Φανούρης και Βαλεντίνα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φανούρης και Βαλεντίνα

Μάνος Βενιέρης

Τι γίνεται όταν δύο διαφορετικά πλάσματα, όπως ο Φανούρης της οικογένειας των σταχτοποντικών και η Βαλεντίνα, μια αγριόγατα συναντιούνται; Μπορεί άραγε να συμφιλιωθούν τα αντίθετα και να ζήσουν αρμονικά; Η ιστορία του Φανούρη και της Βαλεντίνας διηγείται το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι με έναν αλλιώτικο τρόπο, πιο όμορφο και σίγουρα πιο διασκεδαστικό.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Νίκος Βασιλειάδης (Εικονογράφος)

Ο Νίκος Βασιλειάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1976. Σπούδασε γραφιστική στο ιδιωτικό Τ.Ε.Λ. ΠΛΑΚΑ, ενώ το 2003 αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Ασχολείται με την εικονογράφηση παραμυθιών από το 2001 και έχει εικονογραφήσει συνολικά έξι παραμύθια. Παράλληλα έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες για τη δημιουργία τηλεοπτικών σποτ και ντοκιμαντέρ. Το 2007 συμμετείχε με ένα έργο σε ομαδική έκθεση στη ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Είναι μέλος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου από το 2006.

Μάνος Βενιέρης

Μάνος Βενιέρης (Συγγραφέας)

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά. Σπούδασε στις Δραματικές Σχολές του Ωδείου Αθηνών και του Πειραϊκού Συνδέσμου. Τριάντα χρόνια στο χώρο του θεάτρου σαν συγγραφέας, ηθοποιός και σκηνοθέτης. Διδάσκει στη δραματική σχολή της Μαίρης Βογιατζή-Τράγκα, Ιστορία Θεάτρου, Δραματολογία και Ιστορία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας. Έχει γράψει πολλά θεατρικά έργα για παιδιά που παίχτηκαν στο θέατρο και στο κρατικό ραδιόφωνο. Βραβεύτηκε το 1983 στον Κρατικό Διαγωνισμό Θεάτρου του Υπουργείου Πολιτισμού, για το θεατρικό έργο "Σκέπασε Μάνα Σκέπασε". Το έργο έχει τυπωθεί σε βιβλίο από τις εκδόσεις Δωδώνη. Ακόμη, βράβευση και έκδοση του θεατρικού Μονόπρακτου "Οι Παλιατσούρες", από τις εκδόσεις Κάλβος, το 1970. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά, γράφοντας χρονογράφημα και εύθυμα διηγήματα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
38
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.102 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση