Βίνσεντ
zoom in
Μια αισθητική επανάσταση οργανώνεται σιωπηρά από έναν μετανοημένο μεγιστάνα της βιομηχανίας θεάματος: η Νέα Αναγέννηση. Στόχος της: να ανέβει το επίπεδο της μαζικής κουλτούρας, κορεσμένης από εγωτικούς και αναλώσιμους σταρ και ρηχά θεάματα και ήχους. Μέσον: η διαπαιδαγώγηση μιας νέας γενιάς ταλαντούχων δημιουργών, κατά τα πρότυπα του παρελθόντος: άφραγκοι, δυστυχείς και αφανείς, οι νέοι καλλιτέχνες θα μεγαλουργήσουν, έμπλεοι από τη Θλίψη του Κόσμου. Ο ορφανός Βίνσεντ, συνονόματος και με πολλές ομοιότητες με τον Βαν Γκογκ, θα αναδειχθεί στο παιδί-θαύμα της Νέας Αναγέννησης: τα έργα του θα αφήσουν εποχή, θα συνδυάσουν την εμπορικότητα με το καλλιτεχνικό όραμα. Θα γίνει για χρόνια το υποχείριο του Χάρλαν, του μάνατζέρ του, ο οποίος, εκτός από την πώληση των έργων του, θα μεριμνά ώστε οδυνηρά συμβάντα να συμβαίνουν διαρκώς στη ζωή του και να στοιχειώνουν την ψυχή του. Ώσπου ο Βίνσεντ να ξεσκεπάσει την πλεκτάνη της σκηνοθετημένης ζωής του, να απομυθοποιήσει τον Χάρλαν ως πατέρα που ποτέ δεν είχε, και να θέσει στον εαυτό του το ερώτημα: Είναι απαραίτητο ένας καλλιτέχνης να δυστυχήσει για να μεγαλουργήσει;
Δημήτρης Καρύδας

Δημήτρης Καρύδας (Μεταφραστής)

O Δημήτρης Καρύδας γεννήθηκε το 1963 στην Αθήνα. Ασχολήθηκε από τα εφηβικά του χρόνια με τη δημοσιογραφία και ειδικότερα το αθλητικό ρεπορτάζ. Δούλεψε σε αρκετές ημερήσιες αθλητικές και πολιτικές εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και διατέλεσε στέλεχος του αθλητικού τμήματος του Mega Channel από την πρώτη μέρα λειτουργίας του σταθμού έως το 1996. Είναι αρχισυντάκτης της ημερήσιας αθλητικής εφημερίδας "Πρωταθλητής" και σχολιαστής αγώνων μπάσκετ για το συνδρομητικό τηλεοπτικό κανάλι "Supersport". Έχει εκδώσει αρκετά βιβλία με θέματα από τον αθλητισμό. Το 2004 κυκλοφόρησε το πρώτο του μυθιστόρημα ("Lucky Strike", εκδ. Ελληνικά Γράμματα).

Joey Goebel (Συγγραφέας)

Ο Joey Goebel γεννήθηκε στο Χέντερσον του Κεντάκι, το 1980. Πριν ασχοληθεί με τη λογοτεχνία έπαιξε κιθάρα και τραγούδησε, μεταξύ 1996-2001, στο πανκ ροκ συγκρότημα του Midwest, "The Mullets", μαζί με τους Jason Sheeley και Justin Hope. Το συγγραφικό έργο του ασχολείται με τις ιδιαιτερότητες της κουλτούρας στη "μεσαίες" πολιτείες των ΗΠΑ, έχει μεταφραστεί σε πάνω από δέκα γλώσσες και βρήκε τη σημαντικότερη αποδοχή του, μέχρι σήμερα, στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: "The Anomalies" (γερμανικός τίτλος: "Freaks", 2003), υποψήφιο για το Kentucky Literary Award, "Torture the Artist" (γερμανικός τίτλος: "Vincent", 2004), φιναλίστ του Kentucky Literary Award, γερμανική έκδοση από τον Diogenes Verlag, και "Commonwealth" (γερμανικός τίτλος: "Heartland", 2008).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
446
Διαστάσεις:
23χ15
Βάρος:
0.778 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση