Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μοντέλα αποφάσεων
Συγγραφέας:   Γιάννης Σίσκος


Μοντέλα αποφάσεων
Το βιβλίο αυτό έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό τόσο στην Ελληνική όσο και την ξένη βιβλιογραφία στα πολυκριτήρια μοντέλα αποφάσεων, αφού πέρα από συλλογικούς και ερευνητικούς τόμους απουσίαζε το ολοκληρωμένο διδακτικό εγχειρίδιο (textbook). Στο βιβλίο αναδεικνύονται και τεκμηριώνονται, με αυστηρότητα και τα απαραίτητα διδακτικά παραδείγματα όλες οι σημαντικότερες σύγχρονες μεθοδολογίες και τεχνικές που πρωταγωνιστούν στο διεθνές προσκήνιο, σε καθεστώς βεβαιότητας ή αβεβαιότητας, όπως οι μέθοδοι ELECTRE, PROMETHEE, UTA, MACBETH και η πολυκριτήρια θεωρία αξίας/χρησιμότητας. Επίσης, έρχονται για πρώτη φορά στο φως η καθοριστική ορολογία της θεωρίας πολυκριτήριας ανάλυσης καθώς και τα βασικά θεωρητικά αποτελέσματα.
Το βιβλίο είναι ένας συνεχής διάλογος με το πρόβλημα. Μέσα στο μεγάλο φάσμα των πραγματικών εφαρμογών, που πλησιάζουν σαράντα, ο συγγραφέας βάζει τη δική του σφραγίδα, έχοντας ο ίδιος μελετήσει πολλά από τα προβλήματα που παρουσιάζει. Ειδικά, τα δέκα προβλήματα αναφοράς του βιβλίου αναπτύσσουν τον προβληματισμό επιχειρήσεων και οργανισμών που πρέπει να πάρουν αποφάσεις και δημιουργούν τις ανάγκες για την επιστημονική προσέγγιση που θα ακολουθήσει. Οι εφαρμογές προέρχονται από ιούς χώρους του περιβάλλοντος και των φυσικών καταστροφών, της χωροταξίας και των μεταφορών, της χρηματοοικονομικής διοίκησης, της διοίκησης προσωπικού, των προμηθειών, της στρατηγικής επιχειρήσεων, της έρευνας και εκπαίδευσης, αλλά και του ηλεκτρονικού εμπορίου και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, Ο σπουδαστής, ο νέος ερευνητής, ο μηχανικός ή ο μάνατζερ θα αποκομίσει μεγάλα οφέλη από το βιβλίο αυτό, σε ότι αφορά τη σφαιρική αντίληψη της επιστημονικής προσέγγισης των αποφάσεων, το ρόλο της επιστήμης στην άσκηση αποτελεσματικού μάνατζμεντ, αλλά κυρίως την τέχνη της εφαρμογής της θεωρίας στην πράξη.

480 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-675-910-9
ISBN (10ψήφιο): 960-675-910-5
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
35.67
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

31.75
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σίσκος, Γιάννης
Ο Γιάννης Σίσκος έχει εργαστεί ως καθηγητής του τμήματος Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, όπου διετέλεσε και Αντιπρύτανης. Επίσης, υπήρξε πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Επιχειρησιακών Ερευνών (ΕΕΕΕ), καθώς και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Εταιρειών Επιχειρησιακής Έρευνας (IFORS). Ειδικευμένος στα πολυκριτήρια συστήματα αποφάσεων και στα συστήματα μέτρησης της ποιότητας, έχει συγγράψει πληθώρα θεωρητικών άρθρων και βιβλίων και έχει εκπονήσει μελέτες για επιχειρήσεις και οργανισμούς της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα είναι καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.