Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ξενοφών Ζολώτας: Φιλελευθερισμός στην πράξη

Ξενοφών Ζολώτας: Φιλελευθερισμός στην πράξη
Έχει χαρακτηρισθεί "μεγάλος εκλεκτικός του ελληνικού φιλελευθερισμού" ή, λιγότερο ευνοϊκά, "άνθρωπος για όλες τις εποχές". Πάντως πανεπιστημιακός δάσκαλος, εκδότης επιστημονικών περιοδικών, κριτής διατριβών και υφηγεσιών, ο Ξενοφών Ζολώτας συντέλεσε τα μέγιστα στην αναπαραγωγή της οικονομικής επιστήμης στην Ελλάδα κατά την πρώτη μεταπολεμική περίοδο. Από το 1955 και ως το 1981 (με την εξαίρεση των ετών της δικτατορίας) ήταν διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατευθύνοντας το πηδάλιο της νομισματικής πολιτικής στην Ελλάδα, οδηγώντας την στην προσχώρηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ηγήθηκε της Οικουμενικής Κυβέρνησης το 1989 και δίδαξε όλα τα έτη της συμβολής του στο δημόσιο βίο ένα "πρακτικό" φιλελευθερισμό.
Στα πλαίσια του Ανοικτού Σεμιναρίου Οικονομικής Ιστορίας του Προγράμματος Διδακτορικών Σπουδών (UADPhilΕcon) του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών, οι Ν. Γιαννακόπουλος, Μ. Κουντούρης και Μιχ. Ψαλιδόπουλος παρουσιάζουν την διαδρομή και το έργο του Ζολώτα.

80 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ανοικτό Σεμινάριο Οικονομικής Ιστορίας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 330 (Οικονομία ), 330.094 95 (Οικονομική ιστορία - Ελλάς), 330.092 (Οικονομολόγοι)
ISBN: 978-960-7800-40-4
ISBN (10ψήφιο): 960-7800-40-0
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
8.16
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

7.26
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Νικόλαος Γιαννακόπουλος είναι καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πειραιά.

Ψαλιδόπουλος, Μιχάλης Μ.
Ο Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος είναι καθηγητής Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά το παρελθόν δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διατέλεσε υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και του ιδρύματος Fulbright και επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια Duke, Princeton και στο King΄s College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης του 19ου και του 20ου αιώνα, καθώς και στη σχέση μεταξύ οικονομικής σκέψης και οικονομικής πολιτικής. Έχει γράψει βιβλία, μελέτες και άρθρα σε θέματα οικονομικής ιστορίας και ιστορίας οικονομικών θεωριών με έμφαση στη σχέση μεταξύ οικονομικής σκέψης και οικονομικής πολιτικής. Το έργο του "Διεθνής σύγκρουση και οικονομική σκέψη: Διεθνές εμπόριο και εθνικό συμφέρον 17ος-20ός αιώνας", τιμήθηκε το 2006, με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.