Το όμορφο δεν είναι παρά η αρχή του τρομερού
zoom in

Η έκθεση αυτή αφορά σε ένα σημαντικό αριθμό νέων Ελλήνων καλλιτεχνών, η δουλειά των οποίων, για πολλούς μοιράζεται θεματικές, στοιχεία, τεχνοτροπίες και μορφές με την αισθητική του goth, με το μπαρόκ, με το ρομαντισμό, με τον εξπρεσιονισμό και με το γκροτέσκο. [...]
Έχω την εντύπωση, ότι στο έργο των εν λόγω καλλιτεχνών, πέρα από τον ομολογούμενο θαυμασμό για τις παραπάνω αναφορές, διακρίνουμε ταυτόχρονα και μία κριτική στάση που θέλει να αντιστρέψει "τα χιμαιρικά τους αδιέξοδα": την λατρεία της απώλειας, το ναρκισσισμό, την εξιδανίκευση του υποκειμένου, την εσωτερικότητα, το μυστικισμό, την επίκληση του σκοταδιού, του φόβου, των ονείρων, των μύθων, των επιθυμιών, της σεξουαλικότητας, της τρέλας, της φθοράς και της θνητότητας. [...]

(Απόστολος Καλφόπουλος, από το προλογικό κείμενο)

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Κιουρτσάκης

Γιάννης Κιουρτσάκης (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Κιουρτσάκης γεννήθηκε το 1941 στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Παρίσι. Ύστερα από μια σειρά μελέτες για τον Σεφέρη, τον Καραγκιόζη, την προφορική παράδοση και τον λαϊκό πολιτισμό, δούλεψε, μεταξύ 1995-2007, μια μυθιστορηματική και δοκιμιακή τριλογία με γενικό τίτλο "Το ίδιο και το άλλο" και με πειραματόζωο τον εαυτό του. Το 1986 τιμήθηκε με το Β΄ Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου και το 1996 με το Βραβείο μυθιστορήματος του περιοδικού "Διαβάζω".
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ελεωνόρα Σκουτέρη - Διδασκάλου (Συγγραφέας)

Η Ελεωνόρα Σκουτέρη Διδασκάλου είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα ιστορίας αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.)
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λία Γυιόκα (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αίγλη Μπρούσκου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Τζιρτζιλάκης (Συγγραφέας)

Ο Γιώργος Τζιρτζιλάκης είναι αρχιτέκτονας και ανεξάρτητος επιμελητής εκθέσεων. Διδάσκει στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιράντα Τερζοπούλου

Μιράντα Τερζοπούλου (Συγγραφέας)

Η Μιράντα Τερζοπούλου είναι Λαογράφος-Εθνολόγος (Ερευνήτρια Β΄ βαθμίδας, Κέντρο Έρευνας Ελληνικής Λαογραφίας, Ακαδημία Αθηνών). Έχει πραγματοποιήσει μακροχρόνια επιτόπια έρευνα εντός και εκτός Ελλάδας σχετικά με την παραδοσιακή μουσική, τη λαϊκή λατρεία και τις λαϊκές τελετουργίες καθώς και τη θέση και τους ρόλους των φύλων σε διάφορες εθνοτικές, θρησκευτικές, γλωσσικές μειονοτικές ομάδες. Έχει πραγματοποιήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα, μαθήματα, σεμινάρια, διαλέξεις και δημοσιεύσεις στις παραπάνω θεματικές, ενώ συμμετείχε και σε εκδόσεις δίσκων παραδοσιακής μουσικής και σε εθνογραφικά ντοκιμαντέρ, σε συνεργασίες για τη δημιουργία ψηφιακών βάσεων δεδομένων κ.λπ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Παναγιώτης Πανόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Παναγιώτης Πανόπουλος σπούδασε Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Κοινωνική Ανθρωπολογία στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, απ΄ όπου πήρε το διδακτορικό του το 1998. Διδάσκει Ανθρωπολογία της Μουσικής στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νάντια Αργυροπούλου (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κασσιανή Φελέκη (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Συλλογικό έργο (Καλλιτέχνης)


Απόστολος Καλφόπουλος (Επιμέλεια)

0 Απόστολος Καλφόπουλος γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1974. Οι πτυχιακές και οι μεταπτυχιακές σπουδές του στην αρχιτεκτονική έγιναν στη Γλασκώβη από το 1993 έως το 1998. Από το 2001 είναι Υποψήφιος Διδάκτορας στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ. Κατά το ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 φιλοξενήθηκε στο Columbia University της Νέας Υόρκης ως Visiting Scholar. Από το 1999 συμμετέχει σε Διδακτικές Ομάδες Μαθημάτων και Ομάδες Επίβλεψης Ερευνητικών και Διπλωματικών Εργασιών στο ΑΠΘ και αποτελεί μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του ΑΠΘ με βάση το ΠΔ 407/80. Από το 1999 έως το 2002 υπήρξε συνεργάτης του γραφείου Μείον΄Ενα (Σάσα Λαδά, Λόης Παπαδόπουλος) συμμετέχοντας μεταξύ άλλων στους Διεθνείς Αρχιτεκτονικούς Διαγωνισμούς για το "Ολυμπιακό Χωριό της Αθήνας", και το "Νέο Μουσείο της Ακρόπολης". Από το 2002 διατηρεί αρχιτεκτονικό γραφείο και ασχολείται με το σχεδιασμό και την επιμέλεια εκθέσεων, εγκαταστάσεων και λοιπών εφήμερων κατασκευών, με τη σκηνογραφία αλλά και με environmental graphics.

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
188
Διαστάσεις:
33x24
Βάρος:
1.267 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση