Η πρώτη πρώτη σχέση
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Η πρώτη πρώτη σχέση

Γονείς, βρέφη και το δράμα του πρώιμου δεσμού

Bertrand Cramer

Berry T. Brazelton

20.14€ -33% 13.49€

(. . .) Ο Berry Brazelton και ο Bertrand Cramer μας προσφέρουν μια διαυγή ματιά στις ονειροπολήσεις και τις ναρκισσιστικές ευχές των γονιών από τις οποίες αναδύεται η επιθυμία για παιδί και μας δείχνουν πώς αυτά τα συναισθήματα εξελίσσονται σε έναν ισχυρό δεσμό με το βρέφος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η «δύναμη» και «οι ικανότητες» του νεογέννητου μωρού κινητοποιούν στη συνέχεια τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες, τις ευχές και τις προσδοκίες των γονιών, δημιουργώντας τις αρχές του δεσμού γονιών-παιδιού. Στηριζόμενοι στα τελευταία ερευνητικά δεδομένα οι συγγραφείς αποσαφηνίζουν όλους τους τρόπους με τους οποίους το βρέφος συμμετέχει στο ξεκίνημα του δεσμού και τα συστατικά αυτής της πρώιμης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Bertrand Cramer

Bertrand Cramer (Συγγραφέας)

Ο Μπερτράν Κραμέρ γεννήθηκε στη Γενεύη, όπου πραγματοποίησε τις ιατρικές του σπουδές. Από το 1960 μέχρι το 1970 έζησε στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου πραγματοποίησε έρευνες στον τομέα της Παιδοψυχιατρικής. Όταν επέστρεψε στην Ελβετία, εργάστηκε ως ψυχαναλυτής και αργότερα ως διευθυντής ενός παιδοψυχιατρικού τμήματος. Στη συνέχεια έγινε καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης. Εδώ και πολλά χρόνια, οι έρευνες του Κραμέρ επικεντρώθηκαν στη μελέτη των πρώιμων σχέσεων μεταξύ γονέων και παιδιών και θεωρείται πρωτοπόρος στην ανάπτυξη της θεωρίας και της πρακτικής της ψυχοθεραπείας μητέρας-βρέφους. Το αντικείμενο του ερευνητικού του έργου είναι κατά κύριο λόγο η μεταβίβαση του ψυχικού κόσμου των γονέων σε αυτόν του βρέφους. Επίσης, έκανε φανερή την ύπαρξη "σεναρίων" που κατευθύνουν και καθορίζουν, ορισμένες φορές με δραματικό τρόπο, την εγκαθίδρυση των πρωταρχικών αυτών σχέσεων. Ο Κραμέρ μελετά επίσης τις μαγνητοσκοπημένες ταινίες αυτών των ψυχοθεραπειών, με σκοπό να διαπιστώσει με ποιον τρόπο τα ασυνείδητα "σενάρια" μετατρέπονται σε μία αμοιβαία αλληλεπίδραση, ορατή στις συμπεριφορές των γονέων και του παιδιού τους.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Berry T. Brazelton

Berry T. Brazelton (Συγγραφέας)

O T. Berry Brazelton είναι καθηγητής κλινικής παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Harvard, ιδρυτής της Αναπτυξιολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων της Βοστώνης, καθηγητής Παιδιατρικής και Ανθρώπινης Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο Βrown, Πρόεδρος της Εταιρίας για την Έρευνα και Ανάπτυξη του Παιδιού και του Εθνικού Κέντρου Κλινικών Προγραμμάτων για Βρέφη. Είναι συγγραφέας πάνω από 20 βιβλίων τόσο για επαγγελματίες όσο και για γονείς και πάνω από 150 ακαδημαϊκών άρθρων. Η κλίμακα ΝΒΑS (Κλίμακα Αξιολόγησης Βρεφών Βrazelton) χρησιμοποιείται σε νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ζαΐρα Παπαληγούρα (Επιμέλεια)


Γρηγόρης Αμπατζόγλου (Επιμέλεια)

Ο Γρηγόρης Αμπατζόγλου είναι ομ. καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., συγγραφέας, επιμελητής εκδόσεων στον τομέα της δυναμικής ψυχιατρικής και της ψυχανάλυσης.

Ζαΐρα Παπαληγούρα (Υπεύθυνος Σειράς)


Γρηγόρης Αμπατζόγλου (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Γρηγόρης Αμπατζόγλου είναι ομ. καθηγητής Παιδοψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ., συγγραφέας, επιμελητής εκδόσεων στον τομέα της δυναμικής ψυχιατρικής και της ψυχανάλυσης.

Χριστίνα Χατζηδημητρίου (Μεταφραστής)

Η Χριστίνα Χατζηδημητρίου είναι κλινική ψυχολόγος, με πλούσιο μεταφραστικό έργο στον τομέα της Ψυχολογίας και της Ψυχανάλυσης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
377
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση