Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό

Nick Cave

17.22€ -27% 12.57€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606863240

  • Κατηγορίες:

    Πεζογραφία , Μυθιστόρημα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Τόπος

Ο Μπάνι Μανρό είναι ένας ερωτύλος πλασιέ που πουλάει καλλυντικά και όνειρα σε μοναχικές νοικοκυρές στις ακτές της νότιας Αγγλίας. Ο απροσδόκητος θάνατος της γυναίκας του τον φέρνει αντιμέτωπο με την πραγματικότητα της ζωής του. Γραπώνεται από τον εννιάχρονο μοναχογιό του και μαζί του ξαναπαίρνει τις γνωστές του διαδρομές. Όσο ο Μπάνι απασχολείται με τις "πελάτισσές" του, ο γιος του περιμένει υπομονετικά στο αυτοκίνητο πασχίζοντας να καταλάβει τον κόσμο μέσα από τις σελίδες της εγκυκλοπαίδειάς του. Στη διάρκεια αυτού του ταξιδιού/επιστροφής του ασώτου, ο Μπάνι έρχεται αντιμέτωπος με τα απωθημένα φαντάσματά του: τη ματαιωμένη σύζυγο, τον ανήμπορο πατέρα του, τον βασανιστικό "ρομαντισμό" του που περιορίζεται στον γυναικείο κόλπο, την ανικανότητά του ως πατέρας -φαντάσματα που τον πιέζουν φορτικά να καταβάλει το αντίτιμο της σπαταλημένης του ζωής. "Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό", ένα τρυφερό πορτρέτο της μυστικής σχέσης πατέρα γιου αλλά και της μυστήριας αντρικής ψυχής, δεν θα γοητεύσει μόνο τους θαυμαστές τού μουσικού Κέιβ. Αυτό το δυνατό road novel, γραμμένο με πικρό χιούμορ και πνιγμένο στο σεξ, στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ (όπου ρόλους κλειδιά έχουν η Κάιλι Μινόγκ και η Αβρίλ Λαβίν συνδυάζει τις γνωστές gothic εμμονές τού Νικ Κέιβ με μια πλοκή εξίσου ερεθιστική και απαιτητική ως προς τη λογοτεχνική και υπαρξιακή της υπόσταση... "Ο θάνατος του Μπάνι Μανρό", ένα μυθιστόρημα που κυκλοφορεί ταυτόχρονα σε περισσότερες από τριάντα χώρες, έχει κερδίσει από την πρώτη κιόλας στιγμή της εμφάνισής του διθυραμβικές κριτικές. Ο Ίρβιν Γουέλς διακρίνει την καφκική πλευρά του βιβλίου, ενώ ο Ντέιβιντ Πις το συστήνει προς ανάγνωση σε όλους τους άντρες.
Άρης Μαραγκόπουλος

Άρης Μαραγκόπουλος (Υπεύθυνος Σειράς)

Ο Άρης Μαραγκόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Σπούδασε ιστορία, αρχαιολογία και ιστορία της τέχνης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο Paris I (Σορβόννη), στο Παρίσι. Εργάστηκε ως επιμελητής εκδόσεων, κειμενογράφος, κριτικός βιβλίου, μεταφραστής και εκδότης. Έχει εκδώσει περισσότερα από είκοσι βιβλία πεζογραφίας και κριτικής και ισάριθμες μεταφράσεις (από τα γαλλικά και τα αγγλικά). Γράφει κριτική βιβλίου και ιδεών στoν Tύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά. Είναι ιδρυτικό στέλεχος των εκδόσεων "Τόπος", όπου διευθύνει το τμήμα λογοτεχνίας. Έχει ασχοληθεί επί μακρόν με το έργο του Τζέιμς Τζόις για το οποίο έχει εκδώσει τρεις μελέτες, η πιο γνωστή από αυτές, το "Ulyssess: Οδηγός ανάγνωσης", έχει κάνει πολλαπλές εκδόσεις (1995, 2001, 2010). Τον Απρίλιο 2018 εκδόθηκε η κριτική / μεταφραστική ανάγνωση του συγγραφέα στο μεταθανάτιο έργο του Τζόις "Τζάκομο Τζόις". Τα τελευταία του μυθιστορήματα συγκροτούν την πολιτική / ιστορική "Τριλογία της συντροφικής ζωής": Η Μανία με την Άνοιξη (Τόπος 2009), "Το Χαστουκόδεντρο" (Τόπος 2012) και το "Πολ και Λόρα, ζωγραφική εκ του φυσικού" (Τόπος 2016). Εκτενέστερες πληροφορίες στην προσωπική ιστοσελίδα του συγγραφέα: www.arisgrandmangr.com


Αντώνης Καλοκύρης (Μεταφραστής)


Nick Cave

Nick Cave (Συγγραφέας)

Αυστραλός τραγουδιστής και συγγραφέας (γεννήθηκε το 1957), που έγινε γνωστός μέσα από τις τάξεις των Birthday Party (Cave, Mick Harvey, Phil Calvert, Rowland S Howard και Tracy Pew) μεταξύ 1980 και 1983. Μετά από τρία χαοτικά LP και αρκετά EP , σχημάτισε το 1983 τους Bad Seeds μαζί με τον πολυοργανίστα Harvey, τον κιθαρίστα Blixa Bargeld (των Βερολινέζων Einsturzende Neubauten), τον ντράμερ Hugo Race και τον πρώην μπασίστα των Magazine, Barry Adamson. Εμπορική απήχηση γνώρισε για πρώτη φορά με το "From Her To Eternity" (1984) το οποίο ακολούθησαν και άλλα ενδιαφέροντα άλμπουμ ["The First Born Is Dead" (1985), "Your Funeral, My Trial" (1986), "Kicking Against The Pricks" (1986), "Tender Prey" (1988), "The Good Son" (1990), "Henry΄s Dream" (1992), "Live Seeds" (1993), "Let Love In" (1994)]. Το 1996 μεγάλη επιτυχία γνώρισε το ντουέτο του με την Kylie Minogue στο "Where The Wild Roses Grow", από το "Murder Ballads". To 1997 κυκλοφόρησε το "The Boatman΄s Call", το 2001 το "No More Shall We Part", το "Nocturama" το 2003, ενώ νεότερη δισκογραφική δουλειά του Cave και των Bad Seeds είναι το διπλό άλμπουμ με τίτλο "Abattoir Blues/The Lyre of Orpheus" (2004).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
239
Διαστάσεις:
24x15
Βάρος:
0.468 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση