Ο Τιπουκίτο σώζει τη θάλασσα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο Τιπουκίτο σώζει τη θάλασσα

Αλεξάνδρα Μπίζη

Ο μικρούλης ψαράς Ιζζό ζει κοντά στη θάλασσα, αλλά δεν είναι καθόλου ευτυχισμένος. Στα δίχτυα του, αντί για ψάρια, βρίσκει σκουπίδια.! Αποφασίζει, λοιπόν, να καλέσει κοντά του τον πιο καλό του φίλο, για να τον βοηθήσει να σώσει τη θάλασσα. Μια χιουμοριστική οικολογική ιστορία, γεμάτη μικρούς ψαράδες, καρπουζόφλουδες, καλικαντζαρο-οικογένειες, σκουπιδοκαμπούρες και τον πιο αριστοκράτη καλικάντζαρο, τον Τιπουκίτο Φλαπουκίτι! Ένα υπέροχο βιβλίο που στόχο έχει να εμπλουτίσει το λεξιλόγιο του παιδιού, να το βοηθήσει να καλλιεργήσει τη φαντασία του και να το φέρει σε επαφή με το φυσικό του περιβάλλον, ώστε να ευαισθητοποιηθεί σε οικολογικά θέματα.
Αλεξάνδρα Μπίζη

Αλεξάνδρα Μπίζη (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στις Σέρρες τον Σεπτέμβριο του 1965. Πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στη Βέροια, τη Θήβα, την Κομοτηνή και την Κέρκυρα, απ΄ όπου κατάγεται. Σπούδασε Νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υποκριτική στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου. Εργάστηκε ως δικηγόρος και ηθοποιός. Το παραμύθι "Ο Τιπουκίτο Φλαπουκίτι σώζει τη θάλασσα" βραβεύτηκε στο διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών. Το Μάρτιο του 2003 κυκλοφόρησε το παραμύθι της "Ο Φλαμπελίνο και το κορίτσι που δεν ήθελε να κοιμηθεί".


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μάρω Αλεξάνδρου (Εικονογράφος)

Η Μάρω Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Αθήνα και ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με τη ζωγραφική. Είναι αυτοδίδακτη και ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία το 1998 με την εικονογράφηση του βιβλίου "Η στρίγκλα Βασίλισσα" των εκδόσεων Ελληνικά Γράμματα. Στις επόμενες δουλειές περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων: Το αλφαβητάρι της φύσης, η σειρά Ο Μίμης και η Λόλα, Η Μυρτώ και το κουνουπάκι, Αϊ-Βασίλη σ΄ αγαπώ, Το γατάκι που ήθελε να γίνει αστρονάυτης. Επίσης έχει συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του Αθήνα 2004, "Ολυμπιακό 2004άδικο" και "Η Δέσποινα και το περιστέρι".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
48
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.081 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση