Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εκφοβισμός και βία στο σχολείο
(Τι γνωρίζουμε και τι μπορούμε να κάνουμε)
Συγγραφέας:   Dan Olweus


Εκφοβισμός και βία στο σχολείο

"Το πρόβλημα του σχολικού εκφοβισμού ολοένα και αυξάνεται και ανησυχεί υπερβολικά τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και πολλούς από τους ίδιους τους μαθητές. Ο καθηγητής Olweus είναι αναμφίβολα αυθεντία στο ζήτημα αυτό. Το βιβλίο του αποτελεί μια λιτή αλλά ακριβή και διεξοδική παρουσίαση του προβλήματος καθώς και του τι μπορούν να κάνουν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για να το εξουδετερώσουν. Αποτελεί πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των αναγνωστών".

Καθηγητής David G. Perry, Florida Atlantic University.


Το βιβλίο αυτό είναι το απόλυτο εγχειρίδιο επάνω στο πρόβλημα του εκφοβισμού στο σχολείο και στους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης του φαινομένου. Μέσω των μεγάλης κλίμακας ερευνών και των μελετών του συγγραφέα, μαθαίνουμε ότι ο εκφοβισμός είναι σημαντικό πρόβλημα σε όλες τις κοινωνίες όπου έχει μελετηθεί έως σήμερα, και ότι πάνω από το 15% του σχολικού πληθυσμού στα δημοτικά και στα γυμνάσια σχολεία, έχουν υπάρξει είτε θύτες είτε θύματα.

Τα στοιχεία για τον εκφοβισμό, τα αίτια και οι συνέπειές του, παρουσιάζονται με σαφήνεια και ευθύτητα. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος στη μελέτη του φαινομένου του εκφοβισμού στο σχολείο, επειδή προσφέρει ένα πρόγραμμα παρέμβασης επιστημονικά αξιολογημένο. Τα αποτελέσματα αυτής της εκτεταμένης έρευνας είναι εντυπωσιακά:
- Μείωση των προβλημάτων εκφοβισμού / θυματοποίησης κατά 50% ή και περισσότερο
- Σημαντική μείωση της αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως είναι ο βανδαλισμός, η κλοπή, η μέθη και το σκασιαρχείο από το σχολείο
- Ξεκάθαρη βελτίωση του «κοινωνικού κλίματος» της τάξης και ικανοποίηση των μαθητών από τη σχολική ζωή.

Το βιβλίο αυτό προσφέρει πρακτικές συμβουλές σε διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς και γονείς για την εφαρμογή μιας "συνολικής σχολικής προσέγγισης του εκφοβισμού", και περιέχει έναν πολύτιμο οδηγό για να βοηθήσει του εκπαιδευτικούς και τους γονείς να αναγνωρίζουν εάν ένα παιδί θυματοποιείται ή γίνεται ο θύτης σε άλλους.

Το βιβλίο του Olweus είναι απαραίτητο σε όλους όσοι εργάζονται ή βρίσκονται κοντά σε παιδιά και νέους.


21χ14 εκ., 158 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 370.15 (Παιδαγωγική ψυχολογία ), 303.6 (Βία)
Άλλα πρόσωπα: Γιάννης Τσιάντης (Επιμελητής) , Έφη Μαρκοζάνε (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-87296-7-4
ISBN (10ψήφιο): 960-87296-7-Χ
Βάρος: 0.273 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Olweus, Dan
O Dan Olweus είναι καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν, στη Νορβηγία. Για περισσότερα από 35 χρόνια έχει αναπτύξει ερευνητική εργασία και προγράμματα παρέμβασης στον τομέα του φαινομένου του εκφοβισμού / θυματοποίησης μεταξύ των παιδιών και των νέων στο σχολείο. Το 1970 ξεκίνησε ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα το οποίο σήμερα θεωρείται η πρώτη επιστημονική μελέτη του προβλήματος του εκφοβισμού στον κόσμο. Στη δεκαετία του 1980 διεξήγαγε το πρώτο πρόγραμμα παρέμβασης εναντίον του φαινομένου του εκφοβισμού, η οποία τεκμηρίωσε έναν αριθμό θετικών συνεπειών αυτού που τώρα ονομάζεται "Το πρόγραμμα πρόληψης εκφοβισμού του Olweus" το οποίο εν μέρει περιγράφεται στο βιβλίο "Εκφοβισμός και βία στο σχολείο". Ο Olweus ήταν επίσης ο πρώτος που μελέτησε το φαινόμενο του εκφοβισμού των μαθητών από δασκάλους. Τα τελευταία οχτώ χρόνια είναι επικεφαλής της κυβερνητικής πρωτοβουλίας για την εφαρμογή του "Προγράμματος Πρόληψης Εκφοβισμού του Olweus" σε μεγάλη κλίμακα στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Νορβηγίας. Το "Πρόγραμμα Πρόληψης Εκφοβισμού του Olweus" έχει αναγνωριστεί ως Μοντέλο Προγράμματος από το Τμήμα Υγείας και Υπηρεσιών για τον Άνθρωπο των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο Olweus αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρος και θεμελιωτής στον τομέα της έρευνας του φαινομένου του εκφοβισμού / θυματοποίησης. Το βιβλίο "Εκφοβισμός και βία στο σχολείο" έχει μεταφραστεί σε 20 διαφορετικές γλώσσες. Ο Olweus έχει λάβει μεγάλο αριθμό βραβείων και διακρίσεων για την ερευνητική του εργασία και για προγράμματα παρέμβασης του φαινομένου του εκφοβισμού / θυματοποίησης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.