Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αύριο, μια αλληλέγγυα κοινωνία

Offer
Ο μετασχηματισμός της κυρίαρχης γραφειοκρατικής και διαμεσολαβητικής αντίληψης σε αντίληψη, αλλά κυρίως σε πράξη με ταξικό και διεκδικητικό προσανατολισμό πρέπει να αποτελέσει την κορυφαία προτεραιότητα της Αριστεράς και των συνδικαλιστικών ηγεσιών στις καινούριες συνθήκες. Μια δεύτερη προτεραιότητα με τεράστιο ειδικό βάρος είναι η εγκατάλειψη του ρόλου του θεσμικού ενδιάμεσου, τον οποίο πρόθυμα αποδέχτηκαν οι κομματικές και συνδικαλιστικές ηγεσίες, και η υιοθέτηση μιας αγωνιστικής στάσης αλλά και μιας συνεχούς δράσης που θα στηρίζεται σε συλλογικές επεξεργασίες, σε συλλογικές στρατηγικές και προτάσεις.

Η τρίτη προτεραιότητα, που αποτελεί και θεμελιακή προϋπόθεση για τον αναπροσανατολισμό του ρόλου της Αριστεράς και του συνδικαλιστικού κινήματος, είναι η ρήξη με τη στρατηγική της συναίνεσης, η οποία ήδη έχει οδηγήσει την κοινωνία και τους κοινωνικούς θεσμούς σε τεράστια κρίση και σε μεγάλα αδιέξοδα. Θα ανταποκριθούν; Τα δείγματα των κομματικών και κοινωνικών ηγεσιών στις νέες πολιτικές συνθήκες δεν είναι ενθαρρυντικά. Το αντίθετο μάλιστα.

21χ14 εκ., 315 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πολιτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 320 (Πολιτικές επιστήμες)
ISBN: 978-960-14-0044-0
ISBN (10ψήφιο): 960-14-0044-3
Βάρος: 0.478 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 1999
Γράψε τη δική σου κριτική
15.86
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

10.94
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιώργος Ραυτόπουλος γεννήθηκε στη Βελίνα Κορινθίας. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Κοινωνιολογία. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος (Γ.Σ.Ε.Ε.), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) και της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ελευθέρων Εργατικών Συνδικάτων (ΔΣΕΕΣ), μέλος της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΟΚΕ) των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου δραστηριοποιήθηκε ως αντιπρόεδρος της μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Κύπρου και των Επιτροπών Πολιτισμού, Νεότητας, Παιδείας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης - Ανάπτυξης και Συνεργασίας και Αναφορών. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι συγγραφέας των βιβλίων «Αύριο μια αλληλέγγυα κοινωνία» που κυκλοφόρησε το 1999 από τις Εκδόσεις Α. Α. Λιβάνη και «Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός», Εκδόσεις Οδυσσέας, 2005.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.