Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πρακτικά θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών

Πρακτικά θέματα ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων και εφαρμογών
Τα περισσότερα συγγράμματα πάνω στην Ασφάλεια Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν ως στόχο την παροχή πληροφορίας των εννοιών, διαδικασιών, αρχιτεκτονικών, τεχνολογιών και προτύπων ασφάλειας. Η γνώση αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την κατάρτιση του αναγνώστη αλλά και την κατανόηση περισσότερο σύνθετων θεμάτων ασφάλειας.
Παρ΄ όλα αυτά, η λύση πρακτικών προβλημάτων στο χώρο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων απαιτεί:
- Γνώση πληροφορικής και πρακτική κατάρτιση στη λειτουργία των πληροφοριακών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων των δικτύων, λειτουργικών συστημάτων και εφαρμογών.
- Εξοικείωση και πρακτική εξειδίκευση στις τεχνολογίες και τις τεχνικές υλοποίησης αρχιτεκτονικών ασφάλειας.
Το παρόν σύγγραμμα, αναλύει τα βασικά θέματα θεωρίας ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων που διδάσκεται ο φοιτητής σε αντίστοιχα μαθήματα πλαισιωμένα όμως από ένα κατάλληλο σύνολο πρακτικών ασκήσεων βασισμένων σε διαδομένα εργαλεία, βιβλιοθήκες και εφαρμογές ασφάλειας. Απευθύνεται επίσης στον αναγνώστη που επιθυμεί να εξοικειωθεί σταδιακά με την πρακτική εφαρμογή μηχανισμών ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Το σύγγραμμα έχει προκύψει από μια τετραετή προσπάθεια δημιουργίας εργαστηριακών μαθημάτων στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς (Τμήμα Πληροφορικής) που πλαισιώνουν το προπτυχιακό και μεταπτυχιακό μάθημα της "Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων", ώστε οι διδασκόμενοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες πρακτικές γνώσεις.

228 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.7 (Πληροφοριακά συστήματα)
ISBN: 978-960-6759-15-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6759-15-6
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
25.48
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.68
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.