Μάνατζμεντ
zoom in
23.83€ -21% 18.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602863435

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    1998

  • Εκδότης

    Έλλην

[...] Το βιβλίο αυτό αποτελεί τον πρώτο τόμο μιας λεπτομερειακής ανάλυσης της οργάνωσης και διοίκησης των οργανισμών, με προοπτική να ακολουθήσει και ένα άλλο βιβλίο πάνω στο ίδιο θέμα, που θα ασχολείται ειδικότερα με την οργανωτική συμπεριφορά.
Στο βιβλίο αυτό παράλληλα με την παραδοσιακή ανάλυση των λειτουργιών του μάνατζμεντ, εξετάζονται και τρέχοντα θέματα που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονοι μάνατζερς.
Η χρησιμότητα του περιεχομένου του βιβλίου αυτού είναι προφανής, αφού όλοι μας περνούμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας μέσα σε ένα ή περισσότερους οργανισμούς. Στην καθημερινή αντιμετώπιση των αναγκών μας ερχόμαστε σε επαφή με οργανισμούς και όλες οι δραστηριότητες, γενικά, της ζωής μας έχουν σχέση με αυτούς. Είναι λοιπόν φανερό ότι για μια τέτοια ομαλή συναλλαγή αποτελεί προϋπόθεση η εξουδετέρωση των προβλημάτων και δυσαρεσκειών γι` αυτούς που εργάζονται ή συναλλάσσονται με κάποιο οργανισμό. Και αυτό θα επιτευχθεί με την εξασφάλιση ικανών και κατάλληλων μάνατζερς ή διευθυντών. Κατά συνέπεια είναι απαραίτητο να μελετηθούν με προσοχή οι οργανισμοί, να εξεταστεί πώς σχεδιάζονται και οργανώνονται, πώς λειτουργούν, πως μεγαλώνουν ή μικραίνουν, πώς καταργούνται, πώς επηρεάζουν, τέλος, γενικότερα τη ζωή μας. Οι διαδικασίες δηλαδή, της λειτουργίας και διοίκησης οποιουδήποτε οργανισμού αποτελούν βασικό αντικείμενο έρευνας και φροντίδας για όλους αυτούς που ασχολούνται με τη διοίκηση και οργάνωση επιχειρήσεων, σχολείων, νοσοκομείων ή άλλων οργανισμών. [...]


[Απόσπασμα από το κείμενο του προλόγου]

Μύρων Μ. Ζαβλανός

Μύρων Μ. Ζαβλανός (Συγγραφέας)

Ο Ομ. Καθ. Μύρων Μ. Ζαβλανός υπηρέτησε την εκπαίδευση για 36 χρόνια σε διάφορες θέσεις. Σπούδασε σε διάφορους τομείς που τον βοήθησαν να ασχοληθεί στη συνέχεια σε θέματα που αφορούν στην Επαγγελματική και Τεχνική Εκπαίδευση, στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καθώς επίσης και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα,

• έχει πτυχίο Φυσικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (με υποτροφία ΙΚΥ)

• δίπλωμα Ηλεκτρολόγου και Ηλεκτρονικού Μηχανικού από την Ecole Superieure d’ Electricite (Grande Ecole) του Πανεπιστημίου των Παρισίων (με υποτροφία της Γ αλλικής Κυβέρνησης)

• M.Sc στους Υπολογιστές από το Birmingham University της Αγγλίας

• M.Ed. στα Παιδαγωγικά από το University of Illinois των Η.Π.Α. (με υποτροφία Fulbright),

• Ph.D. στην Εκπαιδευτική Ηγεσία από το Peabody College of Education του Πανεπιστημίου Vanderbilt των Η.Π.Α. (με υποτροφία Fulbright).

 

Εργάστηκε ως βοηθός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθηγητής στην Παιδαγωγική Τεχνική Σχολή της Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. (ΑΣΠΑΙΤΕ), όπου και διετέλεσε διευθυντής στην Σχολή. Έχει διδάξει στο Deree College ως καθηγητής στο τμήμα Διοίκησης, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Παιδαγωγικής κατάρτισης, καθώς επίσης καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής στο τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων. Τέλος, δίδαξε σε σεμινάρια σε μεγάλους οργανισμούς (ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ κ.λπ.).

 

Διετέλεσε πρόεδρος στα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ Πληροφορικής) και έχει συμμετάσχει σε διάφορα επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Έχει δημοσιεύσει άρθρα και διάφορα βιβλία στα αντικείμενα όπως Διδακτική και Αξιολόγηση, Η Ποιότητα στη διδασκαλία στη μάθηση και στην διοίκηση, στο Μάνατζμεντ, στην Οργανωσιακή Συμπεριφορά, στην Ολική Ποιότητα στην Εκπαίδευση, στην Ποιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα και άλλα.

 

Τέλος, ο συγγραφέας πρωτοπορεί συντελώντας σημαντικά στην εξέλιξη τεσσάρων γνωστικών αντικειμένων της εκπαίδευσης στη χώρα μας.

1. Το πρώτο είναι με την έκδοση του βιβλίου μου «ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ» το 1978 από τη Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. (σήμερα ΑΣΠΑΙΤΕ).

2. Το δεύτερο είναι με την έκδοση των δύο τόμων του βιβλίου στην «ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ» στην εκπαίδευση το 1984 από τις εκδόσεις «ΙΩΝ».

3. Το τρίτο είναι με την έκδοση του βιβλίου της «ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ» το 1987 από τις εκδόσεις «ΕΛΛΗΝ».

4. Το τέταρτο είναι το βιβλίο «Η ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» που εκδόθηκε το 2003 από τις εκδόσεις «ΣΤΑΜΟΥΛΗ».


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
450
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.938 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση