Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα
(Νομικό καθεστώς, γλώσσα, απασχόληση, ασφάλιση)

Η ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα
Η συμπαθέστατη και πολύ ευαισθητοποιημένη στα κοινωνιολογικά προβλήματα ερευνήτρια-συγγραφέας κ. Ήρα Έμκε-Πουλοπούλου, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών (ΕΔΗΜ), μας καταθέτει μίαν ακόμη εμπεριστατωμένη μελέτη στα σύγχρονα κοινωνιολογικά προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία στην προσπάθεια να προσαρμοσθεί σε ένα παγκοσμιοποιημένο πολιπολιτισμικό καθεστώς!..

Η "Ζωή των μεταναστών στην Ελλάδα" αποτελεί τη μικροοικο­νομική και μικρο-κοινωνιολογική προσέγγιση της εισροής μεταναστών στην Ελλάδα. Στηρίζεται σε έρευνες που έγιναν σε διάφορες περιοχές της χώρας και στη διεθνή και ελληνική επιστημονική βιβλιογραφία. Αφορά τους μετανάστες αλλογενείς/ομογενείς και τους πρόσφυγες, "με" και "χωρίς τα απαιτούμενα έγγραφα". Αναφέρεται και στα δύο φύλα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εργασιακή και κοινωνική κατάσταση και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μετανάστης και η μετανάστρια.
Ο πρώτος τόμος εξετάζει το νομικό καθεστώς, τη γνώση της ελληνικής γλώσσας, την απασχόληση, τις συνθήκες εργασίας, την Κοινωνική Ασφάλιση, τα ατυχήματα των μεταναστών με ιδιαίτερη μνεία στα θέματα προσφύγων.
Ο δεύτερος τόμος, θα εξετάσει το εισόδημα (πόσα χρήματα κερδίζουν, πόσα αποταμιεύουν, πόσα στέλνουν στη χώρα τους) την εκπαίδευση-ειδίκευση, τις συνθήκες κατοικίας, την κατάσταση της υγείας, τις σχέσεις με την οικογένεια και το κοινωνικό περιβάλλον, τη δυνατότητα πρόσβασης σε κοινωνικές υπηρεσίες υγείας εκπαίδευσης και θα επιχειρηθεί η ανάλυση των επιδράσεων της οικονομικής κρίσης στη ζωή των μεταναστών.
Πεποίθησή μας είναι ότι το βιβλίο αυτό είναι χρήσιμο όχι μόνο για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, αλλά προπαντός για τους γηγενείς Έλληνες. Eίναι ένα εργαλείο/κλειδί προκειμένου να κατανοήσουν το σημερινό "γίγνεσθαι" και την εξέλιξη της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας σε ένα πολυπολιτισμικό καθεστώς, ώστε να μπορέσουν να ευελπιστούν σε μία αρμονικότερη συμβίωση.

24χ17 εκ., 304 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 304.82 (Μετανάστευση)
Άλλα πρόσωπα: Σπύρος Ορνεράκης (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-98100-7-4
ISBN (10ψήφιο): 960-98100-7-1
Βάρος: 0.641 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Έμκε - Πουλοπούλου, Ήρα
Η Ήρα Έμκε - Πουλοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι όπου πήρε το δίπλωμα του δεύτερου κύκλου σπουδών του Ινστιτούτου για τη Μελέτη της Οικονομικής και Κοινωνικής Ανάπτυξης (Institut d΄Etude de Developement Economique et Social) παρακολούθησε μαθήματα στο Διεθνές Ινστιτούτο για τον Προγραμματισμό της Εκπαίδευσης (Institut International pour la Planification de l΄Education) και πήρε το δίπλωμα Ανώτατων Οικονομικών Σπουδών (Diplome d΄Etudes Superieures de Sciences Economiques) του Πανεπιστημίου του Παρισιού. Ανακηρύχτηκε διδάκτορας (Doctorat d΄Etat es Sciences Economiques) του Πανεπιστημίου του Παρισιού με βαθμό άριστα (mention tres bien) για τη διατριβή "Tο κόστος της Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης στη Γαλλία" με πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής του Διδακτορικού, τον καθηγητή Henri Bartoli. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή συνέδρια για δημογραφικά θέματα και έχει δημοσιεύσει επιστημονικές μελέτες σε Ελληνική, Γαλλική, Αγγλική και Πορτογαλική γλώσσα. Είναι μέλος της Ακαδημίας Επιστημών της Νέας Υόρκης και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Δημογραφικών Μελετών (ΕΔΗΜ).

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.