Κλιματική αλλαγή
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κλιματική αλλαγή

Το περιβάλλον μετά τη διεθνή διάσκεψη των Η.Ε. στο Μπαλί

Συλλογικό έργο

25.44€ -27% 18.57€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789600804737

  • Κατηγορίες:

    Νομική

  • Έτος κυκλοφορίας

    2009

  • Εκδότης

    Σιδέρης Ι.

Οι επιπτώσεις από το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής φαίνεται να είναι καθοριστικές ακόμη και σε επίπεδο που να αφορούν στο σύνολο των παραμέτρων του αειφορικού αναπτυξιακού φαινομένου. Επιπτώσεις, λοιπόν, που αφορούν και αγγίζουν επιβαρυντικά τόσο την οικονομική αύξηση όσο και την κοινωνική πρόοδο, στο πλαίσιο μιας γενικευμένης, όσο και παγκόσμιας αναπτυξιακής ύφεσης, η οποία απέχει παρασάγγας από ζητήματα μονόπλευρης οικονομικής θεώρησης, όπως για παράδειγμα η σύγχρονη χρηματοπιστωτική κρίση. Η ρήση, σύμφωνα με την οποία η τελευταία δεν αποτελεί μη αναστρέψιμη δυσάρεστη κατάσταση, αλλά η κλιματική αλλαγή μπορεί να επιφέρει σημαντικότερα δεινά που να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, φαίνεται να είναι αληθινή. (. . .)


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

κ.ά. (Εισηγητής)


Τάκης Καμπύλης (Εισηγητής)

Ο Τάκης Καμπύλης εργάζεται στην Καθημερινή και στον Σκάϊ. Σπούδασε οικονομικά στην Αθήνα, αλλά γρήγορα βρέθηκε να δημοσιογραφεί. Στα Νέα από το 1986, όπου από το 1996 ως το 2006 ήταν αρχισυντάκτης του ελεύθερου ρεπορτάζ για να αναλάβει μετά στην ίδια εφημερίδα την αρχισυνταξία του πολιτιστικού. Διετέλεσε ακόμα μέλος της διευθυντικής ομάδας για την ανανέωση του Ελεύθερου Τύπου από τον Νοέμβριο του 2006 έως Σεπτέμβριο 2007.

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας (Εισηγητής)

Ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Το 1978 ανακηρύχθηκε διδάκτορας με το βαθμό άριστα, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "La Grece et le droit de la mer", υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Rene Jean Dupuy. Το 1982 εξελέγη επιμελητής στην έδρα Διεθνούς Δικαίου στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε., το 1986 επίκουρος καθηγητής και το 1996 αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Παν/μίου, Αντιπρόεδρος της Association Internationale du Droit de l΄Urbanisme. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων στο χώρο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης, που κυκλοφορούν στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα.

Μαριάνθη Κλάδη - Ευσταθοπούλου (Εισηγητής)

Η Μαριάνθη Κλάδη - Ευσταθοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε, με υποτροφία του ΙΚΥ, πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Το 1977 παρακολούθησε μαθήματα της Β΄ περιόδου της Ακαδημίας Διεθνούς Δικαίου της Χάγης. Το 1993 αναγορεύτηκε, με άριστα, διδάκτορας του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Παν/μίου, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "Η Αιγιαλίτιδα Ζώνη: Το νομικό καθεστώς και οι θεωρίες των ορίων", υπό την εποπτεία του καθηγητή Χρ. Ροζάκη. Στο διάστημα της έρευνας για τη διδακτορία, παρακολούθησε μία σειρά σεμιναριακών μεταπτυχιακών μαθημάτων στο Νομικό Τμήμα του πανεπιστημίου Mottingham. Από το 1976 διδάσκει στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Δημόσιο Διεθνές Δίκαιο (Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, Διπλωματικό και Προξενικό Δίκαιο, Διεθνές Δίκαιο της Ανάπτυξης, Δίκαιο του Αέρα και του Διαστήματος), αρχικά ως επιστημονική βοηθός και από το 1998 ως λέκτορας του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει επίσης, στο Πολιτικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών (1996-1997). Έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις της σε ερευνητικά προγράμματα, συλλογικές έρευνες και συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρίες και ερευνητικά κέντρα. Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και μελέτες.

Χρήστος Αναγνώστου (Εισηγητής)

Ο Χρήστος Αναγνώστου είναι γεωλόγος-ιζηματολόγος, διευθυντής ερευνών στο Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ).

Χρήστος Ζερεφός

Χρήστος Ζερεφός (Εισηγητής)


Χαράλαμπος Πλατιάς

Χαράλαμπος Πλατιάς (Εισηγητής)

Ο Χαράλαμπος Πλατιάς είναι πολιτικός επιστήμονας, διδάκτορας του Πανεπιστημίου της Βόννης. Εργάζεται από το 2003 στη Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής & Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ως μέλος του ειδικού επιστημονικού προσωπικού, κυρίως για ευρωπαϊκά και διεθνή θέματα και από το 2014 προΐσταται του Τμήματος Λιμενικής Πολιτικής στην ομώνυμη Διεύθυνση. Παράλληλα, συμμετέχει στη διδασκαλία του Προπτυχιακού και Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών & Περιφερειακών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών & Πολιτικών Επιστημών και έχει επίσης συμμετάσχει στη διδασκαλία του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Τμήματος Ναυτιλίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Ειδικεύεται σε θέματα που αφορούν πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ευρωπαϊκή διακυβέρνηση, και, ειδικότερα, στην πολιτική περιβάλλοντος, την περιφερειακή πολιτική, και την πολιτική μεταφορών, όπως επίσης στη διεθνή πολιτική για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Έχει δημοσιεύσει δύο βιβλία, το πρώτο για την ευρωπαϊκή περιφερειακή πολιτική στην περίπτωση της Ελλάδας και το δεύτερο, μαζί με τον Καθηγητή Γρηγόρη Ι. Τσάλτα, για την πολιτική της ΕΕ για το περιβάλλον, καθώς και πολλά επιστημονικά άρθρα, κυρίως σε θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς περιβαλλοντικής πολιτικής και διακυβέρνησης και της πολιτικής μεταφορών της ΕΕ, αλλά, επίσης, για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αφρική και την θαλάσσια πειρατεία. Έχει συμμετάσχει σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες κ.λπ. για τα παραπάνω θέματα και, ως έμπειρος ερευνητής ή συντονιστής, σε διάφορα ερευνητικά έργα στο πεδίο του περιβάλλοντος, ιδιαίτερα αναφορικά με την ευρωπαϊκή πολιτική περιβάλλοντος. Είναι επιστημονικός συνεργάτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης (ΕΚΕΠΕΚ) του Παντείου Πανεπιστημίου και, με αυτή την ιδιότητα, έχει συμμετάσχει στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και στο συντονισμό δράσεων του Κέντρου. Έχει διατελέσει διαλέκτης στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης, σε θέματα θεσμών και πολιτικών της ΕΕ. Συμμετέχει, ως μέλος, στην Εταιρεία Διεθνούς Δικαίου & Διεθνών Σχέσεων, όπως και σε άλλες επιστημονικές εταιρείες και σωματεία.

Νίκος Χαραλαμπίδης (Εισηγητής)


Σπύρος Κουβέλης (Εισηγητής)


Διονύσης Σ. Γάγγας

Διονύσης Σ. Γάγγας (Εισηγητής)

Ο Διονύσης Γάγγας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1943. Πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου το 1964 και της Νομικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1970, εντάχθηκε από το ίδιο έτος στη βαθμίδα του Επιστημονικού Βοηθού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Απέκτησε το Master of Laws από το University College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου το 1974 και, αργότερα, με τη δημιουργία του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών, εντάχθηκε στον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Θεσμών από όπου και απέκτησε το διδακτορικό του, εξελισσόμενος στη συνέχεια στη βαθμίδα του Λέκτορα. Η διδακτορική του διατριβή είχε ως θέμα: "Εξέλιξη των κανόνων των ενόπλων συγκρούσεων: Η διαχρονική αντιμετώπιση των εγκληματιών πολέμου". Από τα πρώτα χρόνια της ένταξής του στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, διδάσκει στον χώρο του Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Δικαίου και, από το 1987 μέχρι σήμερα, έχει αναλάβει τη διδασκαλία του μαθήματος του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Δικαίου στο Ε΄ εξάμηνο σπουδών. Είναι ερευνητής στο Κέντρο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Έχει εκλεγεί μέλος των περισσοτέρων συνθέσεων των ΔΣ των Συλλόγων ΕΔΠ και ΔΕΠ του Παντείου Πανεπιστημίου, από το 1975 μέχρι το 2002. Από το 1973, παράλληλα με τα πανεπιστημιακά του καθήκοντα, είχε έντονη δικηγορική δράση, τόσο στη μαχόμενη δικηγορία όσο και ως Νομικός Σύμβουλος στις εταιρείες "ΑΕΕΧΠ και Λιπασμάτων" (1975-1993) και "Α. Γ. Πετζετάκις Α.Ε." στην οποία είναι, μέχρι σήμερα, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Επίσης, διατέλεσε Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων (1989-1991), Σύμβουλος του Υπουργού Πολιτισμού (199-1991) και μέλος της Νoμοπαρασδευαστικής Επιτροπής του Υφυπουργείου Αθλητισμού (1991-1993). Διατέλεσε Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (1993-1997) και παράλληλα Μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων της Ένωσης Ολυμπιακών Επιτροπών Ευρώπης (1989-1998). Το 1996 ανέλαβε τη θέση του Υπεύθυνου Διεθνών Σχέσεων στην Επιτροπή Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων "ΑΘΗΝΑ 2004" και στη συνέχεια, από το2000, επιλέχθηκε για την ίδια θέση στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Έχει τιμηθεί με την ανώτατη διάκριση "Olympic Order" για εξαίρετες υπηρεσίες στο Ολυμπιακό Κίνημα.

Κώστας Κατσιμπάρδης

Κώστας Κατσιμπάρδης (Εισηγητής)


Βασιλική Καραγεώργου (Εισηγητής)


Δημήτρης Λάλας (Εισηγητής)

Ο Δημήτρης Λάλας είναι καθηγητής πανεπιστημίου, μέλος του Δ.Σ. της "Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού".

Παναγιώτης Παναγιωτίδης (Εισηγητής)


Έλλη Λουκά (Εισηγητής)


Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας

Γρηγόρης Ι. Τσάλτας (Επιμέλεια)

Ο Γρηγόρης Ι. Τσάλτας γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γαλλία. Το 1978 ανακηρύχθηκε διδάκτορας με το βαθμό άριστα, με θέμα διδακτορικής διατριβής: "La Grece et le droit de la mer", υπό την εποπτεία του καθηγητή και ακαδημαϊκού Rene Jean Dupuy. Το 1982 εξελέγη επιμελητής στην έδρα Διεθνούς Δικαίου στην Πάντειο Α.Σ.Π.Ε., το 1986 επίκουρος καθηγητής και το 1996 αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διδάξει σε πολλά ξένα πανεπιστήμια. Κάτοχος ευρωπαϊκής έδρας Jean Monnet. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναπτυξιακών και Περιβαλλοντικών Μελετών, Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Παν/μίου, Αντιπρόεδρος της Association Internationale du Droit de l΄Urbanisme. Ιδρυτικό μέλος και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Σχέσεων. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων στο χώρο του διεθνούς δικαίου της θάλασσας, του περιβάλλοντος και της ανάπτυξης, που κυκλοφορούν στην ελληνική, γαλλική και αγγλική γλώσσα.

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
451
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.794 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση