Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Τρόφιμα και καταναλωτής
(Διεπιστημονική προσέγγιση στη βιώσιμη κατανάλωση τροφίμων)

Offer
Στο πλαίσιο μιας παγκοσμιοποιημένης καταναλωτικής κοινωνίας, το αγροδιατροφικό σύστημα άρχισε να διαφοροποιείται και η διατροφική πολιτική, σε παγκόσμιο επίπεδο, οργανώθηκε πάνω σε νέες βάσεις, οι οποίες όμως συχνά αναθεωρούνται, σε συνδυασμό και με τα δυσμενή αποτελέσματα της περιβαλλοντικής καταστροφής, η οποία φαίνεται πως εμφανίστηκε απειλητικά και πολύ νωρίτερα από τις προβλέψεις των ειδικών. Η τελευταία αυτή εξέλιξη γέννησε μία νέα ιδεολογία, η οποία πολύ σύντομα ανέδειξε την ανάγκη υιοθέτησης πρακτικών για την επίτευξη της λεγόμενης Βιώσιμης Κατανάλωσης.

Η έκδοση του παρόντος συλλογικού τόμου θα πρέπει, κατά τη γνώμη μας, να αποτελέσει το έναυσμα για συνεχή δημοσίευση ερευνητικών εργασιών πάνω σε θέματα τροφίμων και καταναλωτή, όπως είναι η διασφάλιση της ποιότητας και τα πρότυπα για τη διασφάλιση αυτή, η βιώσιμη κατανάλωση, η διατροφική πολιτική γενικά, και ιδιαίτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού η Ελλάδα είναι μέλος της, η καταναλωτική συμπεριφορά και η προστασία του καταναλωτή από τροφικές ασθένειες, η μεσογειακή διατροφή, τα παραδοσιακά τρόφιμα ετικέτας, τα κανάλια διανομής των τροφίμων (logistics), τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα, τα λειτουργικά τρόφιμα, η οργάνωση των καταναλωτών κ.ά.

24χ17 εκ., 262 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Πανεπιστημιακά Βιβλία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 339.47 (Καταναλωτές), 641.3 (Τροφή)
Άλλα πρόσωπα: Ελένη Θέμελη - Κιτσοπούλου , Κωνσταντίνος Δ. Αποστολόπουλος (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-8458-15-4
ISBN (10ψήφιο): 960-8458-15-3
Βάρος: 0.46 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
15.28
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

11.92
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αποστολόπουλος, Κωνσταντίνος Δ.
Ο Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος είναι καθηγητής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, διευθυντής του Εργαστηρίου Ανθρωποοικολογίας και Αγροτικής Οικονομίας και διευθυντής του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών Βιώσιμης Ανάπτυξης, Αγροτικής και Κοινωνικής Οικονομίας, Ποιότητας Τροφίμων, Ήπιων Μορφών Τουρισμού Υπαίθρου και Αστικής και Αγροτικής Ανθρωποοικολογίας. Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από εκατό συνέδρια (πανελλήνια, πανευρωπαϊκά και διεθνή). Έχει διατελέσει, και εξακολουθεί, επιστημονικός υπεύθυνος ή μέλος πολλών ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων, επιτροπών και επιστημονικών συμβουλίων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από εξήντα ερευνητικές εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, ελληνικά και ξένα, ενώ διαθέτει πλούσιο συγγραφικό έργο. Το συνολικό του έργο τυγχάνει διεθνούς αναγνώρισης.

Η Βασιλική Γιακουμάκη είναι κοινωνική ανθρωπολόγος και έχει λάβει το διδακτορικό της από το New School for Social Research της Νέας Υόρκης (2003). Έχει Masterʼs σε πολιτισμικές σπουδές στο χώρο των ΜΜΕ από το Πανεπιστήμιο του Leicester Μ. Βρετανίας (1993), και πτυχίο από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας (1989). Έχει εργασθεί και διδάξει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο Columbia της Νέας Υόρκης, και έχει επίσης εργασθεί ως διδάσκουσα στα Πανεπιστήμια New York University και Harvard. Έχει εργασθεί ως ερευνήτρια σε Προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσα από τα Πανεπιστήμια Κρήτης, Μακεδονίας, και Γεωπονικό Αθηνών. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ανθρωπολογία των θεσμών, και ειδικά σε θέματα που αφορούν εθνοτικές ταυτότητες και πολιτικές πολυπολιτισμικότητας στον Ευρωπαϊκό χώρο, και Ευρωπαϊκές πολιτικές πολιτισμού και ανάπτυξης. Ιδιαίτερο θεματικό ενδιαφέρον μέσα σε αυτά τα πλαίσια έχει υπάρξει ο χώρος της τροφής/διατροφής και οι σύγχρονες καταναλωτικές συμπεριφορές.

Καλδής, Παναγιώτης Ε.
Ο Παναγιώτης Ε. Καλδής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Είναι τακτικός αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών στο ΤΕΙ Αθήνας, όπου διδάσκει διοίκηση επιχειρήσεων, εφαρμοσμένα οικονομικά, μάρκετινγκ και σχετικά αντικείμενα. Κατέχει διδακτορικό δίπλωμα (Ph.D.) από τη Σχολή Επιχειρήσεων, Περιβάλλοντος και Κοινωνίας το Πανεπιστημίου του Coventry της Αγγλίας και έχει πραγματοποιήσει μεταδιδακτορική έρευνα στον τομέα Οικονομικής Πολιτικής και Κράτους του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι απόφοιτος του Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής Πειραιώς, πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος αγροτικής οικονομίας και ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και πτυχιούχος παιδαγωγικών σπουδών της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. Επιπρόσθετα, έχει παρακολουθήσει μαθήματα οικονομικών και πολιτικών θεωριών στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Wyoming των ΗΠΑ, καθώς και θέματα τοπικής ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Tras-os-Montes της Πορτογαλίας. Το διδακτικό του έργο (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτικό) στην τριτοβάθμια εκπαίδευση είναι ευρύ, διεθνές και αναγνωρισμένο. Ανάλογο είναι και το δημοσιευμένο ερευνητικό και συγγραφικό έργο του, με αρκετά μεγάλο αριθμό ετεροαναφορών, όπως και η υπόλοιπη επιστημονική και διοικητική του δραστηριότητα. Αναφέρεται, επίσης, ότι η επαγγελματική του εμπειρία φθάνει τις τρεις δεκαετίες ως στέλεχος ευθύνης σε θέσεις του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα. Το 2004 ανέλαβε πρώτος Διευθυντής της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδικοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Σωτηρόπουλος είναι Επίκουρος καθηγητής ΤΕΙ Ηπείρου στο τμήμα Χρηματοοικονομικής και Ελεγκτικής.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.