας)

Ο Ρόμπερτ Έ(ργουιν) Χάουαρντ γεννήθηκε το 1906 στο Πήστερ του Τέξας. Δημοσίευσε για πρώτη φορά σε ηλικία δεκαεννιά ετών, το 1925, στο περιοδικό Weird Tales στο οποίο και θα παρουσίαζε στο εξής το μεγαλύτερο μέρος της συγγραφικής του παραγωγής. Μεγαλόσωμος, αθλητικός, ογκώδης, αθλητής, ημιεπαγγελματίας πυγμάχος, ο Χάουαρντ φαίνεται ότι αναζήτησε στο είδωλο που αντίκρυζε στον καθρέφτη το πρότυπο για την δημιουργία των ποικίλων ηρώων του (με μια εξαίρεση στο διήγημά του "Ο λαός του μονόλιθου" όπου υπαινίσσεται μια τελείως διαφορετική μορφή, έναν αντικανονικό ήρωα, τον τρελό ποιητή Τζέφρη, κατεστραμμένο από τις καταδύσεις του στο υπέρλογο και το απόκοσμο). Η φήμη του, και οι ελπίδες για την όποια επιβίωση, του έργου του, στηρίζονται στις 21 ιστορίες τις οποίες έγραψε με ήρωα τον Κόναν τον Βάρβαρο, τον Κιμμέριο. Στα βιβλία του Ρόμπερτ Χάουαρντ μπορούμε να προσθέσουμε ενδεικτικά το μυθιστόρημα "Άλμουρικ", τις συλλογές διηγημάτων "Ο σκοτεινός άντρας και άλλα διηγήματα" και "Περιστέρες της κολάσεως" και τον τόμο ποιημάτων "Πάντα πέφτει το σούρουπο". Οι εκδόσεις όλων των κειμένων του Χάουαρντ σε αυτοτελή βιβλία είναι μεταθανάτιες και ερήμην του. Ο Ρόμπερτ Έ(ργουιν) Χάουαρντ αυτοκτόνησε το 1936 σε ηλικία τριάντα μόλις ετών, όταν πληροφορήθηκε τον έξαφνο θάνατο της μητέρας του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ορέστης Μανούσος (Μεταφραστής)

Ο Ορέστης Μανούσος γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία στο "Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας" και στη συνέχεια Κοινωνιολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Manchester. Φανατικός computer-gamer, αρθρογραφούσε από πιτσιρικάς στο περιοδικό PC Master. Αργότερα ασχολήθηκε με μεταφράσεις γνωστών έργων Ε.Φ. και Fantasy τόσο στο χώρο του βιβλίου όσο και σε εκείνο των Comics. Aπό το 2008 εργάζεται στις εκδόσεις Anubis ως Υπεύθυνος Τομέα Manga.


Mario Guevara (Εικονογράφος)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
128
Διαστάσεις:
26χ17
Βάρος:
0.369 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση