Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Καπέλα Σιξτίνα
(Νέα ερμηνευτική προσέγγιση μετά την αποκατάσταση των τοιχογραφιών)
Συγγραφέας:   Heinrich W. Pfeiffer


Καπέλα Σιξτίνα
Η "Καπέλα Σιξτίνα" μαγεύει τον επισκέπτη με την υπέροχη αρμονία που εκπέμπει το μνημείο στο σύνολό του, με την άφθαστη καλλιτεχνική ποιότητα των επιμέρους έργων, τις βαθυστόχαστες ιδέες που διέπουν το εικονογραφικό πρόγραμμα και τις περίφημες, ρωμαλέες και γεμάτες ζωντάνια μορφές του Μιχαήλ Αγγέλου και άλλων ζωγράφων.

Στον παρόντα τόμο, προϊόν συνεργασίας των Musei Vaticani και του εκδοτικού οίκου Libreria Editrice Vaticana, οι τοιχογραφίες του παρεκκλησίου εξετάζονται σε συνάρτηση με τις θεολογικές ερμηνείες της εποχής τους. Πολλές από τις τοιχογραφίες έχουν παρουσιαστεί μεμονωμένα από κορυφαίους γνώστες του παρεκκλησίου, με λεπτομερείς περιγραφές και σχόλια. Η πρόσφατη, ωστόσο, αποκατάσταση του μνημείου επέτρεψε μια νέα προσέγγιση στην ερμηνεία των παραστάσεων, βασισμένη μεταξύ άλλων και στον συμβολισμό των χρωμάτων.

Το βιβλίο "Καπέλα Σιξτίνα - Νέα προσέγγιση μετά την αποκατάσταση των τοιχογραφιών" αποτελεί κλασικό έργο στη διεθνή βιβλιογραφία. Εκδόθηκε το 2007 και μέχρι σήμερα έχει μεταφραστεί σε 8 γλώσσες.

Κυκλοφορεί στα ιταλικά (Jaca Book), στα γερμανικά (Belser Verlag), στα γαλλικά (Hazan/Hachette), στα πολωνικά (Bialy Kruk), στα ισπανικά (Lunwerg Editores), στα ρωσικά (Northern Pilgrim), στα αγγλικά (Abbeville Press Publishers) και στα ελληνικά (Εκδόσεις Καπόν).

31χ25 εκ., 352 σελίδες
Δέσιμο: Πανόδετο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 750 (Ζωγραφική ), 751.73 (Τοιχογραφίες)
Άλλα πρόσωπα: Τούλα Σιετή (Μεταφραστής)
ISBN: 978-960-6878-07-7
ISBN (10ψήφιο): 960-6878-07-4
Βάρος: 1.546 κιλά
Εκδότης: Καπόν
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
101.19
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

90.06
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Heinrich W. Pfeiffer, S.J. γεννήθηκε στο Tubingen στις 22 Φεβρουαρίου του 1939, τελείωσε το γυμνάσιο το 1958 και σπούδασε ιστορία τέχνης, κλασική αρχαιολογία και φιλολογία των ρωμανικών γλωσσών στη φιλοσοφική σχολή του Tubingen. Ταξίδεψε για σπουδές στην Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, φοίτησε στο Freie Universitat του Δυτικού Βερολίνου, διακόπτοντας τις σπουδές του το 1963 όταν μπήκε ως δόκιμος μοναχός στο Τάγμα των Ιησουιτών. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Pullach, στο Μόναχο της Βαυαρίας, και στη Θεολογική Σχολή του Παπικού Γρηγοριανού Πανεπιστημίου της Ρώμης. Το 1969 χρίστηκε ιερέας στο Βερολίνο. Το 1970 πήρε πτυχίο Θεολογίας στη Ρώμη. Σπούδασε το Πανεπιστήμιο της Βασιλείας, παρουσιάζοντας τη διπλωματική του εργασία με θέμα "Zur Ikonographie von Raffaels Disputa" (Επί της έριδας για την εικονογραφία του Ραφαέλου). Διετέλεσε τακτικός καθηγητής στο Παπικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο, διευθυντής της Ανώτερης Σχολής για τα Εκκλησιαστικά Μνημεία Τέχνης και μέλος της Παπικής Επιτροπής για τα Εκκλησιαστικά Μνημεία Τέχνης. Σήμερα είναι καθηγητής της ιστορίας της χριστιανικής τέχνης στη Σχολή Ιστορίας και Εκκλησιαστικών Μνημείων Τέχνης στο Παπικό Γρηγοριανό Πανεπιστήμιο. Έχει ταξιδέψει σε διάφορες χώρες ως προσκεκλημένος ακαδημαϊκών ιδρυμάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.