Ενωμένη στην πολυμορφία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ενωμένη στην πολυμορφία

Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και πολιτικές κουλτούρες

Συλλογικό έργο

Λουκάς Τσούκαλης

Miroslav Hroch

28.53€ -27% 20.83€

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απλώς ένα σύστημα κανόνων και πολιτικών θεσμών οι οποίοι καθορίζουν τα δικαιώματα και καθήκοντα του Ευρωπαίου πολίτη. Είναι επίσης χώρος στον οποίο συνυπάρχουν διαφορετικές πολιτικές παραδόσεις, πολιτικές εμπειρίες, πολιτικές πρακτικές και πολιτισμικές μνήμες. Πως είναι επομένως δυνατόν να υπάρξει πολιτική ενοποίηση εάν δεν γίνουν κατανοητές και αποδεκτές οι ιδιαιτερότητες ανάμεσα στις πολιτικές κουλτούρες οι οποίες συνθέτουν την Ευρώπη; Καθώς οι διαφορές ανάμεσα στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσον αφορά στους πολιτικούς στόχους και προσδοκίες τους σχετικά με το μέλλον της Ένωσης αυξάνονται, και η ένταξη χωρών όπως η Τουρκία είναι υπό εξέταση το ερώτημα αυτό αναδύεται ιδιαιτέρως επίκαιρο. Σε αυτό τον τόμο κορυφαίοι Ευρωπαίοι μελετητές θεωρούν από διαφορετικές οπτικές γωνίες τις πολιτικές κουλτούρες της Ευρώπης και τη σημασία τους για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, αποσκοπώντας στην ανάπτυξη ενός προβληματισμού οι οποίος αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να αντιμετωπιστεί με επιτυχία η πρόκληση μίας ενωμένης Ευρώπης.


[Απόσπασμα από κείμενο παρουσίασης εκδότη ή έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λουκάς Τσούκαλης

Λουκάς Τσούκαλης (Συγγραφέας)

Ο Λουκάς Τσούκαλης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950. Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, στο Κολέγιο της Ευρώπης στη Μπριζ και έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Δίδαξε επί σειρά ετών σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, μεταξύ άλλων, στην Οξφόρδη, στο Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο του London School of Economics (LSE) και στο Κολέγιο της Ευρώπης. Σήμερα είναι καθηγητής ευρωπαϊκής οργάνωσης στην έδρα Jean Monnet του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Έχει διατελέσει επίσης, μεταξύ άλλων, πρόεδρος του ΔΣ και διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) και πρέσβης και ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για ευρωπαϊκά θέματα. Έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, το οποίο έχει μεταφραστεί σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και ενεργό συμμετοχή τόσο στον χώρο της πολιτικής όσο και της οικονομίας. Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται τα "The New European Economy", 1997, και "What Kind of Europe?", 2004.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Herman Van der Wusten (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Peter J. Burgess (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Richard Vincent Comerford (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

James Edward Miller (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Alina Mungiou - Pippidi (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

George Schopflin (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκάβη Αθανασοπούλου (Επιμέλεια)

Η δρ. Εκάβη Αθανασοπούλου είναι επιστημονική συνεργάτις του ΕΛΙΑΜΕΠ και του Κέντρου Μεσογειακών Μελετών του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ.

Κατερίνα Περετζή (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
470
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.827 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση