Βελούδινοι επαναστάτες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βελούδινοι επαναστάτες

Μυθιστόρημα

Arthur Phillips

25.14€ -10% 22.63€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται σε 2-5 εργάσιμες

  • ISBN:

    9789606916663

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Νουβέλα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2010

  • Εκδότης

    Modern Times

Ποιος κέρδισε τον Ψυχρό Πόλεμο; Εμείς, η δική μας γενιά κατέβαλε τον Λεβιάθαν του κομμουνισμού. Οι γονείς μας ζήτησαν τις μέρες των μαυρόασπρων ειδήσεων στη διάρκεια της κρίσης με τους πυραύλους στην Κούβα και στο Βιετνάμ. Όσοι όμως από εμάς γεννηθήκαμε επί προεδρίας Τζόνσον, Νίξον και Φορντ είμαστε η γενιά που θριάμβευσε. Ενηλικιωθήκαμε κοιτάζοντας κατάματα τον Μπρέζνιερ, τον Αντρόποφ, τον Τσερνιένκο, τον Ουστίνοφ. Συνηθίσαμε την πέτρινη σιωπή τους και τη σύντομη βασιλεία τους. Κι όταν ο Γκορμπατσόφ κοίταξε έξω από το οχυρωμένο καταφύγιο του Κρεμλίνου, τι είδε; Είδε εμάς που μπαίναμε στο πανεπιστήμιο και ήμαστε πρόθυμοι να βολευτούμε με λιγότερα φοιτητικά δάνεια προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Πόλεμος των Άστρων. Εμείς ειδικευτήκαμε στις σοβιετικές σπουδές. Εμείς ξεπετάξαμε όλα τα αναγνώσματα περί κομμουνισμού. Εμείς διαβάσαμε τα τεχνολογικά θρίλερ της CIA υπό μορφή μυθιστορήματος. Η δική μας γενιά ενέπνευσε το MTV και το CNN· κανένα Τείχος του Βερολίνου δεν ήταν σε θέση να συγκρατήσει αυτό το ποτάμι. Πληρώσαμε με θυσίες τούτη την ελευθερία. Τα παιδιά μας και τα παιδιά του πρώην εχθρού μας θα αναπτυχθούν πλήρως σε τούτη τη νέα Αρκαδία, κι αυτό το κάναμε για εσάς. . .


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Arthur Phillips

Arthur Phillips (Συγγραφέας)

Ο Arthur Phillips γεννήθηκε στη Μινεάπολη των ΗΠΑ και σπούδασε στο Χάρβαρντ. Έχει ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την υποκριτική και την τζαζ μουσική. Μια περίοδο συνέτασσε διαλέξεις. Έχει αναδειχθεί πέντε φορές νικητής στο διάσημο τηλεπαιχνίδι "Jeopardy!" της Αμερικής. Επίσης, ο ίδιος τονίζει πως υπήρξε ιδιαίτερα αποτυχημένος επιχειρηματίας. Το πρώτο του μυθιστόρημα, "Prague", έχει μεταφραστεί σε επτά γλώσσες. Ήταν μπεστ σέλερ στη χώρα του και εντάχθηκε στα Αξιόλογα Βιβλία 2002 από την εφημερίδα "The New York Times". Για το ίδιο βιβλίο η "Los Angeles Times" του απένειμε το βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέως Αρτ Σαϊντενμπάουμ. Το δεύτερο μυθιστόρημά του είναι το "The egyptologist". Ζει στη Νέα Υόρκη με τη γυναίκα του και τους δύο γιους τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θωμάς Σκάσσης

Θωμάς Σκάσσης (Μεταφραστής)

Ο Θωμάς Σκάσσης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε μεταπτυχιακά στο University College του Λονδίνου. Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου επί 20 χρόνια. Συνεργάζεται με το ένθετο "Βιβλιοθήκη" της Εφημερίδας Ελευθεροτυπία, παρουσιάζοντας μεταφράσεις ξένων μυθιστορημάτων. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων και μιλάει αγγλικά και γαλλικά.


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
596
Διαστάσεις:
23x15
Βάρος:
0.832 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση