Τρόμος
zoom in
21.30€ -26% 15.76€

Σύμφωνα με τα λόγια του συγγραφέα, πρόκειται για μια "ασύμμετρη απάντηση στην Λολίτα του Ναμπόκοφ". Ένας ήρωας της μετασοβιετικής εποχής που αρνείται να γεράσει... Ο Μακάνιν στον "Τρόμο" αποτίει φόρο τιμής στην τρίτη ηλικία μέσα από αλλεπάλληλα στιγμιότυπα της καθημερινότητας ενός ηλικιωμένου ανθρώπου που λατρεύει το φεγγάρι, τις γυναίκες, τον έρωτα - που αρνείται να παραδοθεί και να πεθάνει μόνος, κολλημένος σε μια οθόνη τηλεόρασης όπως οι φίλοι του.

Σε σκηνές γεμάτες χιούμορ αλλά και σπαραγμό καταγράφονται με πιστότητα οι ιστορικές στιγμές του πραξικοπήματος κατά του Γκορμπατσόφ, η ζωή στη μετασοβιετική αναδυόμενη ελεύθερη οικονομία, η αγωνία ενός ανθρώπου που βλέπει τη γενιά του να ξεχνιέται και τη νέα γενιά να έχει χάσει κάθε προσανατολισμό. Ο τρόμος μπροστά στα γηρατειά, στο θάνατο, στη λησμονιά. Ο θρίαμβος της ερωτικής συνεύρεσης κάτω απ` το φως του φεγγαριού.

"Ο Μακάνιν προσπαθεί να φτάσει την λογοτεχνική αρτιότητα της φιλοσοφίας του Τολστόι - και το πετυχαίνει".

Washington Post Book World

Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου

Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου (Μεταφραστής)

Η Αλεξάνδρα Δ. Ιωαννίδου γεννήθηκε το 1966 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει σλαβική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, στη Γερμανία, και σήμερα διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Mακεδονίας. Ασχολείται κυρίως με τη συγκριτική λογοτεχνία, ενώ έχει δημοσιεύσει μελέτες και για τη νοτιοσλαβική διαλεκτολογία. Επίσης, έχει μεταφράσει λογοτεχνικά και θεωρητικά βιβλία από τα ρωσικά, τα γερμανικά και τα πολωνικά.

Vladimir Makanin

Vladimir Makanin (Συγγραφέας)

Ο Βλαντίμιρ Μακάνιν γεννήθηκε το 1937 στα Ουράλια. Σπούδασε μαθηματικά και σκηνοθεσία κινηματογράφου. Εμφανίστηκε στα ρωσικά γράμματα το 1965 με το μυθιστόρημά του "Ευθεία γραμμή". Ακολούθησαν τα έργα του "Στη μεγαλούπολη" (1980), "Το γαλάζιο και το κόκκινο" (1980), "Φωνές" (1982), "Μόνος και μόνη" (1988), "Τραπέζι με τσόχινο τραπεζομάντηλο και καράφα στη μέση" (ρωσικό βραβείο Μπούκερ, 1993), "Ο αιχμάλωτος του Καυκάσου" (1997), "Μια πετυχημένη ιστορία αγάπης" (2002). Το μυθιστόρημα "Αντεργκράουντ ή Ένας ήρωας του καιρού μας" κυκλοφόρησε το 1998 και αντιμετωπίστηκε από την αρχή ως το αριστούργημά του. Ο Μακάνιν θεωρείται ο σημαντικότερος σύγχρονος Ρώσος συγγραφέας.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
432
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.65 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση

Δε μου άρεσε. Πολλές παρενθέσεις. Δεν έβρισκα…

★ ★ ★ ★

Δε μου άρεσε. Πολλές παρενθέσεις. Δεν έβρισκα νόημα στην ιστορία (δεν ξέρω τι δεν μου άρεσε, η ίδια η ιστορία ή το στυλ γραφής;). Ήταν και ρώσικο, ποτέ δεν κατάφερα να διαβάσω ολοκληρωμένα κάτι ρώσικο. :( Πάνος Τουρλής

Ανώνυμος Χρήστης
(Αναρτήθηκε στις 01/07/2011)