Ίμια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ίμια

Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών

Μιχάλης Ιγνατίου

Αθανάσιος Έλλις

"Στο βιβλίο αυτό προσπαθήσαμε να δώσουμε μια σφαιρική εικόνα του τρόπου με τον οποίο παρακολούθησαν και κατέγραψαν τα γεγονότα των Ιμίων οι Αμερικανοί, τι τους προβλημάτισε από τη συμπεριφορά των Ελλήνων και των Τούρκων πολιτικών, και τι τελικά έπραξαν. Πρώτιστη έγνοια μας ήταν η πλήρης παρουσίαση των εξελίξεων ­όπως κατεγράφησαν στα αμερικανικά έγγραφα.(...)

"Αξιοποιήσαμε τη δυνατότητα για την ανακάλυψη της αλήθειας που προσφέρει το αμερικανικό σύστημα μέσω του Νόμου για την Ελευθερία των Πληροφοριών (Freedom of Information Act), ο οποίος επιτρέπει την αναζήτηση και δημοσίευση εγγράφων του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και άλλων υπηρεσιών.(...) Για πρώτη φορά γίνεται προβολή σε βάθος των εκτιμήσεων των Αμερικανών μέσα από τα δικά τους τηλεγραφήματα, η ­οποία ελπίζουμε ότι θα βοηθήσει όχι μόνο τον αναγνώστη αυτού του βιβλίου, αλλά και τον ιστορικό του μέλλοντος, καθώς θα προσπαθεί να εντάξει την κρίσιμη αυτή περίοδο στο παζλ της σύγχρονης ιστορίας της ­Ελλάδας".

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Μιχάλης Ιγνατίου

Μιχάλης Ιγνατίου (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Ιγνατίου είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Ξεκίνησε την καριέρα του από την εφημερίδα Πρωινή της Νέας Υόρκης. Εργάστηκε στον Εθνικό Κήρυκα της ­Νέας Υόρκης και στη Μεσημβρινή. Έχει διατελέσει ανταποκριτής του Mega και του Έθνους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συνεργάζεται με τον Φιλελεύθερο της Λευκωσίας και τον τηλεοπτικό σταθμό TV ONE της Κύπρου στην Ουάσιγκτον. Είναι συγγραφέας των βιβλίων "Το Σεμινάριο της Ρώμης" (εκδόσεις Ποντίκι), "Τα μυστικά αρχεία του Κίσιντζερ", με τον Κώστα Βενιζέλο, και "Σχέδιο Ανάν - Το μυστικό παζάρι", μαζί με τους Κώστα Βενιζέλο και Νίκο Μελέτη, "Ίμια: Τα απόρρητα τηλεγραφήματα των Αμερικανών", με τον Αθανάσιο Έλλις, και "CIA: Ο απόρρητος φάκελος του Ανδρέα", με τον καθηγητή Μάριο Ευρυβιάδη. Επίσης βοήθησε, κυρίως στο θέμα της έρευνας, στη συγγραφή του βιβλίου "Ποιος επιτέλους κυβερνά αυτή τη χώρα;" του Κώστα Παπαϊωάννου. Είναι μέλος ερευνητικής ομάδας, η οποία ασχολείται συστηματικά με τον αποχαρακτηρισμό εγγράφων του Λευκού Οίκου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και της CIA. Ήταν μέλος της ­ομάδας ερευνητών που αποκάλυψε χιλιάδες σελίδες εγγράφων από το αρχείο του Χένρι Κίσιντζερ. Είναι μέλος της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ), του Συλλόγου Ανταποκριτών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ­(SDCA) και του Συλλόγου Ανταποκριτών των Ηνωμένων Εθνών (UNCA). Είναι παντρεμένος με την πανεπιστημιακή καθηγήτρια Dody ­Tsiantar. Έχουν ένα γιο, τον Ανδρέα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αθανάσιος Έλλις

Αθανάσιος Έλλις (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Έλλις είναι διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος της εφημερίδας Η Καθημερινή, και ανταποκριτής του ΑΝΤ1, του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων και της ελληνικής υπηρεσίας της Deutsche Welle στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τη δημοσιογραφία εργαζόμενος στον Εθνικό Κήρυκα της Νέας Υόρκης και στην ΕΡΤ, ενώ παλαιότερα συνεργάστηκε επίσης με τις εφημερίδες Εξουσία και Τα Νέα. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Boston University, έλαβε ­Masterʼs στις Διεθνείς Σχέσεις από ειδικό πρόγραμμα του Boston University στο Παρίσι, και στη συνέχεια πήρε δίπλωμα δημοσιογραφίας από το New York University. Είναι παντρεμένος με την αρχαιολόγο Πολίνα Σαπουνά. Έχουν δυο γιους, τον Πάρι και τον Μιλτιάδη.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
398
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.474 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση