Ευρωπαϊκή πολιτεία
zoom in
24.70€ -12% 21.74€

Η Ευρωπαϊκή Ένωση συνδυάζει μια σειρά από ενδιαφέροντα και πρωτότυπα πολιτειακά, συμπολιτειακά και κοινοπολιτειακά χαρακτηριστικά που καθιστούν επιβεβλημένη την ενδελεχή τους μελέτη. Στον ανά χείρας τόμο επιχειρείται με συστηματικό και ενδοσκοπικό τρόπο η απεικόνιση της ευρωπαϊκής πολιτείας, η εξέλιξη της οποίας αναδεικνύει ως κεντρική της ιδιότητα την τέχνη της συνδιάθεσης: την ικανότητα να επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα ενοποίησης με παράλληλη διεύρυνση του λειτουργικού της πεδίου μέσω μιας συμμετοχικής αντίληψης περί διακυβέρνησης. Ταυτόχρονα, η μελέτη αποσκοπεί σε μια αναστοχαστική συζήτηση για την οργάνωση της πολιτικής εξουσίας εντός όσο και εκτός εθνικών συνόρων, αποτυπώνοντας τα όρια και τις προοπτικές μιας σύνθετης πολιτείας, τα μέρη της οποίας αναζητούν νέες μορφές συνδιάθεσης, τόσο στο πεδίο της εσωτερικής λειτουργίας της όσο και στις εξωτερικές της σχέσεις. Τέλος, εξετάζεται ένα ευρύ φάσμα θεωριών, στρέφοντας την έρευνα προς μια νέα κατηγορία πολιτικής οργάνωσης που αντανακλά τις αξίες του ευρωπαϊκού δημόσιου πολιτισμού.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κώστας Υφαντής (Συγγραφέας)

Ο Δρ. Κώστας Υφαντής είναι αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και αναπληρωτής διευθυντής του Jean Monnet Centre of Excellence του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε νομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο Bradford της Αγγλίας, όπου του απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος. Υπήρξε λέκτορας Διεθνούς και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στα Πανεπιστήμια Bradford και Portsmouth της Αγγλίας (1991-1995) και εργάστηκε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ως Ειδικός Σύμβουλος σε θέματα Ευρωπαϊκής Αμυντικής Πολιτικής (1997-1998). Το καλοκαίρι του 1998, εργάστηκε ως Research Fellow στο Κέντρο Πολιτικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, και το 2002, ως υπότροφος του Fulbright στο John F. Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου Harvard. Από το Μάρτιο 2002, είναι μέλος του Groupe de Reflexion Europeen, του Conseil Economique de la Defense (CED) του γαλλικού Υπουργείου Άμυνας και τον Οκτώβριο 2004, διορίστηκε Διευθυντής Έρευνας στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει συγγράψει και επιμεληθεί βιβλία, και μελέτες του έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικούς τόμους και επιστημονικές επιθεωρήσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου

Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Ν. Χρυσοχόου είναι Καθηγητής Θεωρίας και Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Honorary University Fellow στο College of Social Sciences and International Studies του Πανεπιστημίου Έξετερ, Research Associate στο Centre for International Studies του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Visiting Researcher στο Global Studies Institute του Πανεπιστημίου της Γενεύης και Visiting Research Fellow στο ARENA Centre for European Studies του Πανεπιστημίου του Όσλο. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Οργάνωσης στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, Reader Ευρωπαϊκής Ενοποίησης στο Πανεπιστήμιο Έξετερ, Επισκέπτης Καθηγητής στα Πανεπιστήμια Αθηνών και Κατάνια, και Επισκέπτης Εταίρος/Ερευνητής στα Πανεπιστήμια LSE, Κέμπριτζ και Κολούμπια, στο Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και στο Κέντρο Ευρωπαϊκού Συνταγματικού Δικαίου. Έχει γράψει αρκετά βιβλία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης

Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης (Συγγραφέας)

Ο Μ. Ι. Τσινισιζέλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο του Manchester το 1985. Είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κ. Ξενάκης (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Ξενάκης είναι επιστη
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Στέλιος Σταυρίδης (Συγγραφέας)

Ο Στέλιος Σταυρίδης είναι ARAID (Aragon Foundation for Research and Development) Senior Research Fellow στο Πανεπιστήμιο Zaragoza.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Σπουρδαλάκης (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Μιχάλης Σπουρδαλάκης γεννήθηκε το 1954 και σπούδασε δημόσιο δίκαιο και πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του στον Καναδά όπου και δίδαξε σε πανεπιστήμια του Οντάριο και του Κεμπέκ. Από το 1991 διδάσκει πολιτική κοινωνιολογία στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα τρέχοντα ερευνητικά του ενδιαφέροντα στρέφονται γύρω από ζητήματα της θεωρίας των πολιτικών κομμάτων, ελληνικής πολιτικής, θεωριών του κράτους, ευρωπαϊκής αριστεράς καθώς και μιας σειράς ζητημάτων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των μετασχηματισμών που σημειώνονται στο πρότυπο κοινωνικής οργάνωσης. Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής της Ελληνικής Επιθεώρησης Πολιτικής Επιστήμης και μέλος της συντακτικής ομάδας του Socialist Register (London, Merlin Press).

Ιουλία Τσολακίδου (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
289
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.641 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση