Κοινοτική εργασία και τοπική ανάπτυξη
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κοινοτική εργασία και τοπική ανάπτυξη

Βασίλης Καραγκούνης

35.67€ -27% 26.04€

Οι εξελίξεις που συντελούνται στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία χρόνια, (. . .) φέρνουν τις τοπικές κοινωνίες αντιμέτωπες με κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους στόχους, τις διαδικασίες και τις δυνατότητες άσκησης κοινωνικής πολιτικής και οργάνωσης αναπτυξιακών παρεμβάσεων σε τοπικό επίπεδο. Για την κοινοτική εργασία, ως μια συγκεκριμένη μορφή επιστημονικής και επαγγελματικής παρέμβασης στην κοινωνική και πολιτική σφαίρα, οι εξελίξεις αυτές συνιστούν πρόκληση και διαμορφώνουν ένα πλαίσιο συζήτησης αναφορικά με τις πιθανές ευκαιρίες που παρουσιάζει η σύγχρονη έμφαση στο τοπικό για τη διαμόρφωση «εναλλακτικών» προτάσεων ανάπτυξης, την καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού και τις διαδικασίες ένταξης ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το παρόν βιβλίο αποτελεί ουσιαστική συμβολή σε ένα διάλογο για τους τρόπους ρύθμισης των κοινωνικών προβλημάτων σε τοπικό επίπεδο και τις δυνατότητες διαμόρφωσης ενός αναπτυξιακού σχεδιασμού, κυρίως στις περισσότερο στερημένες περιοχές, που θα συνεκτιμά τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αγάπη Κανδυλάκη

Αγάπη Κανδυλάκη (Υπεύθυνος Υποσειράς)

Η Αγάπη Κανδυλάκη σπούδασε Κοινωνική Εργασία (ΤΕΙ Ηρακλείου) και Κοινωνιολογία (Πάντειο Πανεπιστήμιο). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών Μ.Α. σε Κοινωνική και Κοινοτική εργασία και διδακτορικό τίτλο Ph.D από το Πανεπιστήμιο του Bradford (Μεγ. Βρετανία). Εργάστηκε ως Λέκτορας στο πανεπιστήμιο του Portsmouth (Μεγ. Βρετανία) (1993-1995) και στο Κολλέγιο του Bradford and Ilkley (Μεγ. Βρετανία) (1992-1993) και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του ΤΕΙ της Αθήνας και στο Τμήμα Συμβουλευτικής της ΠΑΤΕΣ-ΣΕΛΕΤΕ. Εργάστηκε επίσης στην Κοινωνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου ΚΑΤ και στα Γραφεία Κοινωνικής Μέριμνας του ΙΚΑ Πειραιά και Ρεθύμνου. Σήμερα είναι Λέκτορας Κοινωνικής Εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εξειδικευτεί στην ατομική και την ομαδική συμβουλευτική, καθώς και στην οικογενειακή θεραπεία. Έχει δημοσιεύσει άρθρα σε ελληνικά και αγγλόφωνα περιοδικά πάνω στη σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων, στη χρήση της ποιοτικής μεθοδολογίας της έρευνας στην κοινωνική εργασία, καθώς και στην πολυπολιτισμικότητα και τον αντιρατσισμό.

Θεανώ Καλλινικάκη

Θεανώ Καλλινικάκη (Υπεύθυνος Υποσειράς)

Η Θεανώ Καλλινικάκη είναι κοινωνική λειτουργός. Από το 1977 εργάζεται σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας παιδιών, εφήβων και ενηλίκων. Έχει ασχοληθεί ειδικότερα με την κλινική και τη σχολική κοινωνική εργασία, τομείς στους οποίους έχει αναπτύξει ερευνητικό και συγγραφικό έργο. Έχει διδάξει μαθήματα κοινωνικής εργασίας σε πανεπιστημιακά τμήματα και υπήρξε εκπαιδεύτρια και επόπτρια πρακτικής άσκησης σπουδαστών Κοινωνικής Εργασίας των ΤΕΙ.

Βασίλης Καραγκούνης (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Καραγκούνης σπούδασε Κοινωνική Εργασία (ΤΕΙ Ηρακλείου). Απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Msc) στην Κοινοτική Υγεία από το Πανεπιστήμιο του Portsmouth στη Βρετανία και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. είναι επίκουρος καθηγητής κοινοτικής κοινωνικής εργασίας στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Έχει εργαστεί ως κοινωνικός λειτουργός στον χώρο της υγείας και έχει μακρόχρονη εμπειρία στην ψυχοκοινωνική υποστήριξη ατόμων με προβλήματα υγείας. Διδάσκει την κοινοτική και κοινωνική εργασία και είναι επιστημονικά υπεύθυνος της πρακτικής άσκησης των φοιτητών της κατεύθυνσης κοινωνικής εργασίας του Τμήματος. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται κυρίως σε θέματα σχεδιασμού, υλοποίησης και αξιολόγησης παρεμβάσεων κοινοτικής κοινωνικής εργασίας σε μειονοτικές, πολυπολιτισμικές και σχολικές κοινότητες και στην προάσπιση των δικαιωμάτων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το έργο του έχει δημοσιευθεί σε ελληνικά και αγγλόφωνα βιβλία και περιοδικά.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
483
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.901 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση