Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συμβάσεις ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου
(Υποδείγματα συμβάσεων: έργου, παροχής υπηρεσιών, εργασίας. Ερμηνευτικά σχόλια, νομικά έγγραφα/δικόγραφα, νομολογία)

No Cover
Με το έργο αυτό επιδιώκεται να παρασχεθεί ουσιαστική καθοδήγηση στον επαγγελματία νομικό, επιχειρηματία, λογιστή, αναφορικά με ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη σύνταξη, τροποποίηση, λύση, ή εν γένει ερμηνεία συμβάσεων έργου, υπηρεσιών και εργατικού δικαίου. Παρουσιάζεται, ακόμη, το νομικό πλαίσιο που διέπει τις δημόσιες συμβάσεις.

Το πρώτο μέρος πραγματεύεται τις συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου. Με μεγάλη έμφαση στη μεθοδολογία και στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζεται η κάθε θεματική ενότητα, πρώτα αναπτύσσεται με εμπεριστατωμένο τρόπο το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τις ανωτέρω συμβάσεις και στη συνέχεια παρατίθενται ολοκληρωμένα υποδείγματα πολλών τύπων συμβάσεων για κάθε κατηγορία και των συναφών νομικών εγγράφων/δικογράφων με επί μέρους σχόλια και παρατηρήσεις για κάθε υπόδειγμα σύμβασης που παρέχεται. Τέλος, κάθε ενότητα περιλαμβάνει νομολογιακή τεκμηρίωση με πλήθος παραπομπών και αποσπάσματα αποφάσεων.

Το δεύτερο μέρος του βιβλίου πραγματεύεται τις συμβάσεις δημοσίου δικαίου με έμφαση στις διαδικασίες ανάθεσης. Η θεμελιώδης και, σε αρκετές περιπτώσεις, πολύ πρόσφατη νομολογία σε συνδυασμό με τα επεξηγηματικά σχόλια στοχεύουν στην παρουσίαση κατά τρόπο εύληπτο του περιβάλλοντος του δικαίου δημοσίων συμβάσεων και στην αποσαφήνιση των βασικών αρχών που διέπουν την ανάθεση αυτών, ενώ η ταξινόμηση και συστηματική παρουσίαση επιλεγμένων αποσπασμάτων αποφάσεων των εθνικών και κοινοτικών δικαστηρίων αποσκοπεί να παράσχει "ανάγλυφες" απαντήσεις στα ερωτήματα που εγείρονται κυρίως λόγω του δαιδαλώδους νομικού πλαισίου του δικαίου δημοσίων συμβάσεων, της έντονης τυπικότητας, εξέλιξης αλλά και μεταβλητότητας των οικείων διατάξεων.

751 σελίδες
Ονομασία σειράς: Σύγχρονη Δικηγορική Πρακτική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-445-466-2
ISBN (10ψήφιο): 960-445-466-8
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
90.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

85.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.