Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Unified Modelling Language: Βασικές αρχές αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης συστημάτων και εφαρμογών

Unified Modelling Language: Βασικές αρχές αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης συστημάτων και εφαρμογών
Το βιβλίο "Unified Modelling Language: Βασικές αρχές αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης συστημάτων και εφαρμογών", έχει ως στόχο να παρουσιάσει με απλό και κατανοητό τρόπο την γλώσσα UML, η οποία χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο για τον σχεδιασμό συστημάτων και εφαρμογών σε υψηλό επίπεδο.
Παράλληλα, εισάγονται οι βασικές έννοιες της αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης, η οποία αποτελεί πλέον κυρίαρχη σχεδιαστική τάση σε παγκόσμιο επίπεδο καθώς χρησιμοποιείται από μεγάλο αριθμό εταιριών για τον σχεδιασμό σύγχρονων συστημάτων και εφαρμογών με μεγάλη πολυπλοκότητα.
Κύρια σημεία από τα περιεχόμενα:
- Εισάγονται οι βασικές αρχές της αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης με α-πλό και κατανοητό τρόπο.
- Παρουσιάζεται η γλώσσα UML, τα βασικά δομικά στοιχεία της, η εξέλιξή της στο χρόνο καθώς και οι τρέχουσες επεκτάσεις της.
- Περιγράφονται αναλυτικά τα διαγράμματα κλάσεων, περιπτώσεων χρήσης, ακολουθίας, συνεργασίας, δραστηριότητας, κατάστασης, συστατικών και ανάπτυξης.
- Περιγράφονται τα βασικά χαρακτηριστικά της UML 2.0 και της SysML (System Modelling Language) η οποία αποτελεί τη νέα σχεδιαστική τάση για την ανάπτυξη συστημάτων με αυξημένη πολυπλοκότητα.
- Εισάγεται η έννοια της μεθοδολογίας και ο ρόλος της στον σχεδιασμό των σύγχρονων συστημάτων και εφαρμογών, και παράλληλα αναλύονται οι βασικές αρχές της μεθοδολογίας GRAPPLE.
- Παρουσιάζονται τα σημαντικότερα εργαλεία ανάπτυξης, τα οποία υποστηρίζουν την πιο πρόσφατη έκδοση της UML και τα σημαντικότερα προφίλ της.

Το βιβλίο βασίζεται στη χρήση απλών παραδειγμάτων, δανεισμένων από την καθημερινότητα προκειμένου να βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει τα βασικά σημεία της σημειογραφίας της UML και τον ρόλο της στην ανάπτυξη συστημάτων και εφαρμογών. Παράλληλα, παρουσιάζεται αναλυτικά ένα ολοκληρωμένο παράδειγμα σχεδίασης όπου χρησιμοποιούνται και αναλύονται στην πράξη τόσο η UML όσο και οι βασικές αρχές αντικειμενοστρεφούς σχεδίασης.

216 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 005.13 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Γλώσσες προγραμματισμού)
ISBN: 978-960-6759-31-4
ISBN (10ψήφιο): 960-6759-31-8
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
20.39
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.