Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεωρίες λογοτεχνίας και ερμηνευτικές προσεγγίσεις κειμένων για παιδιά και για νέους

Offer
Τα τελευταία χρόνια στο διεθνή χώρο καταβάλλονται προσπάθειες να εφαρμοστούν οι ποικίλες θεωρίες λογοτεχνίας για ενήλικες, αναπροσαρμοσμένες, και στο χώρο της παιδικής λογοτεχνίας. Στο βιβλίο αυτό επιχειρείται ένα ταξίδι στις θεωρίες αυτές με αντίστοιχη προσαρμογή και εφαρμογή τους στην παιδική και νεανική λογοτεχνία. Ωστόσο, δεν αποτελεί ιστορία των λογοτεχνικών θεωριών, αλλά συνιστά ουσιαστικά ένα μεθοδολογικό εργαλείο-βοήθημα για την προσέγγιση παιδικών και νεανικών κειμένων, καθώς επί βεβαιώνει τη σχέση θεωρίας και πράξης. Καταβάλλεται προσπάθεια να παρουσιαστεί όσο το δυνατόν πληρέστερα κάθε θεωρία που παρατίθεται, με ταυτόχρονη εφαρμογή της σε κείμενα της ελληνικής και ξένης παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας, ενώ σε κάθε θεωρία προσεγγίζονται τα ίδια κείμενα, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ο αναγνώστης να συναγάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των Παιδαγωγικών Τμημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και γενικότερα σε εκπαιδευτικούς, αλλά και στον κριτικό της παιδικής λογοτεχνίας και σε κάθε αναγνώστη της. Προσφέρει εύχρηστα και αποτελεσματικά εργαλεία για την προσέγγιση παιδικών και νεανικών λογοτεχνικών κειμένων, καθώς, έχοντας απορροφήσει τη θεωρητική εμπειρία, αξιοποιεί μεθόδους ανάλυσης που έχουν προταθεί από τις επιστημονικά έγκυρες και διεθνώς καθιερωμένες σχολές και τις προσαρμόζει στο πεδίο της λογοτεχνίας για παιδιά και για νέους.

Η σημαντικότερη συμβολή του βιβλίου έγκειται στο ότι παρουσιάζει περισσότερες της μιας θεωρίες λογοτεχνίας συγκεντρωμένες σε έναν τόμο με εφαρμογές σε κείμενα της παιδικής και νεανικής λογοτεχνίας και στο ότι αναδεικνύει τη στενή σχέση ανάμεσα στη θεωρία, στις μεθόδους και στην προσέγγισή τους με συγκεκριμένες εφαρμογές σε παιδικά και νεανικά κείμενα.

21χ14 εκ., 527 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Θεωρητικές Επιστήμες
Ονομασία υποσειράς: Βιβλία για τη Λογοτεχνία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 808.899 282 01 (Παιδική λογοτεχνία - Θεωρία), 889.9 (Παιδική λογοτεχνία, Ελληνική - Ερμηνεία και κριτική)
ISBN: 978-960-16-3177-6
ISBN (10ψήφιο): 960-16-3177-1
Βάρος: 0.665 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
29.92
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

20.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Παπαντωνάκης, Γεώργιος Δ.
Ο Γεώργιος Δ. Παπαντωνάκης γεννήθηκε στην Κρήτη. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτορας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Για πολλά χρόνια υπηρέτησε στη μέση εκπαίδευση σε θέση διδακτικού και συμβουλευτικού προσωπικού. Από το 2000 διδάσκει παιδική λογοτεχνία στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, όπου σήμερα κατέχει τη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή. Είναι ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Νεοελληνικής Διαλεκτολογίας, μέλος του νυν Δ.Σ. του Διεθνούς Κέντρου Λογοτεχνών και Μεταφραστών "Κύματα των Τριών Θαλασσών" (Δ.Κ.Λ.Μ.) που εδρεύει στη Ρόδο, μέλος στη συντακτική επιτροπή του περιοδικού Ροδιακά Γράμματα, καθώς και του δίγλωσσου περιοδικού που εκδίδει το Δ.Κ.Λ.Μ., μέλος της Πανελλήνιας Παιδαγωγικής Εταιρείας και τέλος μέλος του Children΄ s Literature Association των ΗΠΑ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.