Τρύπες
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Τρύπες

Εννιά πληρωμένα τραγούδια

Οι Τρύπες είναι η μπάντα στην οποία οφείλεται -κατά κύριο λόγο- η έξοδος του ελληνικού ροκ απ` το περιθώριο. Βαδίζοντας στο δρόμο που άνοιξε ο Παύλος Σιδηρόπουλος, απέδειξαν ότι το ροκ μπορεί να τραγουδηθεί με ελληνικό στίχο.
Οι δημιουργίες τους, εκφράζοντας τις ιδιαίτερες εμπειρίες και ιδέες τους, αποτελούν σημείο αναφοράς για την ελληνική ροκ σκηνή (αν και πιθανόν να μη συμφωνούν με αυτή την προσωπική μου κατάθεση). Ως ιδέα υπήρχαν στο μυαλό των Καρρά, Αγγελάκα από το 1983 και τότε περίπου άρχισαν τις πρόβες σε κάποιο υπόγειο στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Μαζί με τους Καρρά, Αγγελάκα ήταν και οι Κώστας Φλωροσκούφης (τύμπανα), Μιχάλης Κανατίδης (κιθάρα).
Το 1984 αποχωρεί απ` την παρέα ο Κανατίδης και τη θέση του παίρνει ο Μπάμπης Παπαδόπουλος. Σιγά σιγά στήνονται τα τραγούδια τους και αρχίζουν να αποκτούν το ιδιαίτερο και ξεκάθαρο ύφος τους.
Το 1985 ηχογραφούν, για λογαριασμό της εταιρείας Ano-Kato Records, τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο το όνομά τους. Είναι η περίοδος που γίνονται τα πρώτα, θρυλικά πλέον, live τους στη `Σελήνη`, στο πανεπιστήμιο και σε άλλους χώρους της Θεσσαλονίκης.
Όταν φεύγει ο Φλωροσκούφης για φαντάρος, παίρνει τη θέση του για ένα μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Δημητριάδης. Τελικά όμως στη σύνθεση του γκρουπ έρχεται μόνιμα ο Γιώργος Τόλιος. [...]

Βάσω Γιαρένη (Διασκευαστής)


Άλκης Παπαδόπουλος (Διασκευαστής)


Δήμητρα Καραμπεροπούλου (Διασκευαστής)


Άκης Λαδικός

Άκης Λαδικός (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άκης Λαδικός γεννήθηκε το 1960 στη Ζάκυνθο. Από το 1980 γράφει σε μουσικά και μη περιοδικά (Αντιθέσεις, Στέρεο, Phenomenon, Στοιχειωμένο Τρένο, Μουσική). Έχει επίσης συνεργαστεί με τις εφημερίδες Αυγή και Εποχή. Κατά καιρούς εργάστηκε ως στέλεχος και παραγωγός σε διάφορες δισκογραφικές εταιρείες (EMI, MBI κ.ά.) Ως ραδιοφωνικός παραγωγός συνεργάστηκε με τον «Rock FM» (1989-90) και την «ΕΡΑ 4». Από το 1994 είναι μόνιμος συντάκτης του περιοδικού Ποπ + Ροκ. Από το 1995 είναι τακτικός συνεργάτης του περιοδικού Έψιλον και της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας. Είναι επίσης συνεργάτης των περιοδικών Zoo, Δίφωνο και Elle. Διδάσκει στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Ζακυνθίων και πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Ζακύνθου.

Σίμος Σαλτιέλ (Φωτογράφος)


Τρύπες (Συνθέτης)


Ελίνα Στελετάρη (Εικονογράφος)

Η Ελίνα Στελετάρη σπούδασε γραφιστική στην Applied Art Studies. Συνεργάζεται από το 1992 με τη Red Creative ως senior designer και εικονογράφος. Έχει αναλάβει την εικονογράφηση πολλών διαφορετικών εφαρμογών, από εκπαιδευτικά βιβλία μέχρι CD΄s, με την ίδια χαρά κι ενέργεια κάθε φορά, κι έχει επίσης βραβευθεί με ΕΒΓΕ εικονογράφησης.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
146
Διαστάσεις:
29x23
Βάρος:
0.52 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση