Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Το μήνυμα του Ευαγγελίου
(Μετάδοση και πρόσληψη)
Συγγραφέας:   Δήμητρα Α. Κούκουρα


Το μήνυμα του Ευαγγελίου
Η επικοινωνιακή προσέγγιση της ομιλητικής διαδικασίας προσφέρει τη δυνατότητα να λαμβάνονται υπόψη όλοι οι παράγοντες που συντελούν στη μετάδοση και την πρόσληψη του μηνύματος του ευαγγελίου σ΄ ένα συγκεκριμένο χώρο και χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο εξάγονται ασφαλέστερα συμπεράσματα και ενισχύεται το έργο όλων εκείνων που έχουν λάβει την εντολή να αναγγέλλουν τη χαρμόσυνη είδηση της αναστάσεως των νεκρών "εις πάντα τα έθνη" και "έως εσχάτου της γης" και να στηρίζουν τους πιστούς με λόγους "παρακλήσεως και οικοδομής".

Εξάλλου οι εμπειρικές έρευνες, τηρουμένων των αναλογιών, αφυπνίζουν τους ομιλητές και τους οδηγούν σε μία περισσότερο υπεύθυνη στάση απέναντι στις ιδιαιτερότητες των αποδεκτών τους σε κάθε εποχή.

Στον παρόντα τόμο αναδημοσιεύονται σε δύο μέρη μελέτες που έχουν παρουσιαστεί κατά το χρονικό διάστημα 2004-2009 σε συνέδρια και σε αφιερωματικούς και επετειακούς τόμους. Η προσέγγιση είναι πάντοτε επικοινωνιακή και στηρίζεται σε εμπειρικά δεδομένα ή στο θεωρητικό προβληματισμό.

Στο Α΄μέρος περιλαμβάνονται τρεις εργασίες στην ελληνική γλώσσα και στο Β΄μέρος πέντε στην αγγλική. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

19χ12 εκ., 204 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 226 (Βίβλος. Κ.Δ. Ευαγγέλια - Κριτική, ερμηνεία κλπ)
Άλλα πρόσωπα: Ευστάθιος Χ. Λιανός - Λιαντής (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-242-368-4
ISBN (10ψήφιο): 960-242-368-4
Βάρος: 0.271 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Δήμητρα Κούκουρα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στη Φιλοσοφική (Τμήμα Γλωσσολογίας) και στη Θεολογική Σχολή. Συνέχισε τις σπουδές της στη Σορβόννη (Paris I, Paris V) και στο Καθολικό Ινστιτούτο των Παρισίων, όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών στη Γενική Γλωσσολογία, την Κοινωνιογλωσσολογία, τη Βυζαντινή Ιστορία, τη Λειτουργική και την Πατρολογία και έλαβε τέσσερις μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών (μία Maitrise και τρία DEA). Υπoστήριξε τη διδακτορική της διατριβή στο Τμήμα Θεολογίας, εργάστηκε ως φιλόλογος καθηγήτρια στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και το 1993 εκλέχτηκε Λέκτορας στο Τμήμα Θεολογίας. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΑΠΘ. Έχει συγγράψει τρεις μελέτες σχετικές με το αντικείμενο διδασκαλίας της (Υφολογικές παρατηρήσεις στα ομιλητικά κείμενα του Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά, Λόγοι Επισκόπων, Ρητορική και Εκκλησιαστική Ρητορική) και ικανό αριθμό άρθρων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.