Υπηρεσίες υγείας
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Υπηρεσίες υγείας

Οργάνωση και διοίκηση, αποδοτικότητα, ποιότητα

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας

Μαρία Καλογεροπούλου

22.00€ -26% 16.28€

Τις τελευταίες δεκαετίες, η παγκόσμια κοινότητα γεύτηκε τους καρπούς της διαρκούς εξέλιξης σε όλους τους επιστημονικούς κλάδους. Η εξέλιξη της ιατρικής ακολούθησε την εξέλιξη των άλλων κοινωνικών επιστημών, καθώς ανακαλύφθηκαν νέες και εξελιγμένες μορφές πρόληψης, θεραπείας, αποκατάστασης, και νέα φαρμακευτικά σκευάσματα, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ανθρώπων με την παροχή αποτελεσματικών υπηρεσιών Υγείας. Όπως και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση, οι οργανισμοί Υγείας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της στενότητας πόρων. Ουσιαστικά, δηλαδή, τα ιατρεία, τα νοσοκομεία, τα κέντρα Υγείας και οι κλινικές κατανέμουν σε εναλλακτικές χρήσεις τους περιορισμένους συντελεστές παραγωγής που διαθέτουν, προσφέροντας υπηρεσίες Υγείας σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό ασθενών, που επιζητά ποιοτικές υπηρεσίες με μικρό κόστος. Για να αντεπεξέλθουν, οι οργανισμοί Υγείας επιβάλλεται να αφομοιώσουν και να εφαρμόσουν παραδοσιακές και σύγχρονες θεωρίες οργάνωσης, καθώς και αρχές αποδοτικότητας και ποιότητας. Τα θέματα αυτά θίγονται στο βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας -το οποίο αποτελεί το δεύτερο από δύο τόμους- και εξετάζει τις παραδοσιακές αρχές και τις σύγχρονες τάσεις Οργάνωσης και Διοίκησης και τις εφαρμογές τους στους οργανισμούς Υγείας, και ορίζει τις έννοιες και τις διαστάσεις της αποδοτικότητας και της ποιότητας των υπηρεσιών Υγείας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας

Πάνος Γ. Μουρδουκούτας (Συγγραφέας)

Ο Πάνος Μουρδουκούτας είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Long Island της Νέας Υόρκης. Έχει δώσει διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Ασίας και διατελέσει σύμβουλος σε ιδιωτικές εταιρείες και κρατικούς οργανισμούς και εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Ηνωμένα Έθνη. Μερικά από τα βιβλία του είναι: The global corporation (1999), Collective entrepreneurship in a globalizing economy (1999), China against herself. The rise and fall of Abacus banking in Japan and China (2000), Banking risk management in a globalizing economy (με τον Πάνο Αγγελόπουλο) και Ιαπωνικό μάρκετινγκ και Διοίκηση Επιχειρήσεων (με τον Γιώργο Πανηγυράκη). Το 2001 έλαβε το βραβείο του Highly Commented Author από το European Business Review, UK.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καλογεροπούλου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Καλογεροπούλου είναι απόφοιτος του τμήματος Νοοηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στην Οργάνωση και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
2
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
211
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.426 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση