Παγκοσμιοποίηση: Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Παγκοσμιοποίηση: Ψευδαισθήσεις και πραγματικότητα

Διεθνές επιστημονικό συνέδριο: 30 Νοεμβρίου - 1 Δεκεμβρίου 2001, Πειραιάς

Συλλογικό έργο

κ.ά. (Εισηγητής)


Ιωάννης Σ. Βαβούρας (Εισηγητής)

Ο Ιωάννης Σ. Βαβούρας είναι Καθηγητής Οικονομικής Πολιτικής στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος και Πρύτανης του Πανεπιστημίου. Σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Leicester. Το δημοσιευμένο έργο του σε βιβλία, ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά και τόμους, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα των προβλημάτων οικονομικής πολιτικής.

Γεώργιος Π. Βλάχος (Εισηγητής)


Ευστράτιος Β. Αλμπάνης

Ευστράτιος Β. Αλμπάνης (Εισηγητής)

Ο Ευστράτιος Β. Αλμπάνης, νομικός, πολιτικός επιστήμων, συγγραφέας και πρώην διπλωμάτης, γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1947. Εργάσθηκε ως Δικηγόρος από το 1972 μέχρι το 1976. Το 1976 εισήλθε στη Διπλωματική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών και μέχρι το 1986 υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 1986 υπέβαλε παραίτηση για λόγους αρχής και από τότε εργάσθηκε στον ιδιωτικό τομέα. Έχει συγγράψει αρκετά βιβλία και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια.

Νικόλαος Α. Γιαννακόπουλος (Εισηγητής)

Ο Νικόλαος Γιαννακόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Κωνσταντίνος Ν. Παπαγιαννούλης

Κωνσταντίνος Ν. Παπαγιαννούλης (Εισηγητής)

Ο Κωνσταντίνος Ν. Παπαγιαννούλης σπούδασε Ναυπηγός - Μηχανολόγος στο Πολυτεχνείο Δυτ. Βερολίνου, Οικονομολόγος - Μηχανικός στο Πολυτεχνείο Άαχεν με υποτροφία του Υπουργείου Συντονισμού (Ν.Α.Τ.Ο.) και είναι Διδάκτωρ Οικονομικών και Ναυτιλιακών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά. Εργάστηκε ως επιστημονικός συνεργάτης στο Πολυτεχνείο Βερολίνου, στο Μηχανολογικό τμήμα Νέων Κατασκευών των Ελληνικών Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, στην Τεχνική Εταιρεία ΜΕΤΚΑ σε μεγάλα ενεργειακά έργα κατασκευής ατμοηλεκτρικού σταθμού ως Consortium Manager, και από το 1985 είναι Ειδικός ναυτιλιακός και τεχνικός σύμβουλος στο Ναυτικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ενώ συγχρόνως ήταν και επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά. Συμμετείχε πολλές φορές στην αντιπροσωπεία της Ελλάδος σε διεθνείς διασκέψεις, επιτροπές και ομαδικές εργασίες, όπως στην Επιτροπή Θαλασσίων Μεταφορών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.), σε Διεθνείς Συνόδους και Διασκέψεις της Συνδιάσκεψης για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη των Ηνωμένων Εθνών (UNCTAD), καθώς και σε διάφορες υποεπιτροπές του Διεθνούς Οργανισμού Ναυτιλίας (ΙΜΟ). Επίσης έχει πολλές δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις και επιστημονικές μελέτες.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
324
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.635 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση