Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Κυκλαδικός πολιτισμός
Συγγραφέας:   Μαρίνα Πλατή


Κυκλαδικός πολιτισμός
Το εκπαιδευτικό υλικό που αναφέρεται στον Κυκλαδικό Πολιτισμό δημιουργήθηκε για να φέρει πιο κοντά στα παιδιά τη ζωή και την τέχνη που άνθησε στις Κυκλάδες, στα μικρά νησιά του Αιγαίου, την 3η π.Χ. χιλιετία. Η πραγματοποίησή του οφείλεται στη γενναιόδωρη χορηγία του Ιδρύματος Κυκλαδικού Πολιτισμού (Cycladic Art Foundtion), ενός οργανισμού μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που ιδρύθηκε στην Αμερική το 1995. Σκοπός του Ιδρύματος είναι η έρευνα, μελέτη και διάδοση πληροφοριών σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό και την Αρχαία Ελληνική Τέχνη στην Αμερική.

Αποτελείται από ένα βιβλίο για το δάσκαλο, μια σειρά δώδεκα διαφανειών και δύο εκπαιδευτικά παιχνίδια.

Το "βιβλίο του δασκάλου" είναι ένα σύνολο εικονογραφημένων κειμένων με τις απαραίτητες για το δάσκαλο πληροφορίες σχετικά με τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, τη βασική βιβλιογραφία και προτάσεις για εργασίες στην τάξη.

Οι διαφάνειες απεικονίζουν αντιπροσωπευτικούς τύπους μαρμάρινων αγγείων, σκευών και ειδωλίων, μια και η μαρμαρογλυπτική αποτελεί την πιο χαρακτηριστική ίσως έκφραση τέχνης του Κυκλαδικού Πολιτισμού.

Τα εκπαιδευτικά τέλος παιχνίδια ("Μια φορά κι έναν καιρό στις Κυκλάδες" και η "Τόμπολα") σχεδιάστηκαν με αποκλειστικό δέκτη τα παιδιά, στην προσπάθειά μας η εκπαιδευτική διαδικασία να περνά μέσα από το παιχνίδι.


Σημείωση: Εκπαιδευτικός φάκελος που περιέχει το βιβλίο δασκάλου "Κυκλαδικός πολιτισμός", το ομώνυμο cd, τον φάκελο "Εκπαιδευτικό παιχνίδι: Μια φορά κι έναν καιρό στις Κυκλάδες...", τον φάκελο "Εκπαιδευτικό παιχνίδι: Τόμπολα" και 12 διαφάνιες αγγείων.

25χ18 εκ., 30 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Εκπαιδευτικά Προγράμματα
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 909.083 (Πολιτισμός - Βιβλία για παιδιά ), 700.083 (Τέχνη - Βιβλία για παιδιά), 002.077 (Βιβλία - Εκπαιδευτικά προγράμματα)
ISBN: 978-960-7064-31-8
ISBN (10ψήφιο): 960-7064-31-3
Βάρος: 0.553 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
23.44
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.