Κοινωνία και υγεία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοινωνία και υγεία

Ψυχοκοινωνικές και πολιτισμικές προσεγγίσεις στον κυπριακό και στον ελλαδικό χώρο

Συλλογικό έργο

Χριστιάνα Κούτα

Peter Loizos

34.84€ -27% 25.43€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789602186510

  • Κατηγορίες:

    Ανθρωπολογία , Δοκίμια

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Κριτική

(...) Σκοπός των συγγραφέων του συλλογικού αυτού τόμου είναι να συμβάλλουν στον τομέα της κοινωνιολογίας της υγείας με έρευνες που έχουν ως σημείο αναφοράς την καθημερινότητα ανθρώπων οι οποίοι βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με σύγχρονες, ευρέως διαδεδομένες ασθένειες, όπως οι επιπλοκές από το κάπνισμα, ο διαβήτης, ο καρκίνος, οι νεφροπάθειες και το AIDS. (...)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστιάνα Κούτα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter Loizos (Συγγραφέας)

O Peter Loizos είναι ιρλανδικής και ελληνοκυπριακής καταγωγής. Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως σκηνοθέτης ντοκυμαντέρ για την τηλεόραση του BBC. Από το 1969 διδάσκει κοινωνική ανθρωπολογία στο London School of Economics. Διετέλεσε αρχισυντάκτης της ανθρωπολογικής επιθεώρησης Man. Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα για την ανθρωπολογία και για τη σχέση της με την εικόνα και την επικοινωνία. Εκτός από τις μελέτες του για το Αργάκι της Κύπρου, έχει αρθρογραφήσει στον βρετανικό τύπο και έχει μιλήσει στην World Service του BBC για το κυπριακό ζήτημα και τα προβλήματα των προσφύγων. Έχει επίσης πραγματοποιήσει δύο εθνογραφικά ντοκυμαντέρ σχετικά με την Κύπρο: Life chances: Four families in a changing cypriot village και Sophia΄ s people: Eventual lives. Έργα του είναι: The greek gift: Politics in a cypriot village (1975), The heart grown bitter. A chronicle of cypriot war refugees (1981), Contested identities: Gender and kinship in modern Greece (επιμ. με τον Ε. Παπαταξιάρχη, 1991), Innovation in ethnographic film: from innocence to self-conciousness, 1955-1985 κ.ά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημοσθένης Αγραφιώτης

Δημοσθένης Αγραφιώτης (Συγγραφέας)

Ο Δημοσθένης Αγραφιώτης (γεν. 1946), ποιητής, δοκιμιογράφος, κριτικός κινηματογράφου, φωτογράφος και εικαστικός καλλιτέχνης, εργάστηκε ως καθηγητής κοινωνιολογίας στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, μέχρι τη συνταξιοδότησή του το 2007. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώθηκαν στις κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις της υγείας, της επιστήμης και της τέχνης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χαράλαμπος Μαγουλάς (Συγγραφέας)

Ο Χαράλαμπος Μαγουλάς γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα. Σπούδασε Φιλοσοφία και Κοινωνιολογία στην Αθήνα και Επιστήμες της Γλώσσας στη Γαλλία. Έχει εκδώσει τη συλλογή χαϊκού με τίτλο "Ψυχιατρικές σημειώσεις: περίπτωση δ. δ." (Εκδ. Εξάρχεια, 2013) και το μυθιστόρημα "Ο πίνακας και ο καθρέφτης" (Εστία, 2014). Έχει συμμετάσχει σε συλλογικά βιβλία φιλοσοφίας και κοινωνιολογίας. Επίσης, έχει μεταφράσει επιστημονικά και φιλοσοφικά έργα και δοκίμια από τα γαλλικά και τα αγγλικά.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Έλλη Ν. Ιωαννίδη - Καπόλου (Συγγραφέας)

Η Έλλη Ν. Ιωαννίδη - Καπόλου είναι Δρ. Κοινωνιολογίας-ερευνήτρια στον Τομέα Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται σε νέες μεθοδολογικές προσεγγίσεις στη μελέτη της σεξουαλικής συμπεριφοράς, στην εφαρμογή της Βιογραφικής-Ερμηνευτικής μεθόδου και στις κοινωνικο-πολιτιστικές διαστάσεις της υγείας και της ασθένειας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θεμιστοκλής Αποστολίδης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αντώνης Θεοχάρους (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Καρεκλά (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαργαρίτα Καψού (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Σ. Κωνσταντίνου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάριος Κωνσταντίνου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χριστίνα Λοΐζου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Άννα Μάινα (Συγγραφέας)

Η Άννα Μάινα γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Είναι επιστημονική συνεργάτης του Τομέα Κοινωνιολογίας της Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας όπου επί σειρά ετών έχει συμμετάσχει στο διδακτικό και ερευνητικό έργο του, καθώς και στη συγγραφή και δημοσίευση πολλών ερευνητικών εργασιών και βιβλίων. Παράλληλα είχε τη διδασκαλία στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Αγωγή και Προαγωγή της Υγείας της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά, ελληνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα για την υγεία. Συνεργάζεται με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης των Βρυξελλών διδάσκοντας στα εκπαιδευτικά προγράμματα επαγγελματιών υγείας για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καθώς και στην εκπαίδευση διαπολιτισμικών μεσολαβητών. Σήμερα είναι αναπληρώτρια διοικήτρια στο "Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Γ. Γεννηματάς".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλλα Μουστάκα - Playbell (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μαρία Βελετά - Βασιλειάδου

Μαρία Βελετά - Βασιλειάδου (Συγγραφέας)

Η Μαρία Βελετά-Βασιλειάδου γεννήθηκε στη Μήλο. Είναι μέλος του "Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου", της "Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών" της "Ένωσης Συγγραφέων, Εικονογράφων Παιδικών Βιβλίων" και της "UNICEF". Έχει συνεργαστεί με το Mega Channel, γράφοντας κείμενα σε χιουμοριστική σατιρική εκπομπή και με το περιοδικό ποικίλης ύλης "Super TV" κάνοντας παρουσίαση και κριτική σε τηλεοπτικές εκπομπές, που αφορούσαν παιδιά και νέους. Απ΄ το 1979 έως και σήμερα, συνεργάζεται με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση της ΕΡΤ, με το περιοδικό "Παιδί και νέοι γονείς" και την εφημερίδα "Έθνος". Το μυθιστόρημα "Κυνηγοί Ονείρων" είναι το πρώτο της για ενήλικες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς (Επιμέλεια)

Ο Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς είναι κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, Κοινωνικών Επιστημών και Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, πρόεδρος της Επιτροπής Βιοηθικής Αξιολόγησης Κλινικής Έρευνας στα Φάρμακα Ανθρώπινης Χρήσης στην Κύπρο και εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Ερευνών Κοινωνικών Φαινομένων RUBSI (www.rubsi.org).

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
400
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.678 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση