Το Περιστέρι Πωγωνίου (Μέγγουλη)
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Το Περιστέρι Πωγωνίου (Μέγγουλη)

Ιστορία, παράδοση και γενεαλογία

Αναστάσιος Χ. Μηλιώνης

Το βιβλίο αναφέρεται στο παρελθόν της γενέτειράς μου, του χωριού Περιστερίου Πωγωνίου ή Μέγγουλης, όπως λεγόταν, ενός μικρού χωριού κοντά στα ελληνο-αλβανικά σύνορα.
Το περιεχόμενο αφορά την ιστορία του χωριού. Περιγράφονται τα σπουδαιότερα μέρη του, οι εκκλησίες, τα σχολεία, τα σπίτια, η ενδυμασία και μερικά από τα ήθη και έθιμα.
Αναφέρονται οι πρώτοι κάτοικοι και η καταγωγή των οικογενειών, τα σπουδαιότερα γεγονότα από το σχηματισμό του χωριού μέχρι σήμερα και σχολιάζονται οι επιδράσεις τους στην πληθυσμιακή του κίνηση (το Μοναστήρι της Μέγγουλης, η μετανάστευση κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, η Τουρκοκρατία, η απελευθέρωση από τον κατακτητή και η αστυφιλία). Τέλος δίνεται ένα λεπτομερές γενεαλογικό δέντρο όλων των οικογενειών με τα σπουδαιότερα στοιχεία καταγωγής πρόσωπα και γεγονότα. [...]

Αναστάσιος Χ. Μηλιώνης

Αναστάσιος Χ. Μηλιώνης (Συγγραφέας)

Ο Αναστάσιος Μηλιώνης γεννήθηκε το 1948 στο Περιστέρι της Επαρχίας Πωγωνίου Ιωαννίνων. Τα μαθητικά του χρόνια τα άρχισε στο χωρίο του, συνέχισε στη Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων και τελείωσε στην Αθήνα. Συνέχισε στο Γυμνάσιο και με επιτυχείς εξετάσεις φοίτησε στην Ιατρική Σχολή Αθηνών. Πήρε το πτυχίο του το 1975. Το 1981 πήρε τον τίτλο της ειδικότητας της παθολογίας και το 1986 της ενδοκρινολογίας. Το 1985 του απενεμήθη ο τίτλος του διδάκτορος Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος της Ελληνικής Ενδροκρινολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μελέτης του Διαβήτη, της Μεσογειακής Ομάδας Μελέτης του Διαβήτη, της Greenpiece. Η αγάπη του για την Ήπειρο, η ιστορία και η παράδοσή της, τον ώθησαν στη συλλογή σειράς ιστορικών και παραδοσιακών στοιχείων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Ιωάννινα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
347
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.66 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση