Τα μάτια τέσσερα. Αξύριστα πιγούνια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τα μάτια τέσσερα. Αξύριστα πιγούνια

Γιάννης Τσίρος

Το θεατρικό έργο «Τα μάτια τέσσερα», γραμμένο πριν από τα «Δεκεμβριανά» του 2008, έρχεται να υπενθυμίσει ότι στην άλλη πλευρά δεν θα συναντήσουμε την αυτονόητη ατιμωρησία, αλλά μια απάνθρωπη μηχανή που συντηρεί, σε πείσμα του χρόνου, ένα παράλογο σωφρονιστικό σύστημα.
Στο έργο «Αξύριστα πιγούνια» ο συγγραφέας προσπαθεί να ερευνήσει την αντρική ματιά και τον τρόπο που λειτουργεί το αρσενικό όταν συναντηθεί με το θηλυκό. Ασκώντας κριτική στην ερωτική διαγωγή του ανδρικού φύλου, διατηρεί την ελπίδα πως κάτι θα αλλάξει κάποτε και θα βρεθεί μια γέφυρα ανάμεσα στα δύο φύλα, ενός ασθενούς «ισχυρού» που εξαρτάται απόλυτα από τη δύναμη ενός ισχυρού «ασθενούς».


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Γιάννης Τσίρος

Γιάννης Τσίρος (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Τζίρος γεννήθηκε στο νομό Μεσσηνίας και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε σχέδιο και φωτογραφία κι έκανε μαθήματα μουσικής. Στο διάστημα 1991-93 παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα Θεατρολογίας Αθηνών. Επαγγελματικά ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφική φωτογραφία, τη μουσική, το σχεδιασμό και την κατασκευή κοσμημάτων, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Από το 1990 ασχολείται με τη συγγραφή κινηματογραφικών σεναρίων και θεατρικών έργων.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
181
Διαστάσεις:
19x12
Βάρος:
0.222 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση