Αγγελική: Το ημερολόγιο μιας πόρνης
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αγγελική: Το ημερολόγιο μιας πόρνης

Μυθιστόρημα εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία

Λάκης Φουρουκλάς

"Σπαραχτικό και την ίδια στιγμή λυτρωτικό, κεντημένο με ψήγματα λεπτής ειρωνείας ακριβώς στα σημεία εκείνα όπου ο αναγνώστης το έχει ανάγκη, για να μπορέσει να συνεχίσει το "σκάψιμο" στα συντρίμμια μιας ζωής".

(Αναστασία Καλλιοντζή)


Ένας δρόμος-πόνος ήταν για χρόνια πολλά η ζωή της Αγγελικής. Γι΄ αυτό και δεν θέλησε ποτέ μέχρι τώρα να μιλήσει στην κόρη της γι΄ αυτή. Δεν ήθελε να μάθει η Ιωάννα της πόσα πέρασε, πόσο στ΄ αλήθεια υπέφερε ώσπου να βρει λίγη χαρά που να διαρκεί σ΄ αυτόν τον κόσμο. Μέσα στο σκοτάδι όπου ζούσε, η κόρη της ήτανε πάντα το φως και δεν μπορούσε να της ματώσει την ψυχή λέγοντάς της τις πικρές της αλήθειες.

Ωστόσο, να που έφτασε ο καιρός ν΄ ανοίξει την καρδιά της και να μιλήσει για όλ΄ αυτά που την πλήγωσαν, για το φευγιό από έναν άντρα τύραννο και από μια κοινωνία καταπιεστική, για τον αγώνα της για επιβίωση και για την πτώση της στην πορνεία.

Λίγες μικρές χαρές και πολλές μεγάλες λύπες σημάδεψαν τον δρόμο της. Η κόρη της την έσωσε από τον ολοκληρωτικό χαμό και κάποιοι από μηχανής θεοί τη βοήθησαν να βρει και πάλι τη χαρά της ζωής.

Αυτή είναι η ιστορία της πόρνης, της Αγγελικής, μιας αγίας εν αναμονή.

Λάκης Φουρουκλάς

Λάκης Φουρουκλάς (Συγγραφέας)

Ο Λάκης Φουρουκλάς γεννήθηκε στη Ζιμπάμπουε το 1970 από Κύπριους γονείς, μεγάλωσε στην Κύπρο, έζησε στην Αθήνα και την Τσιάνγκ Μάι της Ταϊλάνδης, ενώ σήμερα ζει σε ένα ημιορεινό χωριό της Κύπρου. Δούλεψε σε διάφορες εφημερίδες και ραδιοσταθμούς. Έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία. Από τις εκδόσεις Γη στη Λευκωσία κυκλοφόρησαν οι συλλογές διηγημάτων "Αιώνια Αγαπημένη" και "Γαλανή & Λεύκιος", καθώς και η νουβέλα "Το λάθος πάθος". Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το μυθιστόρημα "Μίρα, το λουλούδι του πολέμου" ενώ από τις εκδόσεις Εμπειρία Εκδοτική το μυθιστόρημα "Οι γυναίκες της συγνώμης". Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Να ένα μήλο" και "Ρωγμές" στην Ελλάδα και "Εξάγγελος" στην Κύπρο, καθώς και σε διάφορες λογοτεχνικές ιστοσελίδες. Φωτογραφίες του φιλοξενούνται σε μεγάλο ταξιδιωτικό οδηγό για την Ινδία και σε βιβλίο για την αρχιτεκτονική σε διάφορες χώρες του κόσμου. Διατηρεί προσωπικό μπλογκ στη διεύθυνση: http://lakisf.blogspot.com. Επίσης δικό του είναι και το αγγλόφωνο http://lakisf2.blogspot.com, όπως και ένα μπλογκ με φωτογραφίες από τα ταξίδια του: http://adais.blogspot.com
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
189
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.308 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση