Οι πειρατές της Καραϊβικής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι πειρατές της Καραϊβικής

Άξονας ελπίδας

Tariq Ali

19.27€ -27% 14.07€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789603258285

  • Κατηγορίες:

    Πολιτική | Οικονομία

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Άγρα

Η Μπολιβαριανή επανάσταση στη Βενεζουέλα ανέδειξε τον Ούγκο Τσάβες στο παγκόσμιο προσκήνιο ως τον επιφανέστερο αντίπαλο της νεοφιλελεύθερης συναίνεσης και της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής. "Αν και οι ριζοσπαστικές σοσιαλδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις του Τσάβες συνάντησαν την υποστήριξη των φτωχών ανά τον κόσμο, ο ίδιος εισέπραξε συγχρόνως έντονη εχθρότητα από τις ελίτ της Βενεζουέλας και τις κυβερνήσεις της Δύσης". Αντλώντας από τη διά ζώσης εμπειρία του στη Βενεζουέλα και τις συναντήσεις του με τον Τσάβες, ο Τάρικ Άλι δείχνει πως οι απόψεις του Τσάβες έχουν πολώσει τη Λατινική Αμερική και εξετάζει την εχθρότητα με την όποια αντιμετωπίζεται η διακυβέρνησή του. Αντιπαραθέτοντας τις επαναστατικές διεργασίες στην Κούβα και τη Βενεζουέλα, ο Άλι διερευνά την τεράστια επίδραση του Φιντέλ Κάστρο στον Τσάβες, στον πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες και στον πρόεδρο του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορρέα. "Οι πειρατές της Καραϊβικής", ένα βιβλίο γεμάτο αναφορές στην κουλτούρα και την ποίηση της Νότιας Αμερικής, μας ξεναγούν σε έναν κόσμο διχασμένο ανάμεσα σε προνομιούχους και φτωχούς, σε μια ήπειρο πού βρίσκεται για άλλη μια φορά σε αναβρασμό.
Σάββας Μιχαήλ

Σάββας Μιχαήλ (Μεταφραστής)

Ο Σάββας Μιχαήλ (Σαμπετάι Μπεν. Μάτσας) γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Σπούδασε Ιατρική στην Αθήνα και στο Παρίσι. Γυναίκα του είναι η Κατερίνα Μάτσα. Έχει ενεργό δράση στο χώρο της μαρξιστικής αριστεράς από τα χρόνια της χούντας. Πέρα από τα άρθρα του σε εφημερίδες και περιοδικά στην Ελλάδα και διεθνώς, εκδόθηκαν και τα βιβλία του: "Περεστρόικα και οικονομία" (Αλλαγή, α΄ έκδοση 1987, β΄ έκδοση 1988), "Επανάσταση κι αντεπανάσταση στην Κίνα" (Πελεκάνος, 1989), "Σολωμός και Χέγκελ" (Λέων, 1991), "Παλινόθρωση ή Επανάσταση;" (Λέων, 1992), "Πλους και κατάπλους του Μεγάλου Ανατολικού" (Άγρα, 1996), "Μορφές του Μεσσιανικού" (Άγρα, 1999), "Ο Τρότσκυ ως φιλόσοφος" (Λέων, 2001).

Tariq Ali

Tariq Ali (Συγγραφέας)

Ο Ταρίκ Αλί γεννήθηκε και σπούδασε στο Πακιστάν και αργότερα στην Οξφόρδη. Έχει γράψει πάνω από δώδεκα βιβλία για την παγκόσμια ιστορία και πολιτική, βιογραφίες, μυθιστορήματα καθώς και σενάρια για τη σκηνή και την οθόνη. Πήρε το βραβείο Αρχιεπισκόπου Σαν Κλεμέντε του Ινστιτούτου Ροζαλία ντε Κάστρο για το Καλύτερο Ξενόγλωσσο Μυθιστόρημα που δημοσιεύτηκε στην Ισπανία το 1994 και, όπως και τα υπόλοιπα βιβλία του, έχει μεταφραστεί σε πολλές άλλες γλώσσες.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
332
Διαστάσεις:
21χ15
Βάρος:
0.517 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση