Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τραπεζική οικονομική

Τραπεζική οικονομική
Σε μια εποχή, όπου το ζήτημα της σταθερότητας και αποτελεσματικότητας του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος έχει αναχθεί σε μείζον ζήτημα του σύγχρονου οικονομικού προβληματισμού και της πολιτικής διαβούλευσης, η έκδοση ενός βιβλίου "τραπεζικής οικονομικής" φιλοδοξεί αφενός μεν να αποκαλύψει με τη βοήθεια των διαθέσιμων εργαλείων της οικονομικής ανάλυσης το σύνθετο και πολύπλοκο κόσμο των τραπεζών, αφετέρου δε να συμπληρώσει την ελληνική βιβλιογραφία σ΄ αυτό τον ενδιαφέροντα και κρίσιμο χώρο της οικονομικής δραστηριότητας.
Καθώς οι τράπεζες δρουν μέσα σ΄ ένα περιβάλλον που ολοένα και πιο πολύ χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητες και σημαντικούς κινδύνους, το βιβλίο αυτό προσπαθεί να καλύψει όλο το φάσμα της σύγχρονης τραπεζικής, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον τρόπο με τον οποίο γίνεται η ανίχνευση, η μέτρηση και η αντιστάθμιση των σημαντικότερων κινδύνων που διατρέχουν τους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς, καθώς και στα ζητήματα της τραπεζικής εποπτείας.
Το βιβλίο αυτό, που αποτελείται από δυο τόμους και περιλαμβάνει 31 κεφάλαια, απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που ακολουθούν προγράμματα σπουδών με ειδίκευση στο χώρο της τραπεζικής θεωρίας και πρακτικής, καθώς και στα στελέχη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών που επιθυμούν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στην τραπεζική οικονομική. Επίσης, το βιβλίο αυτό απευθύνεται στα στελέχη των επιχειρήσεων για θέματα που αφορούν την τραπεζική πρακτική. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)

24χ17 εκ., 573 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2 από 2
ISBN Set: 960-8249-64-3
ISBN13 Set: 978-960-8249-64-6
Ταξινόμιση DDC: 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-8249-66-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8249-66-Χ
Βάρος: 1.203 κιλά
Εκδότης: Μπένου Γ.
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
47.94
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

43.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Χαράλαμπος Πεντότης είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στην εφαρμοσμένη οικονομική και χρηματοοικονομική. Στη διάρκεια των σπουδών του τιμήθηκε με υποτροφία από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών. Έχει ασχοληθεί με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό, τη συγγραφή εκπαιδευτικών εγχειριδίων στα τραπεζικά και χρηματοοικονομικά και τη διαχείριση κινδύνων. Σήμερα ασχολείται στον ιδιωτικό τομέα ως χρηματοοικονομικός αναλυτής.

Ο Γεράσιμος Σαπουντζόγλου είναι οικονομολόγος, διδάκτωρ της Οικονομικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Dijon και διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ιονικής & Λαϊκής Τράπεζας της Ελλάδος, καθώς επίσης Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της "Ιονική Επενδύσεων Α.Ε." και της "Ιονικής Finance A.E". Υπήρξε μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Επιστημονικού Συμβουλίου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, καθώς και μέλος του Δ.Σ. της "ΔΙΑΣ Α.Ε. - Διατραπεζικά Συστήματα". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα και το συγγραφικό του έργο κινούνται στο χώρο της Τραπεζικής Οικονομικής, της Δημοσιονομικής Πολιτικής και της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ολοκλήρωσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.