Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πηγές φωτός ηλεκτρικής πυράκτωσης
Συγγραφέας:   Σπύρος Κιτσινέλης


Πηγές φωτός ηλεκτρικής πυράκτωσης
Σε αυτό το βιβλίο κάνουμε μια παρουσίαση των λαμπτήρων πυράκτωσης που αποτελούν την πρώτη και ίσως σημαντικότερη έως σήμερα τεχνολογία παραγωγής φωτός που βασίστηκε στη χρήση του ηλεκτρισμού. Για περισσότερο από ένα αιώνα οι λαμπτήρες πυράκτωσης πρωταγωνιστούσαν στο έργο του τεχνητού φωτισμού ενώ ακόμα και σήμερα που πολλοί μιλούν για εξάλειψη αυτής της τεχνολογίας για οικονομικούς, ενεργειακούς και περιβαλλοντολογικούς λόγους, οι λαμπτήρες πυράκτωσης εξακολουθούν να παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο. Οι λαμπτήρες πυράκτωσης έχουν να επιδείξουν μια πλούσια ιστορία ανάπτυξης και ανακαλύψεων, μια ξεχωριστή πορεία τεχνολογικών εξελίξεων και χαρακτηριστικά που κάνουν αυτό το είδος των λαμπτήρων ακόμα και σήμερα να επιλέγεται.

Σημείωση: Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο "Ναυτίλος", Χαρ. Τρικούπη 28, τηλ. 210 3616204 και για ηλεκτρονική παραγγελία: Phasma Solutions, www.phasmasolutions.com, mail@phasmasolutions.com. Χορηγός έκδοσης: ΒΙΟΚΕΦ Α.Ε.

21χ14 εκ., 50 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 535 (Οπτική ), 621.381 5 (Ηλεκτρικά κυκλώματα)
ISBN: 978-960-92734-0-4
ISBN (10ψήφιο): 960-92734-0-8
Βάρος: 0.088 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
22.43
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

19.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Κιτσινέλης, Σπύρος
Ο Δρ Σπύρος Κιτσινέλης είναι επιστημονικός ερευνητής πάνω σε θέματα ανάπτυξης καινοτόμων και ενεργειακά αποδοτικών πηγών φωτός. Απέκτησε πτυχίο Master από το τμήμα χημείας του πανεπιστημίου του Sheffield στο Ηνωμένο Βασίλειο και έλαβε διδακτορικό δίπλωμα (Doctor of Philosophy) από το ίδιο τμήμα στην επιστημονική του έρευνα σε θέματα φασματοσκοπίας πλάσματος χαμηλής πίεσης στο Επιστημονικό Εργαστήριο Υψηλών Θερμοκρασιών (High Temperature Science Laboratories). Συνέχισε το επιστημονικό του έργο σε θέματα πηγών φωτός ως μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα Ηλεκτρολογικής και Ηλεκτρονικής Μηχανικής του πανεπιστημίου του Ehime στην Ιαπωνία και έπειτα ανέλαβε την ηγεσία ερευνητικής ομάδας στις κεντρικές εγκαταστάσεις ανάπτυξης φωτισμού (Central Development Lighting) για την εταιρία Philips Lighting στο Eindhoven της Ολλανδίας. Στην Ελλάδα ανέλαβε ως εξωτερικός συνεργάτης ένα πρόγραμμα έρευνας ανάπτυξης νέας γενιάς πηγών φωτός στο τμήμα φυσικής της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Είναι συγγραφέας μεγάλου αριθμού επιστημονικών δημοσιεύσεων, δημιουργός τεχνολογικών ευρεσιτεχνιών σε θέματα πηγών φωτός πλάσματος, σύμβουλος επιχειρήσεων και εισηγητής σεμιναρίων σε θέματα τεχνολογιών πηγών φωτός. Η τελευταία του δημιουργία, το ηλεκτρονικό περιοδικό Science and Technology of Light Sources προσέλκυσε το ενδιαφέρον ολόκληρης της επιστημονικής κοινότητας πηγών φωτός και σε λιγότερο από ένα χρόνο ύπαρξης δημιούργησε ένα δίκτυο 160 πανεπιστημίων και εταιριών από 33 χώρες.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.