Δημοκρατία και αλήθεια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Δημοκρατία και αλήθεια

Julian Nida - Rumelin

10.00€ -10% 9.00€

Το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία εγκαινιάζει με αυτό το βιβλίο μια σειρά μεταφράσεων σημαντικών κειμένων με θέματα που αφορούν στη δημοκρατία.

Στο βιβλίο αυτό του Julian Nida - Rumelin, διακεκριμένου καθηγητή της φιλοσοφίας και της πολιτικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και τέως υπουργού Πολιτισμού της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αναλύεται η διαλεκτική σχέση δημοκρατίας και αλήθειας. Στις σελίδες του βιβλίου κυριαρχεί ως κεντρικό θέμα η θεωρητικά αυτονόητη, αλλά στην πράξη συχνά δυσεφάρμοστη, αρχή της αλήθειας ως βασικού γνώμονα του πολιτικού έργου. Ο συγγραφέας τεκμηριώνει την πεποίθησή του ότι "χωρίς την αλήθεια η δημοκρατία χάνει το ανθρώπινο πρόσωπό της και την ουσία της".

Και σύμφωνα μαζί του ότι "η δημοκρατία χωρίς την αξίωση για αλήθεια είναι κενή περιεχομένου".

Δημήτριος Γ. Σιούφας, πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και πρόεδρος του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία

Αρετή Κοντογιώργη

Αρετή Κοντογιώργη (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε το 1974 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών το 1992. Σπούδασε Βυζαντινολογία, Νεοελληνική Φιλολογία και Ιστορία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, όπου και εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στη Νεοελληνική Φιλολογία. Από το 1998 έως το 2001 εργάστηκε στο Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου στο Αμβούργο, ενώ από το 1999 έως το 2001 συμμετείχε ως επιστημονική βοηθός στο γλωσσολογικό ερευνητικό πρόγραμμα "Επίπεδα ύφους και διγλωσσία στον ελληνικό πολιτισμικό χώρο των νεωτέρων χρόνων" που διεξάγεται στο Διεπιστημονικό Κέντρο Μελέτης της Πολυγλωσσίας του Πανεπιστημίου του Αμβούργου. Το 2001 εργάστηκε στο Ελληνικό Γραφείο Φραγκφούρτης της Οργανωτικής Επιτροπής "Φραγκφούρτη 2001", στο πλαίσιο της παρουσίας της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στην Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Φραγκφούρτης. Από το 2002 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Julian Nida - Rumelin (Συγγραφέας)

Ο καθηγητής Julian Nida - Rumelin σπούδασε φιλοσοφία, φυσική, μαθηματικά και πολιτικές επιστήμες στα Πανεπιστήμια του Μονάχου και της Τυβίγγης. Δίδαξε φιλοσοφία και πολιτική θεωρία στο Μόναχο, τη Μινεάπολη, την Τυβίγγη και την Μπριζ. Από το 1993 έως το 2003 ήταν καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Γκαίτινγκεν. Από το 2004 είναι τακτικός καθηγητής πολιτικής θεωρίας και φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει διατελέσει αναπληρωτής υπουργός στην Καγκελαρία, αρμόδιος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης για πολιτιστικά θέματα κα ΜΜΕ κατά την πρώτη θητεία της κυβέρνησης Schroder (2001-2002).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
172
Διαστάσεις:
21x12
Βάρος:
0.265 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση