Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Υδρόμυλοι
(Οι προβιομηχανικές υδροκίνητες εγκαταστάσεις: Η περίπτωση των υδρόμυλων της Λέσβου)
Συγγραφέας:   Μάκης Αξιώτης


Υδρόμυλοι
Πρόκειται για τη μελέτη και καταγραφή των υδρόμυλων της Λέσβου, η οποία βασίστηκε σε πολυετή έρευνα του συγγραφέα που στηρίχθηκε σε περισσότερες από 200 θέσεις λειτουργούντων υδρόμυλων στο νησί κατά τα τέλη του 19ου αιώνα. Η μεγάλη ποικιλία ως προς τον τρόπο κατασκευής και τα υλικά δομής οδήγησε τον ερευνητή στην κατηγοριοποίηση των εγκαταστάσεων αυτών σε τύπους, καθιστώντας έτσι την περίπτωση των υδρόμυλων της Λέσβου, εργαλείο ανάγνωσης για όλο τον ελλαδικό χώρο και την απέναντι μικρασιατική ακτή.
Συγχρόνως η μελέτη αναφέρεται λεπτομερώς στη λειτουργία των υδρόμυλων, καταγράφει ιστορικά στοιχεία για τους υδρόμυλους και για τη διαδρομή τους μέσα στο χρόνο, σε ότι αφορά στη διαχείριση του νερού και την παραγωγική ιστορία της Λέσβου.
Το βιβλίο είναι αντικείμενο εξαντλητικής έρευνας 6 χρόνων, με βιβλιογραφική ενημέρωση και συνεντεύξεις, με αρχειακό υλικό, πλούσιο φωτογραφικό υλικό των εγκαταστάσεων αυτών, αλλά και σχέδια των επιμέρους λειτουργικών τμημάτων αυτών. Τα στοιχεία της έρευνας αποτέλεσαν το βασικό υλικό που στήριξε τη διδακτορική διατριβή του συγγραφέα στο Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

22χ24 εκ., 214 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Μυτιλήνη
Ταξινόμιση DDC: 609 (Τεχνολογία - Ιστορία), 938.974 (Λέσβος - Ιστορία)
Άλλα πρόσωπα: Μάκης Αξιώτης (Φωτογράφος)
ISBN: 978-960-89730-6-0
ISBN (10ψήφιο): 960-89730-6-6
Βάρος: 0.882 κιλά
Εκδότης: Αιολίδα
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.02
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.