Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανθολογία πατερικών κειμένων από το 13ο έως το 15ο αιώνα
(Η ερανιστική αποκρυστάλλωση του σχίσματος από τον Ιωάννη Βέκκο στον Νικαίας Βησσαρίωνα)

Ανθολογία πατερικών κειμένων από το 13ο έως το 15ο αιώνα
Τα ανθολόγια του 13ου, 14ου και 15ου αιώνα απασχόλησαν μόνο σποραδικά την επιστημονική κοινότητα, παρά το γεγονός ότι διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο σε όλο το φάσμα των προβλημάτων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Εκκλησία τους αιώνες αυτούς.

Ερμηνευτικές διαμάχες και αποκλίσεις σχετικές με κείμενα των Πατέρων ανέκυψαν, κυρίως, μετά τον 11ο αιώνα στην Εκκλησία, και αποτέλεσαν το βασικό σημείο αντιπαράθεσης της αντιρρητικής γραμματείας μεταξύ Ελλήνων και Λατίνων.

Το υποφώσκον διαμορφούμενο σχίσμα μεταξύ Ρώμης και Κωνσταντινούπολης κυριάρχησε στη γραμματεία μετά το 12ο αιώνα και επηρέασε την ποιότητα και το περιεχόμενο των Ανθολογίων, τα οποία ήσαν προσανατολισμένα, ως επί το πλείστον, στα ζητήματα που διαφοροποιούσαν την Ανατολική από τη Δυτική Παράδοση.

Η ανά χείρας μελέτη σκοπό έχει να λειτουργήσει ως εισαγωγή στη σπουδή του είδους των Ανθολογιών και του ρόλου που κλήθηκε να παίξει στο ζητούμενο της περιόδου αυτής, δηλαδή στην ένωση των Εκκλησιών.

Οι συγγραφείς - συμπιλητές που παρουσιάζονται, θεωρούνται οι βασικότεροι και οι πλέον πρωτότυποι του είδους και αποτέλεσαν την πηγή ή τα πρότυπα για τους μεταγενέστερους θεολόγους και εκκλησιαστικούς συγγραφείς.

21χ14 εκ., 528 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πατερικά και Αγιολογικά Κείμενα και Μελέτες
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 281 (Πατέρες της Εκκλησίας )
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Α. Υφαντής (Υπεύθυνος Σειράς) , Χρήστος Α. Αραμπατζής (Ανθολόγος) , Χρήστος Α. Αραμπατζής (Υπεύθυνος Σειράς) , Φώτιος Σ. Ιωαννίδης (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-242-420-9
ISBN (10ψήφιο): 960-242-420-6
Βάρος: 0.791 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
26.64
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.49
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.