Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μεταφυτεύοντας την αρχαία αγορά
(Ελληνική εγκατάσταση στην Αυστραλία)
Συγγραφέας:   Γιάννης Ε. Δημητρέας


Offer
Το έργο "Μεταφυτεύοντας την αρχαία αγορά" (Transplanting the Agora) διερευνά την εμπειρία των Ελλήνων στην Αυστραλία. Ξεκινώντας από τους πρώτους Έλληνες μετανάστες που έφτασαν στα μέσα του δεκάτου ενάτου αιώνα, περιγράφει τους λόγους της μετανάστευσης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κορυφαία περίοδο της Ελληνικής μετανάστευσης μετά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναλύει το ρόλο της μεταναστευτικής πολιτικής της Αυστραλίας, και τη στάση του κοινού απέναντι στους Έλληνες κατά την άφιξή τους.

Ο Γιάννης Δημητρέας αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι μετανάστες κατά την εγκατάστασή τους σε μια νέα χώρα και τις επιπτώσεις των διακρίσεων, και δείχνει πως ορισμένες ομάδες προόδευσαν περισσότερο από άλλες. Διερευνά τη συμμετοχή των Ελλήνων στα πολιτικά κινήματα που έγιναν κινητήριος δύναμη της πολυπολιτισμικότητας στην Αυστραλία, και τη συνεισφορά των Ελλήνων στην ευρύτερη Αυστραλιανή κοινότητα.

Οι Έλληνες μετανάστες έφεραν μαζί τους βαθιά ριζωμένα μοντέλα κοινοτικής ζωής και ισχυρές πολιτισμικές παραδόσεις. Ο Δημητρέας υποστηρίζει ότι το πολιτισμικό κεφάλαιο που απορρέει από το ιστορικό και μυθολογικό παρελθόν της Ελλάδας έπαιξε κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη μιας Ελληνο-Αυστραλιανής ταυτότητας.

24χ16 εκ., 349 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.99 (Ελληνισμός), 304.82 (Μετανάστευση)
ISBN: 978-960-02-2352-1
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2352-1
Βάρος: 0.585 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
44.73
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

28.63
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Δρ. Γιάννης Δημητρέας είναι παιδί Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία. Δίδαξε στη δευτεροβάθμια και την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Αυστραλία για δεκαέξι χρόνια μαθήματα που αφορούσαν την Ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό, και στα Αγγλικά, Κοινωνιολογία και Πολυπολιτισμικές Σπουδές.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.